12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Ant1, Σάββατο 03/02, στις 21:00

«Ο Γκρινιάρης» (2018) σκηνοθεσία Αντρές Κουτουριέρ

Κινούμενα Σχέδια – Ένα νεαρό αγόρι, ο Τέρι, βρίσκεται ξαφνικά στον πολύχρωμο κόσμο του Γκρούβιναμ. Εκεί, ο δόλιος μάγος Γκρινιάρης έχει ρίξει ολόγυρα το ξόρκι του, και το το γέλιο ανήκει στο παρελθόν.

Ο Τέρι πρέπει να ταξιδέψει σε όλο το βασίλειο για να βρει ένα νέο ξόρκι που θα επαναφέρει τη χαρά σε όλους.

Πρέπει επίσης να βοηθήσει την πριγκίπισσα Αυγή, να ξεπεράσει σε πονηριά όλα τα παράξενα και καταπληκτικά πλάσματα που θα συναντήσει στο διάβα του και να προσπαθήσει να αποδεχτεί αυτό το μικρό πράγμα που ονομάζεται «αλλαγή».

*Star, Σάββατο 03/02, στις 21:00

«Μια Κυρία στα Μπουζούκια» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης 

Ελληνική Ταινία – Η Αννούλα (Ζωή Λάσκαρη) έχει τρία αδέρφια τα οποία την υπερπροστατεύουν, τον Κώστα (Κώστας Βουτσάς), που είναι ποδοσφαιριστής, ενώ παράλληλα δουλεύει στο λιμάνι, τον Θανάση (Γιάννης Βογιατζής) και τον Ηλία (Χρήστος Δοξαράς), που δουλεύουν επίσης στο λιμάνι.

Η Αννούλα είναι ερωτευμένη με τον φίλο των αδερφών της, τον Γιώργο (Φαίδων Γεωργίτσης), εργάτη στο λιμάνι και ποδοσφαιριστής στην ίδια ομάδα με τον Κώστα. Όμως ο Γιώργος ερωτεύεται μια κυρία των βορείων προαστίων, την Έλενα Απέργη (Μαίρη Χρονοπούλου), ενώ ο Κώστας την υπηρέτρια της Απέργη, Μαρία (Μάρθα Καραγιάννη), η οποία του υποδύεται την πλούσια.

Όταν μια μέρα που θα λείπει η Απέργη σε ραντεβού με τον Γιώργο, η Μαρία θα καλέσει τον Κώστα και την Αννούλα κάνοντας την πλούσια κυρία, θα αποκαλυφθεί το ποιόν της Μαρίας και ο Κώστας θα την παρατήσει, ενώ η Αννούλα θα ομολογήσει στον Κώστα πως αγαπάει τον Πέτρο.

Το τέλος θα δωθεί στα Καλλιστεία, όπου συμμετέχει η Αννούλα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Βανζέλ Παπαδό (Χρόνης Εξαρχάκος). Την τελευταία στιγμή ο Γιώργος θα εγκαταλείψει την Απέργη και θα γυρίσει στην Αννούλα, η οποία παραιτείται και την θέση της παίρνει η Μαρία, που ξανασμίγει με τον Κώστα

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Χρόνης Εξαρχάκος.

*Alpha, Σάββατο 03/02, στις 21:00

«Η Θεία απ’ το Σικάγο» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνεις να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή χήρα, την Καλλιόπη, που ζει μόνιμα στο Σικάγο και έχει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνον.

Η θεία από το Σικάγο φθάνει στην Αθήνα, εγκαθίσταται στο σπίτι του Χαρίλαου και κατορθώνει μέσα σε λίγο καιρό να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές του σπιτιού. Αλλάζουν τα έπιπλα, τα ρούχα, υπάρχουν πια πικ-απ και ποτά και όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια, γίνονται πραγματικότητα. Κόντρα στα ήθη και έθιμα της εποχής αλλά και του αδελφού της, η θεία βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που θα παντρέψει τις τρεις κοπέλες αλλά και την ίδια.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Στέφανος Στρατηγός.

*Mega, Σάββατο 03/02, στις 21:40

«Magic hour» (2011) σε σκηνοθεσία Κώστα Καπάκα

Ελληνική Ταινία  Κομεντί – Ο Διομήδης και ο Αριστείδης, δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άντρες, συναντιούνται τυχαία και ξεκινούν μια διασκεδαστική περιήγηση στην ελληνική επαρχία. Για τους δικούς του λόγους ο καθένας προσπαθεί να ξεπεράσει μια προσωπική κρίση. Ο πρώτος (Τάσος Αντωνίου) έχει μόλις ανακαλύψει ότι η γυναίκα του τον έχει απατήσει με τον καλύτερο του φίλο, ενώ ο δεύτερος (Ρένος Χαραλαμπίδης) προβληματίζεται για τη ματαιωμένη πορεία του ως σκηνοθέτης. Μαζί αυτοί οι δύο ήρωες περιπλανιούνται και παραδοξολογούν σχετικά με τα βασικά διλήμματα της ζωής και της κρίσης…

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Τάσος Αντωνίου, Κώστας Τσάκωνας, Γιώργος Σουξές, Μαρία Αντουλινάκη, Θανάσης Νάκος, Παντελής Τσόγκας.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 03/02, στις 22:30

«Η Σκοτεινή Πλευρά του Νόμου» (2009) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δράσης – Η ταινία διαδραματίζεται στους σκληρούς και επικίνδυνους δρόμους του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και παρακολουθεί τις ζωές τριών αστυνομικών, οι οποίοι παλεύουν όλοι με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες, ενώ υποτίθεται ότι υπηρετούν το νόμο.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς χαρακτήρες:

Ο Έντι, που υποδύεται ο Ρίτσαρντ Γκηρ, είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που απέχει μόλις λίγες ημέρες από τη συνταξιοδότηση. Κουρασμένος από τη διαφθορά και τις αδικίες που έχει δει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Έντι έχει απογοητευτεί από το επάγγελμά του και μετράει αντίστροφα τις μέρες για τη συνταξιοδότησή του. Του αναθέτουν να εκτελεί ασήμαντα καθήκοντα στην υπηρεσία, καθώς οι μέρες του στο σώμα τελειώνουν.

Ο Τανγκο, που υποδύεται ο Ντον Τσιντλ, είναι ένας μυστικός ντετέκτιβ που έχει περάσει χρόνια διεισδύοντας σε μια συμμορία ναρκωτικών με επικεφαλής τον Καζ, που υποδύεται ο Γουέσλσϊ Σνάιπς.

Καθώς τα όρια μεταξύ της μυστικής και της πραγματικής του ταυτότητας θολώνουν, ο Τάνγκο έρχεται αντιμέτωπος με ένα ηθικό δίλημμα. Δελεάζεται από την προοπτική να πάρει επιτέλους προαγωγή και να αφήσει πίσω του τη ζωή του ως μυστικός αστυνομικός. Ωστόσο, διχάζεται ανάμεσα στην αφοσίωσή του στους συναδέλφους του αστυνομικούς και την υπόθεση που έχει οργανώσει εδώ και τόσο καιρό.

Ο Σαλ Προσιντα, που υποδύεται ο Ήθαν Χωκ, είναι ένας απελπισμένος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με οικονομικά προβλήματα. Η σύζυγός του είναι έγκυος σε δίδυμα και χρειάζεται χρήματα για να συντηρήσει την οικογένειά του, αλλά ο πενιχρός μισθός του δεν είναι αρκετός. Ο πειρασμός του εύκολου χρήματος γίνεται πολύ μεγάλος, οδηγώντας τον σε ένα μονοπάτι διαφθοράς, καθώς κλέβει χρήματα από ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επιδρομών.

Καθώς ξετυλίγονται οι ατομικές τους ιστορίες, οι συνθήκες ωθούν τους τρεις αστυνομικούς σε μια βίαιη σύγκρουση. Η ταινία διερευνά θέματα ηθικής, διαφθοράς και την περίπλοκη φύση της επιβολής του νόμου σε ένα περιβάλλον εγκλήματος και κοινωνικής παρακμής.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκηρ, Ήθαν Χωκ, Ντον Τσιντλ, Αντουάν Φουκουά, Σάνον Κέιν, Έλεν Μπάρκιν, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Γουέσλει Σνάιπς, Γουίλ πάτον, Λίλι Τέιλορ, Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς

*ΕΡΤ1, Σάββατο 03/02, στις 23:30

«Ένας για όλες» (2007) σε σκηνοθεσία Μαρκ Χέλφρις

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Όταν ο 10χρονος Τσάρλι Λόγκαν έπαιζε μπουκάλα και αρνήθηκε να φιλήσει ένα κορίτσι, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα του έριχνε κατάρα.

25 χρόνια μετά, ο Τσάρλι είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος, που κάθε φορά που κοιμάται με μια γυναίκα αυτή βρίσκει την αληθινή αγάπη στον επόμενο.

Η φήμη του σύντομα θα γίνει γνωστή και πολλές γυναίκες θα τον πλησιάσουν για να τις… βοηθήσει να βρουν την αγάπη. Όταν λοιπόν ο Τσάρλι θα ερωτευτεί την αξιολάτρευτη Καμ, φοβούμενος μην τη χάσει κι αυτή, θα προσπαθήσει να λύσει τη κατάρα.

Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Ντέιν Κουκ, Κόνορ Πράις, Σέλαν Σίμονς, Νταν Φόγκλερ

*Mega, Σάββατο 03/02, στις 23:30

«Ο Φαροφύλακας» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νάιχολμ

Δραματική Μυστηρίου – Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας.

Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς (Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.

Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς.

*Alpha, Σάββατο 03/02, στις 00:30

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δραματική Δράσης – Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια.

Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία.

Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Skai, Σάββατο 03/02, στις 00:30

«Τραγούδα!» (2016) σε σκηνοθεσία Γκαρθ Τζένινγκς

Κινούμενα Σχέδια –Σε έναν κόσμο σαν τον δικό μας, αλλά κατοικημένο αποκλειστικά από ζώα, ο Μπάστερ Μουν, ένα ζωηρό κοάλα, προεδρεύει σε ένα πάλαι ποτέ διάσημο θέατρο, που όμως περνάει μεγάλη κρίση.

Ο Μπάστερ είναι λίγο οπτιμιστής, λίγο απατεωνάκος, αλλά αγαπάει το θέατρο του όσο τίποτα άλλο, και θα κάνει τα πάντα για να το σώσει από τη χρεωκοπία.

Αυτό που του έρχεται στο μυαλό, μήπως και σώσει την κατάσταση, είναι να διοργανώσει τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού στον κόσμο.

Στην πρωτότυπη έκδοση της ταινίας Sing ακούγονται οι:

Μάθιου ΜακΚόναχι, Ρης Γουίδερσπουν, Σεθ μακΦάρλαν, Σκάρλετ Γιοχάνσον, Τζένιφερ Χαντσον, Τόρι Κέλι, Τζον Ρέιλι, Τάιρον Έγκερτον, Γκαρθ Τζέγκινς, Τζένιφερ Σόντερς, Ρία Περλμαν

Με τις φωνές των: Θέμης Γεωργαντάς, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Ντένης Μακρής, Χρήστος Θάνος, Τζωρτζίνα Λιώση, Ντορίνα Θεοχαρίδου, Χρύσα Διαμαντοπούλου, Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Τερζάκης, Γιάννης Στεφόπουλος, μελίνα Χατζηγεωργίου, Ακίνδυνος Γκίκας

*Ant1, Σάββατο 03/02, στις 01:00

«Η Υπόσχεση» (2001) σε σκηνοθεσία Σον Πεν

Δραματική Μυστηρίου – Λίγες μέρες πριν αποσυρθεί από το Σώμα, ο Τζέρι αναλαμβάνει μια υπόθεση δολοφονίας. Ένας 8χρονο κορίτσι δολοφονείται και ο Τζέρι υπόσχεται στη μητέρα του ότι θα βρει τον δολοφόνο.

Σύντομα η αστυνομία συλλαμβάνει έναν άντρα, για τον οποίο ο Τζέρι δεν πιστεύει ότι είναι ο ένοχος.

Ως απλός πολίτης πια, θα συνεχίσει την έρευνα, ανακαλύπτοντας ότι η δολοφονία του κοριτσιού, είναι το τρίτο περιστατικό στην περιοχή, με πολλές ομοιότητες.

Οι μοναχικές έρευνες του Τζέρι θα τον οδηγήσουν σε μονοπάτια που δεν το περίμενε, αλλά και πάλι νιώθει ότι κάτι του ξεφεύγει, το οποίο μπορεί να αποδειχτεί μοιραίο.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Ρόμπιν Ράιτ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Άαρον Έκχαρτ, Έλεν Μίρεν, Μίκι Ρουρκ, Πατρίσια Κλάρκσον, Σαμ Σέπαρντ, Μπο Ντάνιελς, Ντέιλ Ντίκι, Άντριεν Ντορβαλ

*Mega, Σάββατο 03/02, στις 01:30

«Ραντεβού τα Χριστούγεννα» (209) σκηνοθεσία Στίβεν Χέρεκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Ολίβια και ο Τζεφ από μικρά παιδιά συναντιόντουσαν στη Χαβάη κάθε Χριστούγεννα. Στα χρόνια της εφηβείας, η φιλία τους ήταν στα πρόθυρα του να εξελιχθεί σε κάτι πιο βαθύ, αλλά όταν η μητέρα του Τζεφ πέθανε, η οικογένειά του σταμάτησε να κάνει το ετήσιο ταξίδι.

Ωστόσο, η οικογένεια της Ολίβια διατήρησε την παράδοση των Χριστουγέννων στη Χαβάη.

Η Ολίβια είναι πλέον μια ανερχόμενη αρχιτέκτονας και φέτος τα Χριστούγεννα ξαφνικά συναντά τον Τζεφ στη Χαβάη, καθώς αυτός, η αδελφή του και ο πατέρας τους, αποφάσισαν να αναβιώσουν ξανά την οικογενειακή παράδοση.

Οι συνθήκες, όμως, δεν είναι ευνοϊκές και απειλούν να τους χωρίσουν για άλλη μια φορά…

Παίζουν: Τσαρλς Μάικλ Ντέιβις, Λία Μισέλ, Μπράιαν Γκρινμπεργκ, Τζορτζ Νιουμπερν, Νία Βαρντάλος, Φιλ Μορίς, Κάντας Σμιθ

*Star, Σάββατο 03/02, στις 01:45