Πράγματα που καλό είναι να μην κάνεις στα social

Κάποιες συμπεριφορές και πληροφορίες καλό είναι να μένουν μακριά από την άβυσσο των social. Για να είσαι ασφαλής, αλλά και για να μην ενοχλείς.

Στο ψηφιακό χάος των social media είναι εύκολο να χάσουμε μερικές φορές τη μπάλα και να κάνουμε πράγματα για τα οποία θα μετανιώσουμε ή να ανεβάσουμε/στείλουμε κάτι το οποίο θα φέρει σε άβολη θέση τους διαδικτυακούς μας «φίλους».

Δεν πειράζει, συμβαίνουν αυτά, όμως καλό είναι να ξέρεις από πριν τι και πώς ώστε να μην φτάσεις να το μετανιώσεις.

Δες λοιπόν μερικά πράγματα τα οποία καλό είναι να αποφεύγεις να κάνεις στον ψηφιακό κόσμο.

Να ενημερώνεις ότι λείπεις από το σπίτι

Σίγουρα θα θες να δείξεις στους φίλους σου πού είσαι και πώς περνάς, όμως κάτι τέτοιο ενέχει ρίσκο. Σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα αν στο προφίλ σου έχεις και κόσμο που δεν ξέρεις προσωπικά, η ανάρτηση φωτογραφιών από διακοπές μπορεί να δώσει πράσινο φως σε διαρρήκτες να έρθουν μια βόλτα από το σπίτι σου. Δεν το λέμε εμείς, το λέει/προτείνει η ΕΛ.ΑΣ.

Να πατάς ό,τι λινκ σου στείλουν

«Χα χα κοίτα αυτή τη φωτογραφία (λινκ)». Κάτι τέτοια μηνύματα που συνήθως συνοδεύονται με λινκ δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τα ανοίγεις, ακόμα και αν είναι από φίλους σου. Πρόκειται για ιούς οι οποίοι προσβάλλουν τον λογαριασμό σου και αυτοαναπαράγονται μέσω μηνυμάτων «μολύνοντας» όλες σου τις επαφές. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείς ακόμα και να χάσεις την πρόσβαση στο προφίλ σου.