Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα εξήγαγαν στην Αλβανία – Μία σύλληψη στην Κρυσταλλοπηγή

Μετά από πολύμηνη έρευνα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας κατάφεραν να εξιχνιάσουν ακόμη 9 υποθέσεις εξαγωγής κλεμμένων οχημάτων από την ελληνική επικράτεια σε χώρα του εξωτερικού.

Η εκτιμώμενη αξία κάθε οχήματος ανέρχεται στα 30.000 ευρώ, με τη συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες να φτάνει περίπου τα 300.000 ευρώ.

Για την ίδια υπόθεση, συνελήφθη στις 31 Μαρτίου 2023, ένας αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, καθώς επιχείρησε να εξάγει ένα κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Για τις υποθέσεις αυτές, τα στοιχεία του αλλοδαπού δράστη ταυτοποιήθηκαν, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Το κατηγορητήριο περιλάμβανε την αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πλαστογραφία.

Μετά από ενδελεχή έρευνα, οι αστυνομικοί της Κρυσταλλοπηγής σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές της Αλβανίας ανέδειξαν ότι ένας αλλοδαπός είχε κλέψει συνολικά 9 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα από την Ελλάδα και τα είχε εξαγάγει παράνομα στην Αλβανία.

Επιβεβαιώθηκε ότι ο δράστης εξήγαγε τα οχήματα χρησιμοποιώντας πλαστογραφημένες πινακίδες κυκλοφορίας και παραποιημένους αριθμούς πλαισίου.

Η αξία κάθε οχήματος εκτιμάται στις 30.000 ευρώ, ενώ η συνολική ζημία για τους ιδιοκτήτες των ανωτέρω αυτοκινήτων ανέρχεται περίπου στις 300.000 ευρώ.

Από τα προαναφερόμενα 9 οχήματα που εξήλθαν από την ελληνική επικράτεια, τα 7 εντοπίσθηκαν στην Αλβανία, τα οποία και κατασχέθηκαν από τις Αλβανικές αρχές.