11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στη Στεριά» (2011) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Κωμωδία – Λίγα χρόνια μετά το θερμό επεισόδιο της Πίττας, η μαχητική ομάδα αφήνει το Αιγαίο, συστρατεύεται και πιάνει στεριά… Ο Σταυρακομαθιακάκης – μετά τη μυστηριώδη απαγωγή της προστατευόμενης του 12χρονης ορφανής πακιστανής Noori – εγκαταλείπει τον Ψηλορείτη και, ακολουθώντας τα ίχνη της εισβάλει εν μέσω κρίσης στην πρωτεύουσα. Εκεί, ο Παρλαβάντζας κι ο σεφ του, Παπαδάκης, αγωνίζονται να περισώσουν την αλυσίδα ανατολίτικων ταχυφαγείων Sevdali.

Ο χακεράς και Ρομπέν των Ραφιών, Νάκος, προσπαθεί να αφυπνίσει το περί δικαίου αίσθημα των συμπολιτών του, ενώ ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Καλούρης αγωνίζεται να αναβαθμίσει την αισθητική της πόλης. Τέλος, ο περιζήτητος γκουρού Τζιμπιτζίδης πασχίζει να ανεβάσει την αυτοεκτίμηση των οπαδών του και του Υπουργικού Συμβουλίου, μέλος του οποίου είναι η “πρώην” του και νυν υφυπουργός Μαριαλένα…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Τζένη Θεωνά.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 18/01, στις 21:00

«Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο» (2020) σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τον Τζον Γκάριτυ, τον οποίο υποδύεται ο Τζέραρντ Μπάτλερ, και την εν διαστάσει σύζυγό του, Άλισον την οποία υποδύεται η Μορένα Μπάκαριν, μαζί με τον μικρό τους γιο, Νέιθαν.

Η είδηση της επικείμενης σύγκρουσης του πλανήτη με τον κομήτη, προκαλεί πανικό και χάος σε όλο τον κόσμο. Ο Τζον λαμβάνει τότε μια μυστηριώδη κυβερνητική ειδοποίηση που αναφέρει ότι η οικογένειά του έχει επιλεγεί και υπάρχει για αυτούς μια θέση στο παγκόσμιο καταφύγιο, που βρίσκεται σε απόρρητη τοποθεσία.

Καθώς ο χρόνος τελειώνει, ο Τζον πρέπει να βρεί την οικογένειά του και να φτάσουν στο καταφύγιο. Η σωτηρία τους περιμένει σε μια στρατιωτική εγκατάσταση στη Γροιλανδία, όπου θα βρουν καταφύγιο από την επικείμενη καταστροφή.

Ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού, καθώς διασταυρώνονται με απελπισμένους επιζώντες, επικίνδυνες καταστάσεις και έρχονται αντιμέτωποι με απειλές τόσο από τον κομήτη που πλησιάζει όσο και από το χάος και την ανομία που επικρατεί γύρω τους.

Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, και οι τρεις τους πρέπει να κάνουν δύσκολες επιλογές προκειμένου να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μορένα Μπάκαριν, Σκοτ Γκλεν, Ράνταλ Γκονζάλες, Νίκολα Λαμπο, Μάντισον Τζόνσον, Ρικ Πασκαλόνε

*Star, Πέμπτη 18/01, στις 21:00

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open, Πέμπτη 18/01, στις 22:30

«Nina» (2016) σκηνοθεσία Σίνθια Μορτ

Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία ξεκινά στη Γαλλία, όπου η Νίνα Σιμόν ζει πλέον απομονωμένη παλεύοντας με την κατάθλιψη.

Σε μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στην καριέρα της, προσλαμβάνει έναν νεαρό νοσηλευτή, τον Κλίφτον Χέντερσον, τον οποίο υποδύεται ο Ντέιβιντ Ουέλοου.

Ο Κλίφτον ξεκινά ως βοηθός της Νίνα, έμπιστος και τελικά ως μάνατζέρ της.

Καθώς η Νίνα επιστρέφει στη βιομηχανία της μουσικής για να ανακτήσει την παλιά της δόξα, αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις.

Οι φυλετικές διακρίσεις που βίωσε η Νίνα σε όλη τη διάρκεια της ζωής της επιβάρυναν την ψυχική της υγεία. Σε όλη της τη ζωή βρίσκεται σε μια διαμάχη με την ταυτότητά της ως μαύρη γυναίκα και καλλιτέχνης, σε μια βιομηχανία που οι λευκοί αποφασίζουν.

Η εύθραυστη ψυχική υγεία της, επηρεάζει  έντονα την προσωπική της ζωή και την καριέρα της, κάνοντάς την συχνά να αμφισβητεί τις ικανότητες και τον σκοπό της.

Επιπλέον, το “Nina” παρουσιάζει την περίπλοκη σχέση της Nina Simone με τον μάνατζέρ της.

Η Νίνα παρά τις δυσκολίες που βιώνει εξακολουθεί να είναι παθιασμένη με τη μουσική της και τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει μέσω αυτής.

Παίζουν: Ζόι Σαλντάνα, Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Κεβιν Μάμπο, Έλλα Τόμας, Ρόναλντ Γκούντμαν, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικ Επς

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 18/01, στις 23:00

«Χάνιμπαλ» (2001) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Θρίλερ – Δέκα χρόνια μετά την απόδρασή του από το άσυλο, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ζει στη Φλωρεντία ως μελετητής ιστορίας της τέχνης, συνεχίζοντας τις ιδιαίτερες… γαστριμαργικές συνήθειές του. Όταν η ύπαρξή του γίνεται αντιληπτή από τον αστυνομικό επιθεωρητή Ρινάλντο Πάτσι, ο Χάνιμπαλ αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ιταλία.

Εν τω μεταξύ πίσω στις ΗΠΑ, ο πάμπλουτος Μason Verger, το μοναδικό θύμα του Dr. Lecter που επέζησε με φρικτές παραμορφώσεις δεν έχει ξεχάσει ακόμα τον παρ’ ολίγο δολοφόνο του. Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση, θα κάνει το παν για να τον παγιδεύσει, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ως δόλωμα την Κλαρίς Στάρλινγκ.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Τζούλιαν Μουρ, Ρέι Λιότα, Φράνκι Φείσον, Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Γκάρι Όλντμαν

*Skai, Πέμπτη 18/01, στις 23:15

«Κουνγκ Φου… Ζιο» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Τσόου

Κωμική περιπέτεια – Σε μια πόλη υπό τον έλεγχο της διαβόητης συμμορίας του Τσεκουριού, ο νεαρός Σινγκ θέλει απεγνωσμένα να γίνει μέλος της. Αναζητώντας την περιπέτεια, καταλήγει σε μια φτωχογειτονιά, με εκκεντρικούς σπιτονοικοκύρηδες, οι οποίοι αποδεικνύονται ότι είναι μάστορες του Κουνγκ Φου!

Τα καμώματα του Σινγκ θα οδηγήσουν την Συμμορία του Τσεκουριού να αναμετρηθεί με τους σπιτονοικοκύρηδες, σε μια εκρηκτική μονομαχία Κουνγκ Φου. Μόνο μια πλευρά θα νικήσει και ένας μόνο ήρωας θα αναδειχθεί ο απόλυτος Κουνγκ Φου αρχηγός.

Παίζουν: Στίβεν Τσόου, Κουόκ Κουέν Τσαν, Ξιαογκάνγκ Φένγκ

*Mega, Πέμπτη 18/01, στις 00:10

«Το Κορίτσι του Τρένου» (2016) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Ψυχολογικό θρίλερ  Κάθε ημέρα, η Ρέιτσελ Γουάτσον παίρνει το τρένο για τη εργασία της στο Λονδίνο, περνώντας από την πόλη του Γουίτνεϊ. Το τρένο προσπερνά το παλιό της σπίτι, όπου ζουν ο πρώην σύζυγος της, ο Τομ, με τη νέα του σύζυγο, την Άννα. Αλλά μαζί μπορεί να δει το σπίτι κι ενός άλλου παντρεμένου ζευγαριού, λίγο παρακάτω.

Η Ρέιτσελ αισθάνεται να δένεται με αυτό το ζευγάρι, το οποίο κωδικοποιημένα αποκαλεί ως «Τζες και Τζέισον». Μοιάζουν να ζουν μια υπέροχη ζωή, κάτι που ευχαριστεί τη Ρέιτσελ. Μια ημέρα, καθώς προσπερνάει αυτό το σπίτι, η Ρέιτσελ γίνεται μάρτυρας ενός γεγονότος που της αλλάζει για τα καλά αυτή την τέλεια ιδέα που είχε.

Τότε, ο «Τζος» εξαφανίζεται, και η Ρέιτσελ αναρωτιέται αν με κάποιον τρόπο συνδέεται με αυτή την εξαφάνιση.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Χέιλι Μπένετ, Τζάστιν Θέροου, Λουκ Έβανς, Λίζα Κούντρο.

*Open, Πέμπτη 18/01, στις 00:45

«Σκοτεινές Δυνάμεις» (2018) σκηνοθεσία Τζένιφερ Γιου Νέλσον

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Μια ομάδα εφήβων αναπτύσσουν μυστηριωδώς ιδιαίτερα ισχυρές υπερδυνάμεις και αρχίζουν να θεωρούνται απειλή από την κυβέρνηση. Τότε η κυβέρνηση αναγκάζεται να τους περιορίσει σε ειδικά στρατόπεδα.

Η 16χρονη Ρούμπι, ένα κορίτσι με τις πιο ισχυρές δυνάμεις, δραπετεύει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης και γίνεται μέλος μιας ομάδας νεαρών δραπετών που ψάχνουν για ασφαλές καταφύγιο.

Σύντομα, τα μέλη της νέας αυτής «οικογένειας» αντιλαμβάνονται ότι σε έναν κόσμο όπου οι ενήλικες που έχουν την εξουσία τους έχουν προδώσει, η φυγή δεν είναι αρκετή και θα πρέπει να αντισταθούν, χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις τους συλλογικά ώστε να πάρουν πίσω τον έλεγχο του μέλλοντός τους.

Μάντι Μουρ, Γκουέντολιν Κρίστι, Αμάντλα Στένμπεργκ, Χάρις Ντίκινσον, Σκάιλαν Μπρουκς, Πάτρικ Γκιμπσον, Μπράντλεϋ Γουιτφορντ, Μαρκ Ο Μπράιαν, Γκόλντεν Μπρουκς, Λόγκαν Σίου

*Alpha, Πέμπτη 18/01, στις 01:45

«Η Ληστεία της Στοκχόλμης» (2018) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπουντρό

Δράσης – Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του.

Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με την χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια.

Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.

Παίζουν: Ιθαν Χοκ, Νούμι Ραπάς, Μάρκ Στρονγκ

*Skai, Πέμπτη 18/01, στις 02:15

«Ο Κύριος και το Όπλο» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Βιογραφική – «Ο Κύριος & το Όπλο» βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φόρεστ Τάκερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), από την τολμηρή απόδρασή του από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών μέχρι τις άνευ προηγουμένου ληστείες που έκαναν την αστυνομία να σαστίσει και μάγεψαν τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπλεγμένοι στην καταδίωξη του Φόρεστ Τάκερ βρίσκονται ο ντετέκτιβ Τζον Χαντ (Κέισι Άφλεκ), που γοητεύεται από την αφοσίωσή του στην τέχνη του, και μια γυναίκα (Σίσι Σπέισεκ) που τον αγαπά παρά το επάγγελμα που έχει επιλέξει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφροντ, Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Αφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς

*Star, Πέμπτη 18/01, στις 02:15

«Wolf» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Θρίλερ – Ο Γούιλ Ράνταλ (Τζάκ Νίκολσον), πρώην επιτυχημένος διευθυντής σε μια εκδοτική εταιρεία αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα με τον γάμο του, αλλά και επαγγελματικά με τη δουλειά του.

Η γυναίκα του έχει δεσμό και ο προστατευόμενός του στη δουλειά τον εξέθεσε για να πάρει τη θέση του.

Καθώς οδηγεί για να επιστρέψει σπίτι του ένα βράδυ,  χτυπά με το αυτοκίνητό του ένα λύκο (ή λυκάνθρωπο;), ο οποίος στη συνέχεια τον δαγκώνει.

Μετά το περιστατικό, παρατηρεί αλλαγές στην προσωπικότητά του, γίνεται πιο δυναμικός, ισχυρός με διάθεση για σεξ. Καθώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές,ο Γουίλ αντιλαμβένται ότι έχει οξυνθεί υπερβολικά η αίσθηση της όσφρησης και της ακοής, σαν να συντονίζεται με τα ένστικτα του λύκου.

Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος δέχεται αυτή την αλλαγή σαν λύτρωση και όχι σαν κατάρα.

Μάλιστα θα χρησιμοποιήσει τις νέες του ικανότητες, για να διεκδικήσει τη θέση του στην εκδοτική εταιρεία και ξεκινάει μια ερωτική σχέση με τη Λόρα Άλντεν (Μισέλ Φάιφερ), μία ελκυστική και αινιγματική γυναίκα.

Ωστόσο, καθώς τα όρια μεταξύ ανθρώπου και κτήνους θολώνουν, ο Γουίλ αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο των αρχέγονων ορμών του και να αποτρέψει τη μεταμόρφωσή του σε λυκάνθρωπο.

Ζητά την καθοδήγηση του Dr. Βιτζέι Αλεζάις, ενός ειδικού στη συμπεριφορά των ζώων, για να κατανοήσει καλύτερα τη κατάστασή του.

Η ιστορία της ταινίας Wolf καταπιάνεται με θέματα εξουσίας, αρχέγονων επιθυμιών και τη δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης, καθώς ο Γουίλ παλεύει με τον εσωτερικό του λύκο και τις συνέπειες της αποδοχής ή απόρριψης της νέας του ταυτότητας.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ, Αϊλίν Άτκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέιτ Νέλιγκαν, Προυνέλα Σκέιλς, Τόμας Ντάφι

*Mega, Πέμπτη 18/01, στις 02:20