Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ευαγγελία Πλατανιώτη στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία, με την 29χρονη να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια κόσμου στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα.
Η 29χρονη Ελληνίδα αθλήτρια μπήκε στον τελικό με την καλύτερη επίδοση του προκριματικού (270,1901) και στον τελικό το εκτέλεσε ακόμα καλύτερα, βαθμολογήθηκε με 272,9633, στο καλλιτεχνικό κομμάτι έλαβε 101.6500 βαθμούς και στην εκτέλεση 171.3133. Την δεύτερη θέση κατέκτησε η Καναδή Ζακλίν Σιμονό με 269.2767 πόντους, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η Κινεζα Χουιγιάν Σου με 262.3700 βαθμούς.

Το “black raven” (μαύρο κοράκι) αποδείχθηκε… γούρικο, μιας και της χάρισε το κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο Κατάρ.

Μάλιστα, ήταν το πρόγραμμα με το μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα των αντιπάλων της. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο που κατακτά Ελληνίδα αθλήτρια σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στις δηλώσεις της η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το πρόγραμμά της δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, καθώς ήταν ένα μοναδικό συναίσθημα για εκείνη η κατάκτηση του χρυσού, ενώ τόνισε στην τοποθέτηση της, πως πέρσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελε να συμμετάσχει στο σόλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη:

Για το τι νιώθει για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε: «Η αλήθεια είναι ότι οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα. Είναι κάτι μαγικό, μοναδικό και είμαι συγκινημένη».

Για το ότι είναι το πρώτο χρυσό της σε παγκόσμιο: «Για να είμαι ειλικρινής πέρυσι ήταν η τελευταία φορά που ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Πείσμωσα και γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω στο σόλο. Θέλω να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μου. Ήταν η δύναμή μου».