11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσει ο Φεβρουάριος.

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Κωμωδία – Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 01/02, στις 21:00

«Νήσος» (2009) σκηνοθεσία Χρήστος Δήμας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κλειστή κοινωνία ενός νησιού που όλα δείχνουν να κυλάνε ήσυχα, αναστατώνεται από τον ξαφνικό και περίεργο θάνατο του άρχοντα του τόπου, Θεμιστοκλή Δίκαιου, που αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία. Καθώς είναι άκληρος, όλοι αναρωτιούνται σε ποιον θα μείνουν τόσα χρήματα.

Η διαθήκη τους επιφυλάσσει μεγάλες εκπλήξεις. Η περιουσία μοιράζεται στις τέσσερις «εξουσίες» του χωριού. Τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας.

Για να πάρουν όλοι τα χρήματα θα πρέπει να δεχτούν να διαβαστούν, δημοσίως, στην πλατεία του χωριού τέσσερις επιστολές-μία για τον καθένα- το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο ίδιος ο Θεμιστοκλής Δίκαιος. Θα δεχτούν όμως και οι τέσσερις να διαβαστούν οι συγκεκριμένες επιστολές;

Μεγάλος ο πειρασμός… Από την μία η τεράστια περιουσία και από την άλλη τα μυστικά… Γιατί και αυτά υπάρχουν στην κοινωνία τους… Και είναι πολλά.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστας Βουτσάς, Ντορρέτα Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελένη Καστάνη, Μιχάλης Μαρίνος, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάνια Τρύπη, Ζέτα Δούκα.

*Mega, Πέμπτη 01/02, στις 22:50

«Πελέ: Η Ιστορία Ενός Θρύλου» (2016) σκηνοθεσία Τζεφ Ζίμπαλιστ, Μάικλ Ζίμπαλιστ

Γεννήθηκε μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια, σε μια χώρα που μπορούσε να αποδράσει μόνο μέσα από την λατρεία της για το ποδόσφαιρο.

Βλέποντας τον πατέρα του συντετριμμένο από την ήττα της Βραζιλίας στον τελικό του Μουντιάλ του 1950, του υπόσχεται να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο για χάρη του.

Και θα το κάνει οκτώ χρόνια αργότερα, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ανακοινώνοντας έτσι σε ολόκληρο τον κόσμο ότι ένα μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου έχει γεννηθεί.

Γνωρίστε την ιστορία της απίστευτης ζωής του Πελέ, ενός παίκτη-σύμβολο του «όμορφου παιχνιδιού», όπως αποκαλούσε ο ίδιος το ποδόσφαιρο, που ήρθε από το τίποτα για να αλλάξει τα πάντα.

Παίζουν: Κέβιν Ντε Πάουλα, Βίνσεντ Ντονόφριο, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντιέγκο Μπονέτα, Κολμ Μίνι, Κέβιν Ντε Πάουλα, Σέου Χόρχε.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 01/02, στις 23:00

«Χαμένοι στον Ωκεανό» (2006) σκηνοθεσία Χανς Χορν

Περιπέτεια, Τρόμου – Μια διήμερη κρουαζιέρα σε ένα πολυτελές γιοτ θα εξελιχθεί στον πιο φρικτό εφιάλτη για μια παρέα φίλων. Από απροσεξία θα βρεθούν να κολυμπούν στη μέση του ωκεανού, μίλια μακριά από την ακτή, έχοντας αφήσει ένα μωρό απροστάτευτο πάνω στο πλοίο. Σύντομα, η εξάντληση και η απόγνωση θα κυριεύσει τους πάντες. Ο σκληρός αγώνας τους για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Σούζαν Μέι Πρατ, Ρίτσαρντ Σπράιτ Τζούνιορ, Άλι Χίλλις, Έρικ Ντέιν

*Skai, Πέμπτη 01/02, στις 23:15

«Είσαι Έτοιμος;» (2019) σκηνοθεσία Ματ Μπετινέλι-Ολπιν, Τάιλερ Ζιλέτ

Μυστηρίου Τρόμου – Ποιος είπε ότι η πρώτη νύχτα γάμου είναι πάντα η καλύτερη;
H πολύμηνη σχέση της Γκρέις με τον Aλεξ ολοκληρώνεται με μια εντυπωσιακή γαμήλια τελετή στο πατρικό του γαμπρού.

Ο γάμος πραγματοποιείται δίχως πρόβλημα, αλλά η εκκεντρική οικογένεια του Aλεξ έχει κάποιες παραδόσεις και ετοιμάζει να δεχτεί τη νύφη με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Το βράδυ του γάμου τους, θα παίξουν ένα οικογενειακό παιχνίδι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο νεαρό ζευγάρι.

Η Γκρέις θα προσπαθήσει να επιβιώσει από τις σκοτεινές και παράξενες διαθέσεις της οικογένειας του Aλεξ ακόμα και αν χρειαστεί να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μια για πάντα.

Παίζουν: Σαμάρα Γουίβινγκ, Ανταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο’ Μπράιεν, Χένρι Τσέρνι

*Star, Πέμπτη 01/02, στις 23:50

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Πέμπτη 01/02, στις 00:00

«Infinite» (2021) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Ένας άνδρας ανακαλύπτει ξαφνικά ότι είναι αθάνατος αφού αναγεννιέται συνεχώς και έχει ζήσει δεκάδες άλλες ζωές πριν από αυτή. Αρχικά νομίζει ότι αυτό είναι ψευδαισθήσεις, αλλά στην πραγματικότητα είναι αναμνήσεις μιας προηγούμενης ζωής. Για έναν απροσδιόριστο λόγο ένας άλλος άντρας τον κυνηγά, γιατί αποτελεί μέρος μιας μυστικής ομάδας που αποκαλούνται «Infinites», και οι οποίοι έχουν σκοπό τη σωτηρία του κόσμου.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τσούετελ Ετζιοφόρ, Σόφι Κούκσον, Τζέισον Ματζούκας, Ρούπερτ Φρεντ

*Alpha, Πέμπτη 01/02, στις 00:15

«Bad Boys for Life» (2020) σκηνοθεσία Αντίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

Δράσης Κωμωδία – Τα Κακά Παιδιά, Μάικ Λάουερι (Will Smith) και Μάρκους Μπέρνετ (Martin Lawrence) επιστρέφουν για μία τελευταία βουτιά στην αδρεναλίνη, στην πολυαναμενόμενη ταινία Bad Boys for Life.

Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Πάολα Νούνιεζ, Βανέσα Χάτζενς

*Mega, Πέμπτη 01/02, στις 01:10

«The Way Back » (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Γουίαρ

Δράσης Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 1940 και τρεις φυλακισμένοι άνδρες προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη κομμουνιστική Ρωσία δραπετεύοντας από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας (γκούλαγκ) στη Σιβηρία.
Μαζί τους θα βρεθούν και άλλοι συγκρατούμενοι Ρώσοι αντιφρονούντες, που επιθυμούν την ελευθερία τους. Συνολικά 7 κρατούμενοι οδηγούνται από το ένστικτο της επιβίωσης με μία και μόνη οδηγία: Να κινούνται συνεχώς!

Για να καταφέρουν να επιβιώσουν και να ζήσουν ελεύθεροι, πρέπει να διανύσουν με τα πόδια μία απόσταση πάνω από 6.500 χιλιόμετρα με χιονισμένα βουνά και ατελείωτη έρημο, να εμπιστευτούν ο ένας τον άλλο και να συνεργαστούν.

Το ταξίδι για την ελευθερία όμως θα γίνει αγώνας για επιβίωση μέσα στις παγωμένες νύχτες της Σιβηρίας, όταν θα τους κυριεύσουν πείνα, δίψα, κουνούπια και ηθικά διλλήματα.

Μετά από ένα ταξίδι 10.000 χιλιομέτρων, για περίπου 12 μήνες και βαθιές αλλαγές στις προσωπικότητες και τη συμπεριφορά τους, φτάνουν στη μακρινή Ινδία και κερδίζουν την ελευθερία τους.

Παίζουν: Εντ Χάρις, Κόλιν Φάρελ, Σίρσα Ρόναν, Τζιμ Στέρτζες, Μαρκ Στρογκ, Ντράγκος Μπούκουρ.

*Skai, Πέμπτη 01/02, στις 01:15

«Εργένηδες για μια Εβδομάδα» (2011) σκηνοθεσία Μπόμπι Φάρελι, Πήτερ Φάρελι

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Ρικ και ο Φρεντ (Όουεν Γουίλσον και Τζέισον Σουντέικις) είναι κολλητοί φίλοι παντρεμένοι εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν αρχίζουν να εκδηλώνουν δείγματα ανίας και αναζητούν επίμονα το σεξ εκτός γάμου, οι σύζυγοί τους (Τζένα Φίσερ και Κριστίνα Άπλγκεϊτ) αποφασίζουν να λάβουν δραστικά μέτρα.

Τους δίνουν μια “Εβδομάδα Ελευθέρας”, μια εβδομάδα απόλυτης ελευθερίας για να κάνουν ό,τι θέλουν, να χορτάσουν όλα αυτά που πιστεύουν ότι στερούνται λόγω του έγγαμου βίου, χωρίς συνέπειες και χωρίς να τους κάνουν καμία απολύτως ερώτηση!

Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα για τα φιλαράκια που ονειρεύονται την απόλυτη εργένικη ζωή, αλλά πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι οι απόψεις που έχουν για την εργένικη ζωή – και για τους εαυτούς τους – είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Παίζουν: Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Όουεν Γουίλσον, Τζέισον Σουντέικις, Τζένα Φίσερ, Νίκι Γουίλαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Ρίτσαρντ Τζέγκινς, Στήβεν Μερτσαντ, Λόρεν Μπόουλες

*Star, Πέμπτη 01/02, στις 02:00

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Πέμπτη 01/02, στις 02:15