10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Εσύ ποια ταινία θα παρακολουθήσεις απόψε;

«Μαγικός Καθρέφτης» (2016) σκηνοθεσία Χρήστου Δήμα

Ελληνική κωμωδία, φαντασίας – Το πρωί έφορος αρχαιοτήτων, το απόγευμα υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων. Αυτή είναι η πληκτική καθημερινότητα του 35χρονου Κλεάνθη.

Από τη μέρα που θα ανακαλύψει έναν «μαγικό καθρέφτη», που πραγματοποιεί και τα πιο τρελά όνειρα, ο Κλεάνθης αρπάζει την ευκαιρία να ζητήσει αυτά που θα αλλάξουν τη ζωή του για πάντα. Έχει μάλιστα τη δυνατότητα να επαναδιατυπώσει την ευχή του όσες φορές θέλει.

Οι επιθυμίες του θα εκπληρωθούν, όμως αυτό δεν είναι αρκετό. Υπάρχει πάντα κάτι που του διαφεύγει και ο Κλεάνθης δεν μπορεί να βρει την πραγματική ευτυχία πουθενά. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει…

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Ζέτα Δούκα, Ελένη Κοκκίδου, Κώστας Κόκλας, Αθηνά Οικονομάκου, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάκης Παπαματθαίου.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 29/02, στις 21:00

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν, Τέρενς Σταμπ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντέιβιντ Λη, Κέλι Καρμπακς, Μάσι Οκα

*Open, Πέμπτη 29/02, στις 21:15

«Σχέδιο Απόδρασης» (2013) σε σκηνοθεσία Τζον Χέρτζφελντ

Δράσης – Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν (Συλβέστερ Σταλόνε) και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Εμιλ Ροτμάγιερ (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ), έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Μαξ Ζανγκ, Ντέιβ Μπαουτίστα

*Skai, Πέμπτη 29/02, στις 22:15

«Αυστηρώς Κατάλληλο» (2008) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Ελληνική Κωμωδία – Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δυο νέοι ‘Ελληνες σκηνοθέτες που προσπαθούν να βρουν παραγωγό για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους. Ο τίτλος της “Το τέλος του πάθους” και το θέμα της οι τραγικοί έρωτες της Φαίδρας, της Μαντάμ Μποβαρύ και της ‘Αννας Καρένινα.

Κανένας παραγωγός δεν δέχεται να βάλει χρήματα σε μια τόσο καλλιτεχνική ταινία. ‘Ετσι πέφτουν στα νύχια του Τάκη Πανουργιά, ο οποίος διαθέτει μια μικρή παρακμασμένη εταιρία παραγωγής και ένα σκοτεινό παρελθόν. Στην δεκαετία του ’70 ο Πανουργιάς ήταν βασιλιάς της τσόντας.

Ο Πανουργιάς δέχεται να βάλει χρήματα αλλά έχει ένα κρυφό σχέδιο. Να γυρίσει την κανονική ταινία μεν, αλλά ταυτόχρονα στα ίδια σκηνικά με άλλους “ηθοποιούς” να γυρίσει την Φαίδρα, την Μποβαρύ και την Καρένινα σε τσόντα. Τολστόι, Φλομπέρ, Ευριπίδης, πορνό, μυστικοί έρωτες, ίντριγκες, διλοδοξίες, ψέματα και υστερίες μέσα σε ένα χώρο που συγκατοικούν η πιό υψηλή έκφραση της διανόησης και η πορνογραφία.

Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά μπερδεύονται στο ίδιο πλατό; Ποιά είναι τα όρια της τέχνης; Ποια είναι τα όρια της πορνογραφίας; Και εν τέλει ποιά είναι τα όρια της ανθρώπινης ηλιθιότητας;

Παίζουν: Χριστίνα Τσάφου, Χριστίνα Μητροπούλου, Χρήστος Τριπόδης, Φώτης Σπύρος, Φωτεινή Ντεμίρη, Τάκης Παπαματθαίου, Δήμητρα Στογιάννη, Σάρα Γανωτή, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Πατρίκιος Κωστής, Όθων Μεταξάς, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Λέχου, Ζώγια Σεβαστιανού, Δημήτρης Τζουμάκης, Ασπασία Μηλιαράκη, ‘Αννα Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

*Mega, Πέμπτη 29/02, στις 22:50

«Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» (2016) σκηνοθεσία Κεν Λόουτς

Δραματική – O Daniel Blake είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Newcastle. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο.

Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της.

Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες.

Παίζουν: Ντέιβ Τζονς, Μπριάνα Σαν, Χέιλι Σκουάιρς, Ντίλαν Φίλιπ Μακίρναν, Νάταλι Αν Τζέιμσον, Κόλιν Κουμπς

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 29/02, στις 23:00

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open, Πέμπτη 29/02, στις 00:00

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» (2017) σκηνοθεσία Ματ Ριβς 

Περιπέτεια – O Σίζαρ και οι πίθηκοι αναγκάζονται να εμπλακούν σε μία φονική μάχη, έχοντας απέναντι τους ένα στρατό ανθρώπων που θέλει να τους εξοντώσει, υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη .

Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο αδίστακτος συνταγματάρχης σκοτώνει τον γιο και τη σύζυγο του Σίζαρ. Ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί και για τις δικές του απώλειες και για το είδος του. Όταν το ταξίδι του θα τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη, που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη…

Παίζουν: Αντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Τζούντι Γκριρ, Αμάια Μίλερ, Στιβ Ζαν, Τάι Όλσον

*Skai, Πέμπτη 29/02, στις 00:45

«Το Χρώμα του Χρήματος» (1986) σκηνοθεσία Μ.Σκορτσέζε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Φέλσον, γνωστός και ως Φαστ Έντι, υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες μπιλιάρδου. Αυτό όμως, μέχρι τη στιγμή της οριστικής αποβολής του από το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της αλαζονείας του, αλλά και λόγω της αμφιλεγόμενης τεχνικής του.

Τώρα πια ο Φαστ Έντι ασχολείται με την εκπαίδευση φιλόδοξων νεαρών, που δεν θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να διακριθούν στο άθλημα, κερδίζοντας φυσικά για τον εαυτό του πολλά χρήματα ως μέντοράς τους πίσω από τη βιτρίνα των βρόμικων στοιχημάτων. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο του ο Βίνσεντ, ένας ασυμβίβαστος νεαρός, που θέλει να φτάσει γρήγορα στην κορυφή.

Ο Φαστ Έντι δε θα χάσει την ευκαιρία να τον μυήσει στα μυστικά του χώρου. Όταν όμως δει ότι ο ατίθασος Βίνσεντ σύντομα εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες, επισκιάζοντας τον ίδιο, η σχέση μεταξύ των δύο αντρών δεν θα αργήσει να πάρει άλλη διάσταση και άλλη τροπή…

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πολ Νιούμαν, Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζον Τορτούρο

*Alpha, Πέμπτη 29/02, στις 01:45

«Καράτε Κιντ 2» (1986) σκηνοθεσία Τζον Αβιλντσεν

Δράσης – Οι περιπέτειες του νικητή συνεχίζονται στην δεύτερη ταινία με θέμα το καράτε, αυτή τη φορά αρκετά μακριά από τη γειτονιά του, στην μακρινή Ιαπωνία, στην πατρίδα του δασκάλου του.

Ο Ντάνιελ (Ράλφ Μάτσιο), έξι μήνες μετά την νίκη του στον αγώνα καράτε, συνοδεύει τον δάσκαλό του κο Μιγιάκι (Πατ Μορίτα) στην πατρίδα του, μια πόλη στην Οκινάουα. Ο κος Μιγιάκι επισκέπτεται τον ετοιμοθάνατο πατέρα του και αντιμετωπίζει έναν παλιό του αντίπαλο.
Ένα ζήτημα τιμής που δημιούργησε την μεταξύ τους έχθρα θα τους οδηγήσει σε μια μάχη μέχρι θανάτου.

Ο Ντάνιελ δεν αργεί να ερωτευτεί μια όμορφη ντόπια κοπέλα και να δημιουργήσει έτσι με τη σειρά του έναν νέο αντίπαλο, αφού πρέπει να παλέψει μαζί του για τα μάτια της κοπέλας.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα, Πατ Τζόνσον, Μπρους Μαλθουμ, Έντι Σμιθ, Μάρτιν Κοβ, Γκαρθ Τζόνσον, Έβαν Τζέιμς, Γουίλ Χαντ, Σάρα Κένταλ, Τάμλιν Τομίτα

*Mega, Πέμπτη 29/02, στις 02:10

“Sucker Punch” (2011) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Περιπέτεια – Ένα μικρό κορίτσι, η Μπέιμπι Ντολ, εισάγεται, από τον επιτακτικό πατέρα της, σε μία ψυχιατρική κλινική, όπου πρόκειται να υποβληθεί σε λοβοτομή.

Η μικρή βρίσκει προσωρινό καταφύγιο σε μία πλασματική πραγματικότητα, όπου μαζί με άλλα 4 κορίτσια από την κλινική αλλά και ένα μυστηριώδη οδηγό, σχεδιάζουν την απόδρασή τους.

Τα όρια μεταξύ πλασματικού και πραγματικού συγχέονται ολοένα και περισσότερο, καθώς τα κορίτσια αναζητούν τα 5 αντικείμενα, που τους είναι απαραίτητα για να καταφέρουν να αποδράσουν, πριν να είναι πολύ αργά….

Παίζουν: Έμιλι Μπράουνινγκ, Βανέσα Χιούτζενς, Άμπι Κόρνις, Τζένα Μαλόουν, Τζέιμι Τσάνγκ

*Star, Πέμπτη 29/02, στις 02:30