8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Στον Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο» (1981) σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον

Μυστηρίου – Το 1953, στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, γενέτειρα της Μις Μαρπλ, φτάνει μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ για να γυρίσει μια ταινία για τη Μαρία Α΄ της Σκωτίας και την Βασίλισσα Ελισάβετ. Οι δύο πρωταγωνίστριες είναι παλιοί αντίπαλοι και μισιούνται θανάσιμα. Όταν ένας άντρας δολοφονείται με δηλητήριο, όλοι πιστεύουν πως το ποτό προορίζονταν για την μία απ’ αυτές. Την υπόθεση αναλαμβάνει η Μις Μαρπλ.

Παίζουν: Αντζελα Λάνσμπερι, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάντσον, Τόνι Κέρτις, Κιμ Νόβακ.

*ΕΡΤ3, Δευτέρα 19/02, στις 21:00

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Δευτέρα 19/02, στις 21:15

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Επιστημονικής Φαντασίας – Όταν το πλήρωμα του USS Enterprise γυρίζει πίσω στη βάση, καλείται να κυνηγήσει μια ασταμάτητη δύναμη τρομοκρατίας που απειλεί τον κόσμο μας. Με ένα προσωπικό ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί, ο κυβερνήτης Κερκ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό σε έναν κόσμο εμπόλεμης ζώνης, για να συλλάβει έναν επικίνδυνο τρομοκράτη-«όπλο μαζικής καταστροφής».

Καθώς οι διαστημικοί μας ήρωες οδηγούνται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, οι φιλίες θα διαλυθούν και θα πρέπει να γίνουν θυσίες για τη μοναδική οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το πλήρωμά του.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

*Alpha, Δευτέρα 19/02, στις 22:40

«Μια Μικρή Χάρη» (2018) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κομεντί Μυστηρίου – Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Στέφανι μια μαμά «vlogger» που αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης , της Έμιλi.

Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιό της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται.

Παίζουν: Ανα Κέντρικ, Μπλέικ Λάιβλι, Χένρυ Γκόλντιγκ, Λίντα Καρντελίνι, Άβα Λα Φραμπουά, Ρούπερτ Φρεντ

*Star, Δευτέρα 19/02, στις 00:00

«Πάντινγκτον 2» (2017) σκηνοθεσία Πολ Κινγκ

Κινούμενα Σχέδια  – Ο πιο διάσημος αρκούδος του κόσμου επιστρέφει, με νέες περιπέτειες, σε μία μαγική ταινία για όλη την οικογένεια! Η πολυαναμενόμενη συνέχεια βρίσκει τον Πάντινγκτον ευτυχισμένο στο σπίτι της οικογένειας Μπράουν στο Λονδίνο. Ο Πάντινγκτον ψάχνει το τέλειο δώρο για τα 100ά γενέθλια της πολυαγαπημένης θείας του, Λούσι και εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στο μαγαζί με αντίκες του κ. Γκρούμπερ. Έτσι αναλαμβάνει μία σειρά από μικροδουλειές ώστε να μπορέσει το αγοράσει. Όταν όμως το βιβλίο κλαπεί, μόνο ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν μπορούν να ανακαλύψουν τον κλέφτη, ο οποίος φαίνεται να είναι άσος στις μεταμφιέσεις..

Παίζουν: Μαντλίν Χάρις, Σάμιουελ Τζόσλιν, Σάλι Χόκινς, Χιού Γκραντ, Χιού Μπόνεβιλ, Μπεν Γουίσοου.

*Open, Δευτέρα 19/02, στις 00:00

«Hellboy: Ο Ήρωας της Κόλασης» (2004) σε σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Δράσης Τρόμου – Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους… Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο κόμικ.

Παίζουν: Ρον Πέρλμαν, Σέλμα Μπλερ, Νταγκ Τζόουνς, Τζον Χερτ, Ρούπερτ Έβανς

*Mega, Δευτέρα 19/02, στις 01:20

«Επικίνδυνος Θαυμαστής» (2019) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέρστ

Αστυνομική Τρόμου – Ο Μους έχει εμμονή με τον αγαπημένο του ήρωα ταινιών δράσης, τον Χάντερ Ντάνμπαρ. Όταν του στερούν την ευκαιρία να τον γνωρίσει επιτέλους από κοντά, ο Μους παίρνει τη βοήθεια της φίλης του Λία, μια φωτογράφο παπαράτσι, που ξέρει πώς να βρει σπίτια διασημοτήτων. Ο Μους ξεκινά να παρακολουθεί τον αγαπημένο του ηθοποιό και ενώ στην αρχή είναι ακίνδυνος, οι ενέργειες του αρχίζουν να παίρνουν σκοτεινή τροπή, καθώς η εμμονή του δυναμώνει. Καθώς οι επισκέψεις στο σπίτι του κλιμακώνονται, ο Χάντερ βρίσκεται σε αυξανόμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ντέβον Σάουα, Άνα Γκόλτζα, Τζέικομπ Γκρόντνικ

*Alpha, Δευτέρα 19/02, στις 01:30

«The Girl» (2012) σκηνοθεσία Τζούλιαν Τζάρολντ

Δραματική – Όταν η Γκρέις Κέλι εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να παντρευτεί τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό,ο Άλφρεντ Χίτσκοκ αναζητά τη νέα του ξανθιά μούσα!

Και τη βρίσκει στο πρόσωπο ενός τηλεοπτικού μοντέλου!
Την έκανε το αστέρι του, αλλά και την πιο σκοτεινή εμμονή του.

Παίζουν: Σιένα Μίλερ, Τόμπι Τζόουνς, Ιμέλντα Στάτον, Κόνραντ Κέμπ, Πενέλοπε Γουίλτον, Αντζελίνα Ινγκπεν, Καρκ Μπέκες, Αντριαν Γκάλει, Πάτρικ Λύστερ, Σον Κάμερον Μάικλ

*Star, Δευτέρα 19/02, στις 02:30