7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν, Τέρενς Σταμπ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντέιβιντ Λη, Κέλι Καρμπακς, Μάσι Οκα

*Open, Τρίτη 30/01 στις 21:30

«Ντε Γκωλ» (2020) σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Δραματική – 1940. Ο Ντε Γκωλ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ.

Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς

Εκεί, με σύμμαχο τον Τσώρτσιλ, και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του θα εκφωνήσει ένα πύρινο λόγο στο BBC που θα τον μετατρέψει στο σύμβολο της Γαλλικής Αντίστασης.

Παίζουν: Λαμπέρ Γουιλσόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Καθρίν Μουσέτ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 30/01 στις 23:00

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Τρίτη 30/01 στις 00:00

«One Shot» (2021) σκηνοθεσία Τζέιμς Ναν

Δράσης – Μια επίλεκτη ομάδα των Navy SEAL, που βρίσκεται σε μια μυστική αποστολή, με στόχο τη μεταφορά ενός κρατουμένου από μια φυλακή, παγιδεύεται όταν αντάρτες οργανώνουν μια επίθεση εναντίον τους, ενώ προσπαθούν να σώσουν τον ίδιο κρατούμενο.

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Άσλεϊ Γκριν, Ράιαν Φίλιπ

*Star, Τρίτη 30/01 στις 00:00

«Ζήτημα Τιμής» (1992) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δράμα – Ο Ανθυποπλοίαρχος Ντάνιελ Κάφι (Τομ Κρουζ), γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα και Δικαστή του Ναυτικού, είναι ένας άπειρος δικηγόρος του Ναυτικού, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί δύο πεζοναύτες, τον Οπλίτη Λάουντεν Ντάουνι και τον Υποδεκανέα Χάρολντ Ντόσον. Οι δύο πεζοναύτες κατηγορούνται για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Οπλίτη Γουίλιαμ Σαντιάγκο, στη μονάδα τους, στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Μετά τη σύλληψη των Ντόσον και Ντάουνι, η δικηγόρος και ερευνήτρια του Ναυτικού Πλωτάρχης Τζόαν Γκάλογουεϊ(Ντέμι Μουρ) υποπτεύεται ότι οι δύο πεζοναύτες εκτελούσαν την εντολή “κόκκινος κώδικας”: ένας ευφημισμός για μια βίαιη τιμωρία με σκοπό την πειθαρχία..

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ, Κέβιν Πόλακ, Κέβιν Μπέικον, Κίφερ Σάδερλαντ, Τζέι Τ. Γουόλς.

*Mega, Τρίτη 30/01 στις 00:10

«Sicario 2: Η μάχη των εκτελεστών» (2018) σκηνοθεσία Στέφανο Σόλιμα

Περιπέτεια – Στον πόλεμο μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών δεν υπάρχουν κανόνες και η κυβέρνηση των ΗΠΑ αρχίζει να υποψιάζεται ότι πλέον τα Καρτέλ, από τα σύνορα του Μεξικού, δεν εισάγουν παράνομα μόνο ναρκωτικά αλλά και τρομοκράτες.

Αποφασισμένο να περάσει στην αντεπίθεση, το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ και φυσικά η CIA, αναθέτουν στον ομοσπονδιακό πράκτορα Ματ Γκρέιβερ (Τζος Μπρόλιν) τη βρώμικη δουλειά να τερματίσει τον υπόγειο αυτό πόλεμο, «χωρίς κανόνες» αυτή τη φορά.

Το σχέδιο του Γκρέιβερ περιλαμβάνει τον αδίστακτο Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ο οποίος αναλαμβάνει να απαγάγει την κόρη ενός από τους αρχηγούς του Καρτέλ για να πυροδοτήσει τις συμπλοκές μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών.

Όταν όμως το κορίτσι αντιμετωπίζεται απλώς σας ενέχυρο, η μοίρα της θα βρεθεί στα χέρια των δύο αντρών οι οποίοι θα αρχίσουν να αμφισβητούν την αξία του αγώνα τους.
Οι δεσμοί που ενώνουν την αστυνομία με τα καρτέλ είναι ισχυροί και θα εμποδίσουν το δρόμο των δύο μαχητών…

Παίζουν: Τζος Μπρόλιν, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζέφρι Ντόνοβαν, Κάθριν Κίνερ.

*Alpha, Τρίτη 30/01 στις 00:15

«Ένα Σκληρό Φιλί Για Καληνύχτα» (1996) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δραματική Δράσης  – Η Τζίνα Ντέιβις είναι η Σαμάνθα Κέιν, μια δασκάλα που υποφέρει από αμνησία.

Όταν κάποια στιγμή μυστηριώδεις άνθρωποι και καταστάσεις από το παρελθόν της αρχίζουν να στοιχειώνουν την ειδυλλιακή ζωή της, η νεαρή γυναίκα ξεκινά απεγνωσμένα να μάθει ποιά είναι η πραγματική της ταυτότητα.

Με τη βοήθεια ενός ιδιωτικού αστυνομικού, ανακαλύπτουν συγκλονιστικά στοιχεία που την εμπλέκουν σε μία συνομωσία.
Παράλληλα ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα είναι μια μυστική πράκτορας, η Τσάρλι Μπάλτιμορ.

Τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης και ένας διαβόητος έμπορος όπλων είναι ο επόμενος στόχος της. Τώρα πια βρίσκεται αντιμέτωπη μ’ έναν εκδικητικό εχθρό του παρελθόντος, που απήγαγε την 8χρονη κόρη της.

Ψάχνοντας να βρει το παιδί της ομως, τα μητρικά ένστικτα της Τσάρλι θα έρθουν σε σύγκρουση με τον ψυχρό εκτελεστή, που κρύβεται μέσα της

Παίζουν: Μπράιαν Κοξ, Τζίνα Ντέιβις, Σάμιουελ Τζάκσον, Ντέιβιντ Μορς.

*Star, Τρίτη 30/01 στις 02:15