10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Παρασκευή είναι εδώ!

«Ο Κατεργάρης» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σε αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους.

Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Alpha, Παρασκευή 23/12, στις 21:00

«Happy Feet 2» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Κινούμενα Σχέδια – Ο μετρημένος και λογικός Μαμπλ προσπαθεί όχι μόνο να προστατεύσει, αλλά και να κερδίσει την αγάπη του γιου του, του μικρούτσικου Ερικ που δεν μπορεί να χορέψει και που μαγεύεται από άλλους πιγκουίνους, πιο θεαματικούς και διασκεδαστικούς από τον μπαμπά του.
Μη θέλοντας να χορέψει, ο Ερικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει!

Ο Μάμπλ ξέρει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί αυτό το μοναδικό χάρισμα. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν η γαλήνη του κόσμου τους θα διαταραχθεί για ακόμη μια φορά από πανίσχυρες δυνάμεις.

Ο Έρικ βλέπει ότι ο πατέρας του έχει τσαγανό όταν ο Μάμπλ θα ενώσει για ακόμη μια φορά όλες τις φυλές των πιγκουίνων με άλλα υπέροχα πλάσματα – από μικροσκοπικά κριλ μέχρι γιγάντιους θαλάσσιους ελέφαντες – για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Στην πρωτότυπη εκδοχή με τις φωνές των: Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργκάρα, Κόμον, Χιούγκο Γουίβινγ, Μάγκντα Σουμπάνσκι, Άντονι ΛαΠάλια, Ρίτσαρντ Κάρτερ

Με τις φωνές των: Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Γιάννη Στεφόπουλου, Τηλέμαχο Κρεβαικά, Ντίνο Σούτη, Νέστορα Κοψιδά, Ηλία Ζερβού, Πέτρου Σπυρόπουλου, Κώστα Τσάκωνα, Όθωνα Μεταξά

*Open, Παρασκευή 23/12, στις 21:15

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος I» (2014) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δράσης Περιπέτεια – H Κάτνις, μετά την καταστροφή των Αγώνων, βρίσκεται στη σκοτεινή Περιοχή 13.

Μαθαίνει πως η περιοχή 12 δεν υπάρχει πια και πως ο Πίτα είναι αιχμάλωτος. Με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν αλλά και τις συμβουλές των πιστών της φίλων, η Κάτνις αποφασίζει να δείξει για άλλη μια φορά το θάρρος της, να σώσει τον Πίτα, αλλά και ολόκληρο το έθνος και να γίνει το σύμβολο της Επανάστασης.

Οι Αγώνες μπορεί να τελείωσαν για πάντα, αλλά η μάχη για την επιβίωση μόλις ξεκινά…

Το σενάριο της ταινίας ανήκει στους Πίτερ Κραιγκ και Ντάνι Στρονγκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλλινς «Κοτσυφόκισσα».
Το μυθιστόρημα, το τρίτο σε σειρά της τριλογίας, έχει πουλήσει περισσότερα από 70 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζουλιάν Μουρ, Γούντι Χάρελσον.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 23/12, στις 23:00

«Το Τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.

Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στ

*Alpha, Παρασκευή 23/12, στις 23:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Παρασκευή 23/12, στις 00:00

«Αγάπη και Αφοσίωση» (2013) σκηνοθεσία Ντάνι Μούνεϊ

Δραματική Ρομαντική – Όταν ο Ντάλτον Τζόινερ, ένας νεαρός στρατιώτης στο Βιετνάμ, μαθαίνει ότι η κοπέλα του, Τζέιν, τον παρατάει, θα ορκιστεί να γυρίσει στην πατρίδα του -ακόμη και εν μέσω πολέμου- για να την κερδίσει πίσω. Ο καλύτερος του φίλος αποφασίζει να πάει μαζί του.

Πρέπει τώρα να γυρίσουν πίσω την Αμερική, να της αλλάξουν γνώμη και να επιστρέψουν στον πόλεμο χωρίς να τους συλλάβουν.

Οι δυο στρατιώτες καταλήγουν στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου βρίσκουν την Τζέιν να έχει αλλάξει το όνομά της και να έχει αποκτήσει νέο φίλο σε μια περίοδο κατά την οποία αναπτύσσεται δυναμικά το αντιπολεμικό κίνημα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής του Ιουλίου του 1969, και ενώ η προσοχή όλου του κόσμου επικεντρώνεται στα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι, οι δυο φίλοι θα μάθουν την αληθινή σημασία της αγάπης, της τιμής και της αφοσίωσης.

Παίζουν: Λίαμ Χείμσγουόρθ, Όστιν Στόουελ, Έιμι Τιγκαρντεν, Τεράζα Πάλμερ, κρις Λόουελ, Γουάιατ Ράσελ

*Skai, Παρασκευή 23/12, στις 01:00

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*Alpha, Παρασκευή 23/12, στις 01:30

«Η Ανάκριση» (2019) σκηνοθεσία Παναγιώτης Πορτοκαλάκης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Όταν ένα επιθετικό και γεμάτο θυμό κορίτσι εγκαταλείπεται για άλλη μια φορά από τον σύντροφό της, συνειδητοποιεί ότι η σχέση της με τον πατέρα της είναι αυτή που δηλητηριάζει τη συμπεριφορά της, αποτρέποντας οποιονδήποτε προσπαθεί να την αγαπήσει.

«Ελλείψει δημίου, η Μαρίνα – η κόρη- μετατρέπεται σε δήμιο του εαυτού της και σωματοποιεί το παρελθόν του Κωστή -του πατέρα της, ο οποίος είχε βασανιστεί άγρια στα ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Θα αναζητήσει τον απομονωμένο βασανιστή του και θα φέρει τον ένα απέναντι στον άλλο.
Αναπάντεχα, ο θύτης και το θύμα θα συμμαχήσουν για να κρατήσουν τα καλά κρυμμένα μυστικά τους.

Η αποκάλυψη του παρελθόντος θα τραυματίσει βαριά την ήδη ταλαιπωρημένη σχέση Πατέρα – Κόρης, παράλληλα όμως θα βοηθήσει την Μαρίνα να επαναπροσδιορίσει τη ζωή της.

Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Γιώργος Κέντρος, Μαρία Κατσανδρή, Θέμης Πάνου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Γιώργος Ζιόβας, Γιάννης Σαμσιάρης, Κωνσταντίνος Πλεμμένος, Γιώργος Μπινιάρης, Δέσποινα Σεραφίδου

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 22/12, στις 01:30

«Αντεκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – Ύστερα από την αιματηρή ληστεία μιας τράπεζας, που κόστισε τη ζωή ενός συναδέλφου του, ο διευθυντής της Τζέικομπ (Φρανκ Γκρίλο) συνεργάζεται με τον συνταξιούχο αστυνομικό γείτονά του Τζέιμς (Μπρους Γουίλις) για ν’ ανακαλύψει τον ένοχο.
Ενώ οι δύο άνδρες συνεργάζονται για να καταλάβουν την επόμενη κίνηση του αδίστακτου εγκληματία, εκείνος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Όταν όμως ο ληστής απαγάγει τη γυναίκα και την κόρη του τραπεζίτη, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Ο Τζέικομπ ξεκινά μια πορεία αιματοχυσίας σε μια εκρηκτική αντεπίθεση, που φέρνει και τους τρεις άντρες στα άκρα

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Τζόναθαςν Σάετς, Ολίβια Κούλπο.

*Star, Παρασκευή 23/12, στις 02:15

«Το φιλοδώρημα των 2.000.000 $» (1994) σκηνοθεσία Άντριου Μπέργκμαν

Δράμα, κωμωδία, ρομαντική – Το μόνο που θέλει ο Charlie από τη ζωή του είναι να είναι καλός αστυνομικός, να είναι αγαπημένος με τη γυναίκα του και να κάνει μία μεγάλη οικογένεια.  Η γυναίκα του, η Muriel, όμως, μία αναιδής κομμώτρια, έχει διαφορετικά όνειρα.

Και όλα περιστρέφονται γύρω από τα λεφτά. Ο Charlie επισκέπτεται την αγαπημένη του καφετέρια και γνωρίζει την καλόκαρδη σερβιτόρα Yvonne. Η Yvonne είναι φοβισμένη γιατί ο πρώην άνδρας της την οδήγησε σε χρεωκοπία.

Αντί φιλοδωρήματος ο Charlie υπόσχεται στην Yvonne να μοιραστεί τα χρήματα μαζί της, αν κερδίσει το λαχείο που μόλις αγόρασε για τη γυναίκα του. Παραδόξως κερδίζει! Και κρατάει την υπόσχεσή του.

Η γυναίκα του εξοργίζεται, ο Τύπος της Ν. Υόρκης ασχολείται μαζί τους, αλλά οι τρεις πρωταγωνιστές αντιλαμβάνονται ότι ο πλούτος και η φήμη αλλάζουν τις ζωές τους με τρόπο εντελώς απροσδόκητο.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπρίτζετ Φόντα, Ρόζι Περέζ, Ρεντ Μπάτονς, Βίκτορ Ρόγιας, Στάνλεϋ Τούτσι, Ρίτσαρντ Τζέκινγκς, Τσαρλς Μπους, Ρόμπερτ Ντοφμαν

*Mega, Παρασκευή 23/12, στις 02:30