8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Τρίτη είναι εδώ!

«Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ» (2016) σκηνοθεσία Στίβεν Χόπκινς Βιογραφική, δράμα – Η ταινία βασίζεται στη ζωή και τις επιδόσεις του Αφροαμερικανού δρομέα και άλτη Τζέσε Όουενς.

Ο Τζέσε Όουενς κατάφερε να μπει στο πανεπιστήμιο, χάρη στις εκπληκτικές του επιδόσεις ως σπρίντερ, ήταν άλλωστε ο μόνος τρόπος να σπουδάσει τότε ένας άπορος νεαρός μαύρος.

Η ιστορία του μοιάζει και αυτή σαν δρόμος μετ’ εμποδίων, καθώς ο Οουενς καλείται να υπερβεί τις φυλετικές διακρίσεις που ακόμη διαχωρίζουν την Αμερική, να ανταπεξέλθει στην απαιτητική προπόνηση όπου τον υποβάλλει ο προπονητής του Λάρι Σνάιντερ (Τζέισον Σουντέικις), να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ξεπερνώντας μεγαλύτερες προκλήσεις από τους υπόλοιπους αθλητές, να κρατήσει την αγάπη της γυναίκας του και να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες του ’36.

Το 1936, οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της Ναζί κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο όμως το γκρέμισε ο Αφροαμερικανός αθλητής, ο Τζέσι Όουενς.

Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

Παίζουν: Στέφαν Τζέιμς, Τζέισον Σουντέικις, Τζέρεμι Άιρονς, Γουΐλιαμ Χαρτ, Έλι Γκόρι, Σανίς Μπάτον.

*Open, Τρίτη 27/02 στις 21:15

«Έναν Γιατρό Παρακαλώ» (2020) σκηνοθεσία Τριστάν Σεκελά

Κωμωδία – O Σεργκε είναι αρκετά ασυνεπής στη δουλεία του το τελευταίο διάστημα και δεν τον «παίρνει» να κάνει και άλλο λάθος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων είναι ο μόνος γιατρός σε εφημερία για κατ’ οίκον επισκέψεις.

Όταν τραυματίζεται σε ένα ατύχημα με τον Μελεκ, ένα delivery boy δεν έχει άλλη λύση από το να στείλει αυτόν ως γιατρό στη θέση του.

Παίζουν: Μισέλ Μπλαν, Χακίμ Τζεμιλι, Σολέν Ριγκό

*ΕΡΤ3, Τρίτη 27/02 στις 23:00

«Ένοπλη Απάντηση» (2017) σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ

Περιπέτεια – Μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών προσεγγίζει τον υπεύθυνο σχεδιασμού μιας στρατιωτικής μονάδας υψηλής τεχνολογίας, στα πλαίσια της έρευνάς τους για τη μυστηριώδη εξαφάνιση των μελών της ομάδας φρούρησης της απομονωμένης εγκατάστασης.

Σύντομα, θα ανακαλύψουν ότι τα μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν βίαια και παγιδευμένοι εκεί θα αρχίσουν να βιώνουν περίεργα και φρικτά φαινόμενα, καθώς προσπαθούν να αποκαλύψουν τι ή ποιος σκότωσε την προηγούμενη ομάδα…

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Αν Χες, Κάιλ Κλέμεντς, Μόργκαν Ρόμπερτς

*Star, Τρίτη 27/02 στις 23:45

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Τρίτη 27/02 στις 00:00

«Άγρια» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Κοινωνική – Έχοντας απομείνει μόνη χωρίς κανένα στήριγμα, και ενώ εξακολουθεί να παλεύει με τον καταστροφικό εθισμό της, η νεαρή Cheryl Strayed, αποκτά το κουράγιο να ξεκινήσει ένα λυτρωτικό ταξίδι που θα την απαλλάξει από τα εσωτερικά της δεσμά.

Χωρίς προηγούμενη εμπειρία και με ελάχιστο εξοπλισμό, η Cheryl αποφασίζει να ξεκινήσει την προκλητική και επίπονη πεζοπορία 1000 μιλίων κατά μήκος του Pacific Crest Trail, εντελώς απροετοίμαστη για τις σωματικές και ψυχικές δυσκολίες που την περιμένουν.

Τώρα, μια γυναίκα μόνη μπροστά στην τραχιά ομορφιά της αδάμαστης ερήμου προσπαθεί να ξεπεράσει τα όριά της, κατακτώντας ένα βήμα τη φορά το μοναχικό ταξίδι προς την ελευθερία. Θα επιφέρει η μακρά και δύσβατη διαδρομή λύτρωση στον πόνο της Cheryl;

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γκάμπι Χόφμαν Λόρα Ντερν, Μπράιαν Βαν Χολτ.

*Alpha, Τρίτη 27/02 στις 00:15

«Το Αυτό: Κεφάλαιο 2» (2019) σκηνοθεσία Άντι Μουσκιέτι

Τρόμου – Το Κακό επιστρέφει στο Ντέρι κάθε 27 χρόνια. Το Κλαμπ των Χαμένων, οι φίλοι με το καλά κρυμμένο, αιματοβαμμένο μυστικό, έχουν ενηλικιωθεί, οι περισσότεροι έχουν φύγει από τη μικρή πόλη κι έχουν τραβήξει ο καθένας το δικό του μονοπάτι.

Τώρα επιστρέφουν για να συναντήσουν τον Πένιγουαϊζ στο κοινό τους έδαφος: τον τρόμο.

Παίζουν: Μπιλ Χεϊντερ, Τζέσικα Τσαστεϊν, Μπιλ Σκαρσγκαρντ, Χαβιε Μποτε, Τζεϊμς Μακαβοϊ

*Star, Τρίτη 27/02 στις 01:45

«Ουράνια Έκπληξη» (2016) σκηνοθεσία Πατρίτσια Ρίτζεν

Δραματική – Η ταινία “Ουράνια έκπληξη” βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Κρίστι Μπιμ και περιγράφει την απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία της οικογένειας Μπιμ. Όταν η Κρίστι ανακαλύπτει ότι η 10χρονη κόρη της, Άννα, πάσχει από μια ανίατη ασθένεια, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της και προσπαθεί με όλα τα μέσα να βρει μια λύση που θα την οδηγήσει στη θεραπεία.  Για καιρό δοκίμασε τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα.

Παρόλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τις δικές της και των γιατρών δεν άλλαζε κάτι, μέχρι που ένα αναπάντεχο και ανεξήγητο γεγονός της χτύπησε την πόρτα. Μετά από ένα φρικτό ατύχημα που είχε η μικρή Άννα, κάτι πραγματικά αξιοπερίεργο συνέβη. Κατά τη δραματική της διάσωση, συντελέστηκε  ένα «θαύμα» , προκαλώντας απορία ακόμα και στους ειδικούς γιατρούς που ανέλαβαν την υπόθεσή της.

Παίρνουν όλοι τις απαντήσεις που θέλουν; Καταλήγουν κάπου τελικά; Η οικογένεια μετά το απίστευτο “θαύμα” σιγά σιγά βρίσκει τους ρυθμούς της, ανασυγκροτείται και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την κοινωνία.

Παίζουν:  Τζένιφερ Γκάρνερ, Κάιλι Ρότζερς, Μάρτιν Χίντιρσον, Κουίν Λατίφα, Τζον Κάρολ Λυντς, Ρόντα Γκρίφις, Κορτνει Φανσλερ, Μπράντον Σπνικ

*Mega, Τρίτη 27/02 στις 02:30

«Επικίνδυνος Θαυμαστής» (2019) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέρστ

Αστυνομική Τρόμου – Ο Μους έχει εμμονή με τον αγαπημένο του ήρωα ταινιών δράσης, τον Χάντερ Ντάνμπαρ. Όταν του στερούν την ευκαιρία να τον γνωρίσει επιτέλους από κοντά, ο Μους παίρνει τη βοήθεια της φίλης του Λία, μια φωτογράφο παπαράτσι, που ξέρει πώς να βρει σπίτια διασημοτήτων. Ο Μους ξεκινά να παρακολουθεί τον αγαπημένο του ηθοποιό και ενώ στην αρχή είναι ακίνδυνος, οι ενέργειες του αρχίζουν να παίρνουν σκοτεινή τροπή, καθώς η εμμονή του δυναμώνει. Καθώς οι επισκέψεις στο σπίτι του κλιμακώνονται, ο Χάντερ βρίσκεται σε αυξανόμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ντέβον Σάουα, Άνα Γκόλτζα, Τζέικομπ Γκρόντνικ

*Alpha, Τρίτη 27/02 στις 02:30