Καστοριά – Κόντεψαν να πιαστούν στα χέρια οι δημοτικοί σύμβουλοι – [video]

Μια έντονη και ασυνήθιστη συνεδρίαση εκτυλίχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Καστοριάς, με τα πνεύματα να φτάνουν στο απόγειο και την κατάσταση να παραλίγο να ξεφύγει εκτός ελέγχου. Η ένταση ξεκίνησε μετά από ερωτήσεις που έθεσαν ο κ. Γρηγοριάδης και ο κ. Αναστασίου προς τον πρόεδρο ΔΕΥΑΚ, κ. Τόσκο, οι οποίες αφορούσαν θέματα διαχείρισης και λειτουργίας της επιχείρησης.

Η απάντηση του κ. Τόσκου, η οποία φέρεται να είχε ειρωνικό ύφος προς την παράταξη των δύο δημοτικών συμβούλων, έδωσε το έναυσμα για την όξυνση των πνευμάτων.

H συζήτηση κατέληξε σε ανταλλαγή αιχμηρών σχολίων, κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι άρχισαν να ανεβάζουν τους τόνους, φωνάζοντας και εκφράζοντας δυναμικά τη διαφωνία τους, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να μεσολαβήσουν για να αποφευχθεί η φυσική επιθετικότητα. Η κατάσταση φαινόταν να είναι ένα βήμα πριν από το να ξεσπάσει σωματική σύγκρουση μεταξύ των παρόντων.

Σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την ηρεμία και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, κα. Ιωάννα Κύρου, πήρε την απόφαση να διακόψει την συνεδρίαση για δέκα λεπτά.

Το περιστατικό αυτό φέρνει στο φως την ανάγκη για έναν πιο ουσιαστικό και με σεβασμό διάλογο μεταξύ των αιρετών αντιπροσώπων, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους έντονες στιγμές, που υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και επηρεάζουν αρνητικά την εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε το video: