7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό, την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.

Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Τρίτη 13/02 στις 21:15

«Οι Τέλειοι Ξένοι» (2016) σκηνοθεσία Πάολο Τζενοβέζε

Δραματική Κωμωδία – Μία παρέα επτά φίλων που γνωρίζονται από πολύ παλιά, συναντιούνται για δείπνο.

Εκεί αποφασίζουν να μοιραστεί όλα τα μυστικά που κρύβουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Γραπτά μηνύματα, Emails, τηλεφωνικές κλήσεις.

Πολύ σύντομα, τα μυστικά όλων έρχονται στο φως και από εδώ και πέρα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μεταξύ τους.

Παίζουν: Τζιουζέπε Μπατιστόν, Ανα Φολιέτα, Μάρκο Τζιαλίνι, Εντοάρντο Λεό, Βαλέριο Μασταντρέα, Αλμπα Ρορβάχερ, Κάσια Σμούτνιακ, Άλμπα Ρορβάχερ, Μπενεντέτα Πορκαρόλι, Ελιζαμπέτα ντε Πάλο, Τομάσο Ταταφιόρε, Νοέμι Παγκότο

*ΕΡΤ3, Τρίτη 13/02 στις 23:00

«Άνιση μάχη» (2005) σκηνοθεσία Νίκι Κάρο

Δραματική – Μία δικαστική υπόθεση, που τάραξε τη Μινεσότα το 1984, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Δεκαπέντε γυναίκες, εργαζόμενες σε κάποιο από τα ορυχεία της περιοχής, αποφασίζουν να «σπάσουν» τη σιωπή τους, να ξεπεράσουν τη ντροπή τους και να κατηγορήσουν ανοιχτά τους εργοδότες τους για σεξουαλική παρενόχληση.

H Tζόσι Έιμις, διαζευγμένη μητέρα με δύο παιδιά, προσλαμβάνεται ως εργάτρια σε ορυχεία σιδήρου στη γενέτειρά της. Οι άνδρες εργάτες, θεωρώντας παρείσακτο το γυναικείο προσωπικό, το παρενοχλούν σεξουαλικά για να το αποθαρρύνουν.

Η Τζόσι καταλήγει να μηνύσει την εταιρεία, χωρίς όμως βοήθεια από τις υπόλοιπες εργάτριες, που φοβούνται να την ακολουθήσουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους.

Παρόλα αυτά η Τζόσι θα επιμείνει για να βρει το δίκιο της…

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Σον Μπιν, Γούντι Χάρελσον

*Star, Τρίτη 13/02 στις 00:00

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Τρίτη 13/02 στις 00:00

«Χωρίς διέξοδο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν

*Alpha, Τρίτη 13/02 στις 00:15

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Κωμωδία – Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό.

Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μπιλ Χέιντερ, Σεθ Ρόγκεν, Μάρθα Μακλσακ, Αβίβα Μπαόυμαν, Έμμα Στόουν, Κέβιν Κόριγκαν, Κλέμεντ Μπλέικ

*Mega, Τρίτη 13/02 στις 01:20

«15 λεπτά» (2001) σκηνοθεσία Τζον Χέτζερφελντ 

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Έντι Φλέμιγκ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) εργάζεται στο τμήμα Ανθρωποκτονιών και συχνά χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να ωφεληθεί στη δουλειά του. Είναι προσωπικός φίλος με τον διάσημο παρουσιαστή ειδήσεων Ρόμπερτ Χόκινς και έχει σχέση με τη δημοσιογράφο Νίκι Κάρας.

Ο Τζόρντι Γουόρσοου(Έντουαρντ Μπερνς) είναι ο νεαρός ανακριτής της πυροσβεστικής και πρέπει να συνεργαστεί με τον ντεντέκτιβ για να βρουν τη λύση σε ένα διπλό φονικό που κατέληξε σε μια τρομερή πυρκαγιά.

Οι δολοφόνοι που ψάχνουν είναι δυο κακοποιοί από το Ανατολικό Μπλοκ, οι οποίοι φτάνουν στην Αμερική για να διεκδικήσουν το μερίδιό τους από μία ληστεία.
Ο Εμίλ είναι ο εγκέφαλος ενώ ο Όλεγκ, πιο “καλλιτεχνική ” φύση κλέβει μία κάμερα και καταγράφει όλες τις πράξεις τους. Ο συνεργάτης τους που δεν τους πλήρωσε είναι το δολοφονημένο θύμα της πυρκαγιάς, με την οποία θέλησαν να καλύψουν τα ίχνη τους.

Αυτή η υπόθεση θα τους φέρει κοντά στο δίδυμο Φλέμιγκ-Γουόρσου αφού θα ξεκινήσει το παιχνίδι γάτας -ποντικού μεταξύ τους.

Δεν είναι όμως οι μοναδικοί που βρίσκονται στο κατόπι των δύο δολοφόνων από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει το δικό τους κυνηγητό.

Το ερώτημα δεν είναι ποιος είναι ο δολοφόνος αλλά ποιος τελικά ελέγχει την αλήθεια. Μια ανελέητη σάτιρα της εποχής των media, όπου αστυνομικοί και εγκληματίες συναντούν τις τηλεοπτικές κάμερες…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Έντουαρντ Μπερνς, Μελίνα Κανακαρίδη, Κάρελ Ρόντεν, Κιμ Κατραλ, Σαρλιζ Θερόν.

*Star, Τρίτη 13/02 στις 02:30