Σταματούν οι κλαδεύσεις δέντρων στη Θεσσαλονίκη μέχρι νεοτέρας – Σκοπός να εκπαιδευτούν σωστά οι υπάλληλοι

Σκοπός να εκπαιδευτούν σωστά οι υπάλληλοι που καθαρίζουν τα δέντρα για να τελούνται με ορθότητα οι εργασίες κλαδέματος

Να σταματήσουν οι εργασίες κλάδευσης δέντρων στη Θεσσαλονίκη μέχρι νεοτέρας με σκοπό να εκπαιδευτούν στη σωστή κλάδευση τα συνεργεία, είναι η «εντολή» της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος προς τις ανάδοχες εταιρείες που έχουν αναλάβει τη φροντίδα των δέντρων στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε επικοινωνία της makthes με τον Αντιδήμαρχο ΠεριβάλλοντοςΠρόδρομο Νικηφορίδη, ο τελευταίος τόνισε πώς οι άνθρωποι που απαρτίζουν τα συνεργεία πρέπει να εκπαιδευτούν στον ορθό τρόπο καθαρισμού των δέντρων και να διδαχτούν ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης τους.

«Επειδή δυστυχώς παρατηρούμε έναν μη ορθό χειρισμό των δέντρων από τις εταιρείες που έχουν επισυνάψει τις συμβάσεις με την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, αποφασίσαμε να σταματήσουμε όλες τις εργασίες κλάδευσης μέχρι νεοτέρας. Σκοπός είναι να εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι και να μάθουν να μην αντιμετωπίζουν τα δέντρα ως αντικείμενα. Να εκπαιδευτούν στον σωστό τρόπο κλαδεύσεων, να μάθουν για τις προδιαγραφές κλάδευσης ενός δέντρου, από πόσα εκατοστά και πάνω δεν κλαδεύουμε, τι αφήνουμε, τι κόβουμε κλπ.», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.

Αναφορικά με το αν η νέα διοίκηση προτίθεται να διακόψει τις υπάρχουσες συμβάσεις για τα κλαδέματα και να δημιουργήσει καινούργιες, ο κύριος Νικηφορίδης ήταν κατηγορηματικός ότι αυτό δεν θα συμβεί.

«Σκοπός μας είναι είτε να εκπαιδευτούν αυτοί οι άνθρωποι ή να σταματήσουν τα κλαδέματα, δήλωσε και συνέχισε: «το δεύτερο δε γίνεται να συμβεί, οπότε σταματούν, μέχρι να εκπαιδευτούν και μετά θα εκκινήσουν πάλι», δήλωσε.

makthes