7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Στα όρια του αύριο» (2014) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Σε ένα κοντινό μέλλον μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας.

Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι.

Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Παίζουν:Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπίλ Πάξτον, Τζέρεμι Πίβεν, Νόα Τέιλορ.

*Open, Κυριακή 04/02 στις 22:30

«Τρελές Περιπολίες 2» (2018) σκηνοθεσία Τζέι Σαντρασεκάρ

Κωμωδία Μυστηρίου – Η αγαπημένη ομάδα επιβολής του νόμου που απολύθηκε για τις “αταξίες” της, έχει μία ευκαιρία για εξιλέωση χάρη στον αστυνόμο Ο Χάγκαν και τον κυβερνήτη Τζέσαν.

Μια διεθνής συνοριακή διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και του Καναδά, επιβάλλει τη δημιουργία μίας υπηρεσίας επιβολής του νόμου, σε μια γαλλοκαναδική πόλη που μεταβαίνει στην κυριαρχία των ΗΠΑ.

Οι Σούπερ Τροχονόμοι- Μακ, Θόρνι, Φόστερ, Ράμπιτ και Φάρβα, καλούνται να στήσουν ένα νέο σταθμό της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στην επίμαχη περιοχή.

Οι αντισυμβατικές τους μέθοδοι σύντομα δοκιμάζονται έχοντας να αντιμετωπίσουν αντιμετωπίζουν έναν θρασύτατο δήμαρχο, ασυμβίβαστους κατοίκους, ένα κύκλωμα λαθρεμπόρων και μια αρκούδα 1.300 κιλών.

Παίζουν: Τζέι Σαντρασεκάρ, Στηβ Λεμε, Κέβιν Χεφερναν, Έρικ Στολάνσκι, Πολ Σοτιρ, Ρομπ Λοου, Σον Γουίλαμ Σκοτ, Μαρίσα Καχλαν, Μπράιαν Κοξ, Λύντα Κάρτερ

*Alpha, Κυριακή 04/02 στις 22:50

«Joker» (2019) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Δραματική  – Ο Άρθουρ δουλεύει ως κλόουν το πρωί και ως stand up κωμικός τα βράδια. Πολύ γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο περίγελος είναι ο ίδιος και όχι αυτά που λέει ή κάνει.

Το ανεξέλεγκτο γέλιο του που ξεσπά τις λάθος στιγμές, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να συντονιστεί με το κοινό του. Κι όσο προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση τόσο περισσότερο γελοιοποιείται και αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο, ακόμα και σε περιστατικά βίας.

Ο Άρθουρ, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη φροντίδα της “εύθραυστης” μητέρας του, είναι σε διαρκή αναζήτηση της πατρικής αγάπης που δεν είχε ποτέ.

Ψάχνει να την βρει είτε στον πλούσιο επιχειρηματία Τόμας Γουέιν, είτε στον παρουσιαστή της τηλεόρασης, Μιούρεϊ Φράνκλιν.

Καθώς κινείται σε έναν υπαρξιακό φαύλο κύκλο, μεταξύ πραγματικότητας και τρέλας, αρκεί μια λανθασμένη επιλογή του, για να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση κλιμακούμενων και, τελικά, ολέθριων γεγονότων.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς, γκλεν Φλεσλερ, Φράνσις Κονροϊ, Μαρκ Μάρον

*Star, Κυριακή 04/02 στις 23:30

«Σέρλοκ Χολμς 2: Το παιχνίδι των σκιών» (2011) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης  Μυστηρίου  Περιπέτεια – Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας.

Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Νούμι Ράπας.

*Open, Κυριακή 04/02 στις 00:45

«3 Μέρες Διορία» (2014) σκηνοθεσία ΜακΤζι

Περιπέτεια – Ο πράκτορας της CIA Ίθαν Ρένερ έχει μερικούς μόνο μήνες ζωής μπροστά του εξαιτίας μια ανίατης ασθένειας. Ο σκληροτράχηλος μεσήλικας θα ταξιδέψει στην Πόλη του Φωτός για να συναντηθεί με την εν διαστάσει σύζυγό του και την κόρη τους, θέλοντας να ζήσει λίγες στιγμές οικογενειακής θαλπωρής πριν από το τέλος.

Η μυστηριώδης πράκτορας Βιβή, όμως, θα εμφανιστεί από το πουθενά, προσφέροντάς του μια εναλλακτική θεραπεία, με μοναδικό αντάλλαγμα τη δολοφονία ενός αρχιτρομοκράτη που βρίσκεται στο Παρίσι.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χέιλι Στάινφελντ, Κόνι Νίλσεν.

*Alpha, Κυριακή 04/02 στις 00:50

«Οκτώ Χιλιοστά» (1999) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Αστυνομική Μυστηρίου  – Ο Τομ Γουέλς είναι ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που αναλαμβάνει συνήθως υποθέσεις συζυγικής απιστίας. Η ευκαιρία του για κάτι μεγαλύτερο έρχεται, όταν μια πλούσια χήρα του αναθέτει να ερευνήσει την προέλευση ενός φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον άνδρα της. Το φιλμ φαίνεται να περιέχει μια ερασιτεχνική ταινία όπου μια αθώα κοπέλα βασανίζεται και δολοφονείται. Αν το φιλμ είναι ψεύτικο, πού βρίσκεται τώρα το κορίτσι; Και αν όχι, ποιος γύρισε το φιλμάκι και ποιος την σκότωσε;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χοακίν Φίνιξ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Κάθριν Κίνερ, Κρις Μπάουερ, Εϊμι Μόροτν

*Mega, Κυριακή 04/02 στις 02:00

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» (2019) σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δραματική Ελληνική Ταινία Μυστηρίου Φαντασίας – Δύο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στο Μεσολόγγι, στη Δυτική Ελλάδα.

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα.

Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική.

Ένα έγκλημα θ’ απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Μιχάλης Κίμωνας, Christian Culbida, Μιχάλης Μαθιουδάκης.

*Star, Κυριακή 04/02 στις 02:00