7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open, Δευτέρα 26/02, στις 21:15

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ.

*Alpha, Δευτέρα 26/02, στις 22:40

«Kursk: Η Τελευταία Αποστολή» (2018) σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ

Δραματική – Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου, που βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000.

Μια απλή ναυτική άσκηση, που, όμως, είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται για πέντε μέρες τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης…

Παίζουν: Ματίας Σχούναρτς, Λέα Σεϊντού, Κόλιν Φερθ, Πίτερ Σιμόνιτσεκ

*Star, Δευτέρα 26/02, στις 23:45

«Ημέρα Eκπαίδευσης» (2001) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον είναι ο Αλόνζο Χάρις ένας σκληροτράχηλος, βετεράνος ντετέκτιβ της δίωξης ναρκωτικών του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει την εκπαίδευση του νεαρού ιδεαλιστή αστυνομικού Τζέικ Χοτ (Ήθαν Χωκ) και την αξιολόγησή του, για ένα ολόκληρο 24ωρο.

Ο Αλόνζο είναι της άποψης ότι «χρειάζεται να γίνεις λύκος για να πιάσεις έναν λύκο», κάτι που δεν βρίσκει διόλου σύμφωνο τον Τζέικ.

Ο Αλόνζο παράλληλα, πρέπει μέσα σε 24 ώρες να συγκεντρώσει ένα τεράστιο ποσό που χρωστά στη ρωσική μαφία. Για να πετύχει τη βρώμικη δουλειά, προσπαθεί εκβιαστικά να κάνει τον Τζέικ συνένοχό του.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ίθαν Χοκ, Σκοτ Γκλεν, Σαρλότ Αγιάνα, Σνουπ Ντογκ, Αντουάν Φουκουα, Εύα Μέντες, Τομ Μπερεντζερ, Κλιγ Κέρτις, Δρ. Ντρε, Ρέιμοντ Μπάρυ, Σνουπ Ντογκ, Μέισι Γκρέι

*Open, Δευτέρα 26/02, στις 00:00

«Δημόσιος Κίνδυνος» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης Τρόμου – Ένας αξιόλογος δικηγόρος( Γουίλ Σμιθ) βρίσκεται στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου πράκτορα (Τζιν Χακμαν) της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας, επειδή έχει στα χέρια του στοιχεία για το φόνο ενός γερουσιαστή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους διώκτες του πριν τον εκτελέσουν.

Κυνηγημένος, χωρίς χρήματα, χωρίς ταυτότητα, περνά στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν και οι διώκτες του για να τον εκμηδενίσουν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόιτ, Λίζα Μπονέ, Ίαν Χαρτ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τομ Σάιζμορ

*Alpha, Δευτέρα 26/02, στις 01:00

«Wolf» (1994) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Θρίλερ – Ο Γούιλ Ράνταλ (Τζάκ Νίκολσον), πρώην επιτυχημένος διευθυντής σε μια εκδοτική εταιρεία αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα με τον γάμο του, αλλά και επαγγελματικά με τη δουλειά του.

Η γυναίκα του έχει δεσμό και ο προστατευόμενός του στη δουλειά τον εξέθεσε για να πάρει τη θέση του.

Καθώς οδηγεί για να επιστρέψει σπίτι του ένα βράδυ,  χτυπά με το αυτοκίνητό του ένα λύκο (ή λυκάνθρωπο;), ο οποίος στη συνέχεια τον δαγκώνει.

Μετά το περιστατικό, παρατηρεί αλλαγές στην προσωπικότητά του, γίνεται πιο δυναμικός, ισχυρός με διάθεση για σεξ. Καθώς συμβαίνουν αυτές οι αλλαγές,ο Γουίλ αντιλαμβένται ότι έχει οξυνθεί υπερβολικά η αίσθηση της όσφρησης και της ακοής, σαν να συντονίζεται με τα ένστικτα του λύκου.

Το περίεργο είναι ότι ο ίδιος δέχεται αυτή την αλλαγή σαν λύτρωση και όχι σαν κατάρα.

Μάλιστα θα χρησιμοποιήσει τις νέες του ικανότητες, για να διεκδικήσει τη θέση του στην εκδοτική εταιρεία και ξεκινάει μια ερωτική σχέση με τη Λόρα Άλντεν (Μισέλ Φάιφερ), μία ελκυστική και αινιγματική γυναίκα.

Ωστόσο, καθώς τα όρια μεταξύ ανθρώπου και κτήνους θολώνουν, ο Γουίλ αγωνίζεται να διατηρήσει τον έλεγχο των αρχέγονων ορμών του και να αποτρέψει τη μεταμόρφωσή του σε λυκάνθρωπο.

Ζητά την καθοδήγηση του Dr. Βιτζέι Αλεζάις, ενός ειδικού στη συμπεριφορά των ζώων, για να κατανοήσει καλύτερα τη κατάστασή του.

Η ιστορία της ταινίας Wolf καταπιάνεται με θέματα εξουσίας, αρχέγονων επιθυμιών και τη δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης, καθώς ο Γουίλ παλεύει με τον εσωτερικό του λύκο και τις συνέπειες της αποδοχής ή απόρριψης της νέας του ταυτότητας.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Μισέλ Φάιφερ, Τζέιμς Σπέιντερ, Αϊλίν Άτκινς, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Κέιτ Νέλιγκαν, Προυνέλα Σκέιλς, Τόμας Ντάφι

*Mega, Δευτέρα 26/02, στις 01:20

«Κόκκινος Ουρανός» (2011) σκηνοθεσία Λάγια Γιούργου

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Άρης και ο Στέλιος, δύο νεαροί, που τους ενώνει μια στενή φιλία, επιχειρούν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους: στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης, με θέα το Λιβυκό Πέλαγος.

Διαφορετικοί αλλά και συμπληρωματικοί σα χαρακτήρες, οι δυο νέοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και όλα κυλούν ανέμελα… μέχρι τη στιγμή, που εμφανίζεται η Κόρντοβα.

Η Γερμανίδα τουρίστρια με το ισπανικό όνομα, ξυπνά τον ερωτικό τους πόθο και τους προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα ενώ και αυτή με τη σειρά της, έλκεται από τους αντίθετους χαρακτήρες των δύο φίλων: ο ένας φλογερός και ρωμαλέος, ο άλλος ρομαντικός και καλλιεργημένος, διχάζουν τη νεαρή κοπέλα, που δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσά τους γιατί και οι δυο τους μαζί, κάνουν για εκείνη τον ιδανικό άντρα.

Μια δυνατή φιλία δοκιμάζεται, ισορροπίες ανατρέπονται και τρεις ζωές μπλέκονται σε έναν ερωτικό ιστό κάτω απ’ τον κατακόκκινο ουρανό.

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ορφέας Αυγουστίδης, Pihla Viitala, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Λαέρτης Βασιλείου, Altin Huta, Αγγελική Λεμονή, Αργύρης Θανάσουλας, Αντώνης Βλυσσίδης, Μανώλης Χουρδάκης.

*Star, Δευτέρα 26/02, στις 02:15