Μαρτυρία συγκρατούμενου του κρεοπώλη: Παραμιλούσε κι έλεγε ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν θα το βρούνε

Ένας συγκρατούμενος του κρεοπώλη στα κρατητήρια της ασφάλειας Μεσολογγίου, αποκάλυψε τι έλεγε ο 50χρονος στον ύπνο του

Ένας συγκρατούμενος του κρεοπώλη στα κρατητήρια της ασφάλειας Μεσολογγίου έκανε αποκαλύψεις για τη στάση του βασικού υπόπτου για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη.

Ο συγκρατούμενος σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μιλώντας στο MEGA και στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», προσπαθούσε να κάνει τον κρεοπώλη να μιλήσει και να μάθει πληροφορίες για τον αγνοούμενο Μπάμπη.

«Ξημερώματα Κυριακής ή Σάββατο, πήγα στο μπάνιο και τον άκουσα μέσα στον ύπνο του ροχάλισε και έλεγε: ‘τι έκανες ρε μ…’.

To πρωί τον ρώτησα γιατί είναι μέσα. Μου είπε ότι βρήκαν ένα μαχαίρι μέσα στο αυτοκίνητο, τον πήραν μέσα και του φορτώνουν έναν φόνο. Τον πλησίασα και μιλούσαμε», είπε αρχικά ο συγκρατούμενος του. Ο κρεοπώλης του είπε στη συνέχεια αναφορικά με τον Μπάμπη: «Με πήρε τηλέφωνο να τον μεταφέρω σε ένα μέρος που ήθελε, τον μετέφερα, τον άφησα, πήγα σπίτι μου και από εκεί και πέρα το παιδί αγνοείται».

Ο συγκρατούμενος του κρεοπώλη τον ρώτησε πότε έμαθε ότι το παιδί αγνοείται και του απάντησε: «Την άλλη μέρα γιατί είχε πάει για κυνήγι και ξύπνησε έξι το πρωί. Μου είπε ότι πήγε στα Κλεπά που είναι 2,5 ώρες δρόμος»

«Έλεγε ότι είχε ‘μπλέξει’»

Σύμφωνα με τον συγκρατούμενό του ο κρεοπώλης όσο ήταν στο κελί ήταν αγχωμένος και έλεγε ότι είχε «μπλέξει» και πως «το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρουν».

Προκείμενου να του ανοιχτεί ώστε να καταλάβει τι είχε συμβεί, του είπε ψέματα πως και ο ίδιος το 2004 είχε διαπράξει φόνο. «Ήθελα να τον λύσω να μιλήσει, μπας και μου πει τίποτα για το παιδί, γιατί υπάρχει και μια μάνα έξω. Μετά με ρώταγε για τον Κορυδαλλό. Πώς είναι ο Κορυδαλλός και για τα μεροκάματα», είπε ακόμα.

«Ψυχολογικά δεν ήταν καλά ο άνθρωπος. Πεσμένος και στεναχωρημένος. Μου είχε πει ότι όταν καθαρίσει από την υπόθεση, θα φύγει από το Μεσολόγγι», είπε ακόμα.

Όσον αφορά για τις χρηματικές διαφορές με τον Μπάμπη, ο κρεοπώλης είπε στον συγκρατούμενό του ότι του χρώσταγε 6.000 ευρώ και πώς πήγε από το μαγαζί και του τα έδωσε.

Ωστόσο, όπως είπε όταν έρχονταν οι αστυνομικοί να τον πάρουν για ανάκριση, άλλαζε εντελώς ψυχολογία. «Έδειχνε με την ψυχολογία του ότι δεν συμβαίνει κάτι, ότι είμαι καθαρός και θα αποφυλακιστώ και θα φύγω», είπε ακόμα.

«Έλεγε αρκετές φορές ότι το παιδί είναι νεκρό και δεν πρόκειται να το βρούνε», κατέληξε ο συγκατούμενος του κρεοπώλη.

Η κάμερα που τον προδίδει

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας mini market που κυκλοφόρησε, φαίνεται ο 50χρονος κρεοπώλης λίγη ώρα αφότου χάθηκαν τα ίχνη του φίλου του, να πηγαίνει σε μίνι μάρκετ της περιοχής και να αγοράζει ένα ρολό χαρτί κουζίνας.

Όπως φαίνεται καθαρά, ο κατηγορούμενος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος, βιαστικός, κοιτάζει διαρκώς προς το αυτοκίνητό του και πετάει τα χρήματα στον πάγκο.

Στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι θα έκανε καθαριότητα στο σπίτι του γιατί θα το έβλεπαν κάποιοι υποψήφιοι ενοικιαστές, αφού σκόπευε να το νοικιάσει.

Στο μίνι μάρκετ βρέθηκε ρεπόρτερ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και επιβεβαίωσε πως εκείνο το βράδυ κατά τις 10 παρά εμφανίστηκε στο μαγαζί, πήρε γρήγορα αυτό που ήθελε και έφυγε.

«Είμαστε από το ίδιο χωριό. Τον ήξερα. Καλό παιδί ακουγόταν ότι ήταν. Αν έκανε κάτι τέτοιο και τον σκότωσε όπως λένε ας πληρώσει με τον χειρότερο τρόπο. Και ο αδελφός μου να ήταν, αυτό θα έλεγα. Να τον πάρουνε μακριά και να μην ξαναδεί την Αιτωλοακαρνανία», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Πώς πήγε για κυνήγι αφού τα ρύχα του είναι εδώ», λέει η αδερφή του
Το «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του αγνοούμενου και στο δωμάτιό του. Η αδερφή του Χριστίνα έδειξε στη ρεπόρτερ τα προσωπικά του αντικείμενα που είχε αφήσει πίσω.

«Τα κυνηγετικά του ρούχα και τα φυσίγγια του είναι εδώ. Πώς πήγε για κυνήγι;! Έχει αφήσει πίσω το πορτοφόλι του με την ταυτότητα και τις κάρτες του, τα μοναδικά παπούτσια που είχε για κυνήγι αλλά και τις δύο βαλίτσες με τα ρούχα του μιας και την Κυριακή πετούσε για Ιταλία όπου και έμενε. To μοναδικό που πήρε είναι το όπλο του. Ίσως πήγαινε να πάρει τα χρήματα που του χρωστούσε και πήρε το όπλο για προστασία…», λέει αναστατωμένη η γυναίκα.

Η αδερφή του αγνοούμενου λίγο αφού χάθηκαν τα ίχνη του, έψαξε να βρει τον άνθρωπο που ήταν μαζί του μήπως της δώσει κάποιο στοιχείο. «Είδα ότι ήταν φίλος με ξάδερφο μου. Αφού μίλησαν μου είπε ότι τον πήρε από το σπίτι, τον άφησε στην παλαιά εθνική Οδό, στο ύψος των ΤΕΙ και από εκεί θα περνούσε κάποιος άλλος φίλος του να πάνε για κυνήγι αλλά δεν ήξερε ποιος. Μετά που έμαθα από την μητέρα μου ότι αυτός χρωστάει στον αδερφό μου ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κατευθείαν το μυαλό μου πήγε στο κακό. Θεωρώ ότι αυτό είναι το μοναδικό κίνητρο στην υπόθεση και πιστεύω ότι και κάποιοι άλλοι ξέρουν αλλά δεν μιλάνε…». Με δάκρυα στα μάτια λέει πως δεν θα συγχωρέσει τον αδερφό της που δεν της είχε πει κάτι για το χρηματικό ποσό που είχε δώσει. «Ίσως θα είχα προλάβει αυτό που έγινε αν μου το χε πει. Σίγουρα θα του έλεγα κάτι και δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι…».

«Έφαγε το παιδί μου πισώπλατα», λέει η μητέρα του
Η μητέρα και οι συγγενείς του Μπάμπη θέλουν απαντήσεις και δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Ο πόνος τους ήταν μεγάλος όταν πληροφορήθηκαν ότι το πτώμα ενός ανδρός βρέθηκε στον Άραξο. Ανάστατοι έψαχναν να βρουν απαντήσεις και ζητούσαν έρευνες κι από το λιμενικό.

«Λογικά ξέρουν. Κάποιος έχει δει κάτι. Να μιλήσουν θέλω. Πηγαίνω στα χωράφια να ψάξω και νομίζω θα μου μιλήσει το παιδάκι μου. Θα μου πει “μαμά εδώ είμαι”. Δεν μπορεί να χάθηκε. Το παιδί δεν είναι βελόνι. Και αυτός ο ίδιος να μιλήσει. Δεν γλιτώνει έτσι και αλλιώς. Εμένα μου μιλούσε πολύ ειρωνικά εκείνη την ημέρα. Ήταν φίλος του. Σηκώθηκε πήγε στο χωριό, τεσσεράμισι ώρες μακριά και να μην πάρει ένα τηλέφωνο; Να μου πει, Γεωργία βρήκες τίποτα από τον Μπάμπη; Σαν φίλος; Ήταν πολύ στεγνός. Μου το έφαγε πισώπλατα το παιδί», λέει η μητέρα του.

Η μητέρα του Μπάμπη μίλησε και για ένα τετράδιο που είχε στην κατοχή του με τα στοιχεία ανθρώπων που δάνειζε, έστω και μικροποσά. «Ήταν τόσο φιλότιμος που όποιον και να έβλεπε με πρόβλημα θα του έδινε χρήματα…», είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την μητέρα ο Μπάμπης της είχε εκμυστηρευτεί ότι τα χρήματα που έδινε στον κρεοπώλη είχε μάθει ότι κατέληγαν σε έναν κτηνοτρόφο στο Αγρίνιο με υψηλό τόκο.