9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις εννιά ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Μαριχουάνα Στοπ» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Το σπίτι που κληρονομούν δύο ξαδέρφια γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, αφού ο καθένας σκέπτεται να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Ο Αχιλλέας θέλει να το κάνει νυχτερινό κέντρο, όπου θα παρουσιάζει το χορευτικό του πρόγραμμα, ενώ ο Ιπποκράτης ζει σε αυτό και νοικιάζει το υπόγειο στην κοπέλα που αγαπά, τη Δέσποινα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την άφιξη από το εξωτερικό της τρίτης κληρονόμου, της Καίτης, η οποία θα τους ξεσηκώσει τα μυαλά.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη , Γιώργος Πάντζας , Χρόνης Εξαρχάκος , Ελένη Ανουσάκη , Μαρία Ιωαννίδου , Βαγγέλης Σειληνός , Μάρθα Καραγιάννη , Τόλης Βοσκόπουλος.

*Alpha, Παρασκευή 16/02, στις 21:00

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

Με τις φωνές των: Όθων Μεταξάς (Μαμπλ), Σωκράτης Ντούνης (μικρός Μαμπλ), Άρης Τρουπάκης (Μέμφις), Σία Κοσκινά (Νόρμα Τζιν), Άντζελα Χριστοφίλου (Γκλόρια), Μυρτώ Ορφανάκου (μικρή Γκλόρια), Κωνσταντίνος Τσάκωνας (Λόβλεϊς), Ανδρέας Ευαγγελάτος (Ραμόν), Νέστωρ Κοψιδάς (Νόα), Τηλέμαχος Κρεβάικας (Λομπάρντο), Παντελής Καναράκης (Ρινάλντο), Πέτρος Σπυρόπουλος (Ραούλ), Γιώργος Ρούπας (Νέστορ), Μαριάννα Τριανταφυλλίδου (Δις Πέρλα), Κώστας Μπακάλης (αρχηγός γύπας), Αφροδίτη Αντωνάκη, Μανώλης Γιούργος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Θανάσης Καραθανάσης, Γιώργος Μάζης, Θανάσης Μητρόπουλος, Σουλτάνα Νικολαΐδου, Αντώνης Πάλλης, Βίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Σεραφειμίδης, Ντίνος Σούτης, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Φωτεινή Κωστοπούλου, Χριστίνα Αργύρη, Μαρλέν Αγγελίδου.

*Open, Παρασκευή 16/02, στις 21:15

«Επιχείρηση Εσκομπάρ» (2016) σκηνοθεσία Μπραντ Φούρμαν

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Δεκαετία του 1980. Ο πράκτορας του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Ρόμπερτ Μαζούρ χρησιμοποιεί το όνομα Μπομ Μαζέλα για να διεισδύσει στον χώρο των βαρόνων των ναρκωτικών και συγκεκριμένα να γίνει κεντρικός παίκτης στο ξέπλυμα των χρημάτων. Με τον καιρό, πετυχαίνει να μπει σε μεγαλύτερα ακόμα καρτέλ, ώσπου καταλήγει στο σημαντικότερο από όλα, αυτό του κολομβιανού Πάμπλο Εσκομπάρ.

Παίζουν: Τζέισον Άιζακς, Μπράιαν Κράνστον, Τζον Λεγκουιζάμο, Έιμι Ράιαν, Ντάιαν Κρουγκερ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 16/02, στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 4» (2009) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν 

Περιπέτεια – Μετά τη στυγερή δολοφονία ενός πολύ αγαπημένου του προσώπου, ο καταζητούμενος φυγάς Ντομ Τορέτο, που μέχρι τότε ζούσε στη Δομινικανή Δημοκρατία προσπαθώντας να φτιάξει μια νέα ζωή, επιστρέφει στο Λος Άντζελες αποφασισμένος για όλα.

Εκεί, μαζί με ένα φίλο του από το παρελθόν, τον ντετέκτιβ Μπράιαν Ο’Κόνoρ, καλούνται να βρεθούν και πάλι πίσω από το τιμόνι και να συμμαχήσουν ενάντια σε έναν κοινό εχθρό, έναν αδίστακτο έμπορο ηρωίνης.

Ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθούν τον απεχθή φόνο, ο καθένας για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, δεν είναι άλλος από το να σπιντάρουν και να ξεπεράσουν κάθε όριο ταχύτητας, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Τζορντάνα Μπρούστερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ.

*Star, Παρασκευή 16/02, στις 23:15

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Παρασκευή 16/02, στις 00:00

«Snowpiercer» (2013) σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί.

Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Alpha, Παρασκευή 16/02, στις 00:45

«Νύχτα Επιβίωσης» (2020) σκηνοθεσία Ματ Εσκαντάρι

Δραματική Δράσης – Δύο αδέρφια, ο Τζέιμι (Σία Μπάκνερ) και ο Ματίας (Τάιλερ Τζον Όλσον), σεσημασμένοι εγκληματίες, μετά από μια ληστεία που στράβωσε και ο ένας από τους δύο τραυματίστηκε, το σκάνε αναζητώντας ιατρική βοήθεια.

Η νοσηλεία σε νοσοκομείο αποκλείεται, έτσι καταφεύγουν στο σπίτι ενός γιατρού Ριτσ Κλαρκ (Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ), τον οποίο θα εκβιάσουν να τους βοηθήσει κρατώντας αιχμάλωτους την οικογένειά του και τον άρρωστο πατέρα του Φρανκ Κλαρκ (Μπρους Γουίλις).

Ο Φρανκ όμως διαπιστώνει ότι οι δύο ληστές δεν περιορίστηκαν στις απειλές, αλλά έχουν σκοτώσει τη γυναίκα του.
Τότε αποφασισμένος να σώσει την οικογένειά του, θα κάνει τα πάντα για να το κατορθώσει..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τσαντ Μάικλ Μάρεϊ, Λίντια Χαλ, Σία Μπάκνερ, Ράλεϊ Γουλφ Ραχ, Τάιλερ Τζον Όλσον.

*Skai Παρασκευή 16/02, στις 01:10

«Αφεντικά για Σκότωμα» (2011) σκηνοθεσία Σεθ Γκόρντον

Κωμωδία – Τρεις φίλοι υποφέρουν τα πάνδεινα από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άθλιων αφεντικών τους.

Ο Νικ δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα και ανέχεται το διεστραμμένο αφεντικό του, Χάρκεν, προσμένοντας κάποια στιγμή να αναγνωρίσει τις προσπάθειες τους και να πάρει την πολυπόθητη προαγωγή.

Ο Ντέιλ είναι βοηθός οδοντογιατρού και προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του απέναντι στις ανηλεείς, ερωτικές επιθέσεις, της σεξομανούς Δρ. Τζούλια Χάρις.

Ο Κερτ είναι λογιστής και υποχρεωμένος να υπακούει στον γλοιώδη, διεφθαρμένο διευθυντή του, Πέλιτ, ο οποίος όχι μόνο έχει βαλθεί να καταστρέψει την καριέρα του αλλά σχεδιάζει και να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία αστική περιοχή.

Τι μπορείς να κάνεις όταν το αφεντικό σου, που είναι ψυχάκιας, λυσσάρα ή βαρεμένος, αποτελεί την πηγή της δυστυχίας σου; Η παραίτηση δεν είναι λύση, ούτε και επιλογή.

Κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους, κάποιος πρέπει να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Έτσι με τη βοήθεια λίγου αλκοόλ και με κάποιες «υποδείξεις» από έναν πρώην κατάδικο, ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κερτ βάζουν σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο αλλά φαινομενικά δοκιμασμένο σχέδιο για να απαλλάξουν τον κόσμο από τα αφεντικά τους μια για πάντα!

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Τσάρλι Ντέι, Τζέισον Σουντέικις,Τζένιφερ Άνιστον, Κόλιν Φάρελ, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμι Φοξ

*Star, Παρασκευή 16/02, στις 01:30

«Το Σημάδι του Δολοφόνου» (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον Τζόουνς

Αστυνομική Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπος με το τραυματικό παρελθόν του, όταν αναλαμβάνει να διαλευκάνει το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών και ανακαλύπτει ότι δράστης είναι ο ίδιος του ο γιος, τον οποίο είχε εγκαταλείψει σε ηλικία οκτώ χρονών.

Με αφορμή μια αστυνομική ίντριγκα, ο Μάικλ Κέιτον Τζόουνς ξεδιπλώνει την τραγική ιστορία μιας προβληματικής οικογένειας και πυροδοτεί μια δραματική καταδίωξη, που δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Εξαιρετικός στον κεντρικό ρόλο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σηκώνει εξ’ ολοκλήρου το συναισθηματικό φορτίο της ταινίας, αν και η αληθινή έκπληξη της ταινίας, είναι ο νεαρός ταλαντούχος Τζέιμς Φράνκο, στο ρόλο του ναρκομανούς γιου, ο οποίος ήδη βλέπει την καριέρα του στο Χόλιγουντ να απογειώνεται…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέιμς Φράνκο, Ντρίνα ντε Νίρο, Ελίζα Ντούσκου, Γουίλιαμ Φορσάιθ

*Mega, Παρασκευή 16/02, στις 02:30