Αποχαιρετιστήρια επιστολή Ταξίαρχου Σπυρίδωνα ΔΙΟΓΚΑΡΗ προς τους πολίτες της Δυτ. Μακεδονίας

Αποχαιρετιστήρια Επιστολή Ταξίαρχου Σπυρίδωνα ΔΙΟΓΚΑΡΗ προς τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας 

Αξιότιμες και αξιότιμοι εκπρόσωποι Αρχών, Φορέων, Μέσων Επικοινωνίας,

Αγαπητές και Αγαπητοί Πολίτες,

Με απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας παρέμεινα στο βαθμό του Ταξίαρχου και με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας τοποθετήθηκα στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Πολιτική όσο και την Φυσική Ηγεσία του Σώματος για την εμπιστοσύνη που δείχνει όλα αυτά τα χρόνια στο πρόσωπό μου αναθέτοντάς μου θέσεις ευθύνης, τις οποίες δεσμεύομαι να υπηρετήσω και επάξια να ανταποκριθώ στις προσδοκίες τους.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας, κυρίαρχος στόχος μου ήταν η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών της περιοχής, για τους οποίους μόνιμο μέλημα μου ήταν η αδιάκοπη προσπάθεια προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στην κοινωνία και στον συνάνθρωπο.

Αποχωρώντας από τη Δυτική Μακεδονία, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου σε όλο το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και τους άμεσους συνεργάτες μου του Επιτελείου της ΓΕ.Π.Α.Δ Δυτικής Μακεδονίας, που είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί τους, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, για την εργατικότητα, τον υπηρεσιακό ζήλο, το υψηλό φρόνημα και την πειθαρχικότητα που επέδειξαν το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσα ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας.

Στο προσωπικό αυτό εκφράζω την εκτίμησή μου και το σεβασμό μου και παροτρύνω όλους τους συναδέλφους μου να συνεχίσουν με το ίδιο ζήλο, ενδιαφέρον και αφοσίωση την κοινωνική προσφορά τους, διότι από κοινού δουλέψαμε με επιμονή και φέραμε σημαντικά αποτελέσματα.

Αισθάνομαι επιπλέον την ανάγκη να εκφράσω τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλες τις θρησκευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές, δικαστικές, εκπαιδευτικές και λοιπές Αρχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την αγαστή συνεργασία μας και την συμπαράσταση τους στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., οι οποίοι με τη δημοσιογραφική τους δεοντολογία αποτύπωναν με αντικειμενικό τρόπο και δίκαιη κριτική τα αστυνομικά θέματα, συμβάλλοντας στη δημιουργία και την ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Παράλληλα, ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, και ιδίως τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, για την άριστη σχέση που αναπτύξαμε, την φιλία και την αγάπη που μου προσέφεραν απλόχερα, καθώς και για την εμπιστοσύνη τους στην Αστυνομία και στο πρόσωπό μου.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι και από την νέα μου θέση ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσω να εργάζομαι με αφοσίωση παραμένοντας πιστός στις αρχές, στις αξίες και στα ιδανικά μου με άμεση προτεραιότητά μου την ασφάλεια των πολιτών.

Τελειώνοντας θα ήθελα να συγχαρώ το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΣΠΑΝΟΥΔΗ, για την προαγωγή και την τοποθέτησή του και εύχομαι ολόψυχα να απολαμβάνει υγεία, δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο του.

Κοζάνη, 20-01-2024
Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Σπυρίδων ΔΙΟΓΚΑΡΗΣ
Ταξίαρχος
Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός
Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας