8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Χωρίς Μέτρο» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – Ο 19χρονος Άντριου Νίμαν (Μάιλς Τέλερ) με όλη την νεανική έπαρση και την αποφασιστικότητα να πετύχει, θα διαπιστώσει σύντομα ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά.

Θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος ντράμερ της τζαζ στον κόσμο και για να το καταφέρει πρέπει πρώτα να γίνει δεκτός από το Ωδείο Μουσικής Σέιφερ, εκεί που διδάσκει ο κορυφαίος Τέρενς Φλέτσερ (Τζ.Κ. Σίμονς).

Ο Φλέτσερ δεν είναι απλά τελειομανής. Οι μέθοδοί του βασίζονται στο φόβο και τον εκφοβισμό, χωρίς ποτέ να συμβιβάζεται για κάτι λιγότερο του καλύτερου κάθε φορά.

Το να είσαι ο καλύτερος, για τον Φλέτσερ σημαίνει όχι μόνο να παίζεις καλά, αλλά να ξέρεις ότι παίζεις καλά και αν όχι, να ξέρεις τι κάνεις λάθος.
Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία; Για τον Φλέτσερ όχι…για τον Άντριου όμως;

Πρέπει να καταλάβει τις προτεραιότητές του στη ζωή και τι είναι πρόθυμος να θυσιάσει για να γίνει ο καλύτερος.

Και πόση συναισθηματική κακοποίηση θα αντέξει από τον Φλέτσερ για να πετύχει το μεγαλείο, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αυτές τις μεθόδους;

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Πολ Ράιζερ, Μελίσα Μπενουά, Οστιν Στόουελ, Τζέισον Μπλερ, Έιπριλ Γκρέις, Νέιτ Λαγκ, Κρις Μαλκεϊ, Σούζαν Σποκ, Τζέισον Μπλερ, ταρίκ Λόου, Ροέλιο Ντάγκλας τζ., Κόφι Σιριμπο

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 21/02 στις 21:00

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2012) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open, Τετάρτη 21/02 στις 21:15

«Στο Σκοτάδι» (2022) σκηνοθεσία Ντούσαν Μίλιτς

Δραματική Τρόμου – Στο Κόσοβο μια οικογένεια Σέρβων που αποτελείται από τη μικρή Μίλισα, τον παππούς της και τη μητέρα της, ζει απομονωμένη στο δάσος προσπαθώντας να συνεχίσουν τη ζωή τους παρά τα αμέτρητα προβλήματα. Ο πατέρας της οικογένειας θεωρείται «αγνοούμενος», η μικρή κόρη καλείται να πάει στο σχολείο της με ένα … άρμα, και το σπίτι τους δέχεται τυφλές επιθέσεις από αγνώστους.
To Darkling εμπνέεται από το γράμμα ενός κοριτσιού που έφτασε να διαβαστεί μέχρι τον ΟΗΕ, αποτυπώνοντας με ιδιαίτερο τρόπο τις σκληρές συνέπειες του πολέμου που, όπως συνήθως, υφίστανται οι αθώοι πολίτες

Παίζουν: Ντάνιτσα Κούρτσιτς, Σλάβο Στίμακ, Φλάβιο Παρέντι, Μιόνα Ιλοφ, Νίκολα Ρακόσεβιτς, Αντρεα Μπόσκα, Ντάρεν Πέτι, Σλάβισα Τσούροβιτς, Κόουλ Αγκελόφσκι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 21/02 στις 23:00

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Τετάρτη 21/02 στις 00:00

«O Αόρατος Άνθρωπος» (2020) σκηνοθεσία Λι Γουάνελ

Τρόμου Φαντασίας – Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο κι ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της.

Όταν ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια αυτοκτονεί και της αφήνει κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, εκείνη υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Θα αρχίσει να κλονίζεται όταν θα προσπαθήσει απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που τη στοιχειώνει

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Όλιβερ Τζάκσον Κόεν, Άλντις Χοτζ, Στορμ Ρίντ, Χάριετ Ντάιερ

*Alpha, Τετάρτη 21/02 στις 00:10

«The Karate Kid» (1984) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δραματική Δράσης – Ο Ντάνιελ είναι ένας έφηβος που πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν σε μια νέα πόλη και να κάνει νέους φίλους.

Γίνεται γρήγορα ο στόχος των Cobras, μιας συμμορίας μαθητών καράτε, που τους δυσαρεστεί η σχέση που ξεκίνησε με την πρώην φίλη του αρχηγού τους. Πρόθυμος να πολεμήσει και να εντυπωσιάσει τη νέα φίλη του, παρακαλεί τον δάσκαλο πολεμικών τεχνών Miyagi, να του διδάξει καράτε.

Με τη σοφή του καθοδήγηση, ο Daniel αναπτύσσει όχι μόνο φυσικές δεξιότητες, αλλά και ωριμότητα, πίστη και αυτοπεποίθηση για να αγωνιστεί, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, δίνοντας τον αγώνα της ζωής του, στο συναρπαστικό φινάλε.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Ελίζαμπεθ Σου, Μάρτιν Κόουβ, Γουίλιαμ Ζάμπκα, Ράντι Χλελερ, Ρομπ Γκάρισον

*Mega, Τετάρτη 21/02 στις 01:10

«The Second» (2018) σκηνοθεσία Μάιρι Κάμερον

Μυστηρίου Τρόμου – Η Άλις είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας που έχει αποκτήσει φήμη και περιουσία με το πρώτο της μυθιστόρημα. Ζει μια πολυτελή ζωή και περιβάλλεται από ανθρώπους που τη θαυμάζουν. Ωστόσο, η ζωή της οδηγείται στο χάος όταν η καλύτερη φίλη και μούσα της, η Λίλα, αποκαλύπτει το σκοτεινό μυστικό πίσω από την προέλευση του μυθιστορήματός της.

Αποδεικνύεται ότι η Άλις είχε κλέψει την ιδέα για το μυθιστόρημά της από τη Λίλα, η οποία δούλευε την ίδια ιστορία για χρόνια.

Η Άλις τρομοκρατείται από την αποκάλυψη και γεμίζει ενοχές και ντροπή. Θέλει απεγνωσμένα να επανορθώσει με τη Λίλα, αλλά η Λίλα είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση.

Αρχίζει να χειραγωγεί την Άλις και τη ζωή της, χρησιμοποιώντας τη γνώση του μυστικού της προς όφελός της.

Παίζουν: Ρέιτσελ Μπλέικ, Σούζι Πότερ, Βινς Κολοσίμο, Μπρίτζετ Ουέμπ, Μάρτιν Σακς, Σούζαν Πράιορ

*Skai, Τετάρτη 21/02 στις 02:00

«Παγίδα Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Πολ Σόλετ

Δραματική Δράσης – Τρεις εγκληματίες βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα σε μια αποθήκη, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία. Με την αστυνομία να βρίσκεται στα ίχνη τους και την αγωνία να τους έχει κυριεύσει, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια απρόσμενη μεγαλύτερη απειλή. Η απειλή είναι ένας θανάσιμα άγριος σκύλος – δολοφόνος.

Παίζουν: Έιντριεν Μπρόντι, Τζον Μάλκοβιτς, Αντόνιο Μπαντέρας, Ρόρι Κάλκιν, Αλεξάνδτρα Ντίνου, Όρι Πφάιφερ, Τζέιμς Ρόμπινσον, ΄λΟουεν ντείβις, Τιχομιρ Βινστεβ

*Star, Τετάρτη 21/02 στις 02:00