9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Θες να δεις κάτι για να χαλαρώσεις; Βάλε μία από τις εννιά ταινίες που έχουμε να σου προτείνουμε.

«Το Ανθρωπάκι» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Ευτύχιος, έμπορος υφασμάτων, παντρεύεται μια υπάλληλό του, την Κική. Την Κική όμως γλυκοκοιτάζει ο χασάπης της γειτονιάς, ο Παναγιώτης, ο οποίος εξακολουθεί να την αγαπά, παρά το γάμο της. Ο Παναγιώτης αποφασίζει να γυρίσει μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Κική.

Ο Ευτύχιος όμως αντιδρά στην ιδέα ότι θα τη φιλά και θα την αγκαλιάζει κάποιος άλλος επειδή το απαιτεί το σενάριο. Παρά τη ζήλια του και μπροστά στην επιμονή της Κικής, ο Ευτύχιος πείθεται και συμφωνεί ακόμα και να κρατηθεί κρυφός ο γάμος τους προκειμένου να μην σταθεί εμπόδιο στην καριέρα της. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να περιπλέκονται.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Σπύρος Καλογήρου, Νίτσα Μαρούδα, Μαίρη Μεταξά, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μίμη Κωνσταντάρα.

*Alpha, Παρασκευή 01/03, στις 21:00

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Παρασκευή 01/03, στις 21:15

«Όταν η Γη Σταματήσει» (2008) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον 

Δραματική Τρόμου – Ένας άγνωστος επισκέπτης από το Σύμπαν εμφανίζεται στη Γη και η αινιγματική παρουσία του προκαλεί αναστάτωση σε όλο τον πληθυσμό. Καθώς όλος ο πολιτικός κόσμος και η επιστημονική κοινότητα προσπαθούν να καταλάβουν την ταυτότητά του αλλά και τις προθέσεις του, μια μητέρα με τον γιο της φαίνεται να έχουν συλλάβει καλύτερο το λόγο της επίσκεψής του, όταν το οικοσύστημα του πλανήτη αρχίζει να δείχνει σημάδια κατάρρευσης.

Παίζουν: Κυάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελλι, Τζον Κλιζ, Τζέιντεν Σμιθ, Τζον Χαμμ, Κάθυ Μπέιτς, Κάιλ Τσαντλερ, Τζον Ροθμαν, Τζειμς Χογκ

*Alpha, Παρασκευή 01/03, στις 23:00

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Παρασκευή 01/03, στις 00:00

«Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας» (2000) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Ελληνική κωμωδία – Μία ερωτική κωμωδία, που σαρκάζει τη μάταιη προσπάθεια του ανθρώπου να προσδιορίσει την ερωτική του συμπεριφορά.

Το σενάριο και ο τίτλος προκύπτουν από μία παροιμία, που αναφέρεται στην αρχή της ταινίας: «Βάζουν τρεις τυφλούς μπροστά σε έναν ελέφαντα και τους ρωτούν τι είναι αυτό το πράγμα. Ο πρώτος πιάνει το πόδι του ελέφαντα και λέει ότι είναι ένα δέντρο, ο δεύτερος την προβοσκίδα και φωνάζει ότι είναι ένα φίδι κι ο τρίτος τα αυτιά και λέει ότι είναι ένα μεγάλο πουλί».

Φυσικά δεν είναι τίποτα από αυτά, που νομίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τον έρωτα.

Είμαστε σαν τους τρεις τυφλούς μπροστά στον ελέφαντα. Νομίζουμε ότι ξέρουμε γι` αυτόν, αλλά ο έρωτας δεν είναι τίποτα απ` όσα πιστεύουμε.

«Ο έρωτας είναι ένας ελέφαντας!».

Στην ταινία παρακολουθούμε τρεις ερωτικές ιστορίες, στη διάρκεια των οποίων οι πρωταγωνιστές τους πέφτουν έξω σε κάθε δηλωμένη άποψη τους για τον έρωτα. Η πρώτη ιστορία εξελίσσεται στον ξέφρενο ρυθμό των clubs, η δεύτερη είναι ένα αβάσταχτο λαϊκό αίσθημα και η τρίτη μία απρόβλεπτη μεγαλοαστική ίντριγκα.

Και στις τρεις προσεγγίσεις του θέματος, καμία δεν φτάνει σε ασφαλές συμπέρασμα, καθώς κάθε πρόβλεψη για την εξέλιξη τους ανατρέπεται…

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Εύα Βλαχάκου, Δήμητρα Ματσούκα, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Τάκης Παπαματθαίου, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Φίλλιπος Σοφιανός, Αλέκος Συσσοβίτης.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 01/03, στις 00:30

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Μυστηρίου – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζειμς Κρόμγουελ, Τζέρι Γουεζερμαν, Πήτερ Σινκοντα, Τέρι Τσεν, Σάρον Γουίλκινς, Σκοτ Χειντλ, Γκεργκ μαρτς, Ντάρεν Μουρ, Άαρον Νταγκλας

*Alpha, Παρασκευή 01/03, στις 01:15

«Η Αυτοκρατορία των Λύκων» (2005) σκηνοθεσία Κριστιάν Ναόν

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Στο 10ο διαμέρισμα του Παρισιού, o αρχηγός της αστυνομίας αναλαμβάνει να διερευνήσει τον θάνατο τριών γυναικών τουρκικής καταγωγής που εργάζονταν σε οίκο ανοχής, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν άγρια παραμορφωμένα.

Παράλληλα, η τριαντάχρονη Άννα Χέιμς είναι παντρεμένη με ένα από τα υψηλότερα στελέχη του γαλλικού υπουργείου εσωτερικών. Τον τελευταίο μήνα υποφέρει από τρομακτικές παραισθήσεις και συχνές κρίσεις αμνησίας, σε σημείο που να μην αναγνωρίζει πλέον τον ίδιο της τον σύζυγο και να έχει αρχίσει να αμφισβητεί σοβαρά την ειλικρίνεια του.

Προκειμένου να εισχωρήσει στην τουρκική κοινότητα της περιοχής για την έρευνά του, ο Νερτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να απευθυνθεί στον Ζαν-Λουί Σιφέ, έναν παλιό του συνάδελφο με τη φήμη του αμείλικτου αστυνομικού.

Δύο αγωνιώδεις αναζητήσεις.
Ένας ιστός από ψέματα και μυστικά με κοινό χαρακτηριστικό την ωμή βία.
Αυτή τη φορά, όμως τον ιστό της πλοκής θα τον υφάνουν… οι Λύκοι.

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Άρλι Χόβερ, Λάουρα Μοράντε, Ζοσελίν Κουιβιέ, Φιλίπ Μπας, Ετιέν Σικό.

*Skai, Παρασκευή 01/03, στις 01:40

«Η Κατάρα της Γιορόνα» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Τσάβες

Μυστηρίου Τρόμου – H Γιορόνα. Μία γυναίκα που κλαίει. Μία απόκοσμη παρουσία, κάπου ανάμεσα στον Ουρανό και την Κόλαση, παγιδευμένη σε μια φοβερή μοίρα σφραγισμένη από το ίδιο της το χέρι.

Η απλή αναφορά στο όνομά της προκαλεί τρόμο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για γενιές. Όταν ήταν ζωντανή, έπνιξε τα παιδιά της, εξαιτίας της οργισμένης ζήλιας της, ρίχνοντας στη συνέχεια και τον εαυτό της στο αφρισμένο ποτάμι, σπαράζοντας από πόνο.

Τώρα τα δάκρυα της είναι αιώνια. Είναι θανατηφόρα. Και εκείνοι που ακούν το θανάσιμο θρήνο της τη νύχτα, είναι καταδικασμένοι. Η Γιορόνα παραφυλά στις σκιές και αρπάζει παιδιά, θέλοντας να τα κάνει δικά της.

Καθώς οι αιώνες περνούν, η επιθυμία της έχει γίνει πιο αδηφάγα … και οι μέθοδοι της πιο τρομακτικές. Στη δεκαετία του 1970, στο Λος Άντζελες, η Γιορόνα παραφυλά τη νύχτα, για νέα παιδιά.

Παραβλέποντας την προειδοποίηση μιας προβληματικής μητέρας που είναι ύποπτη για παιδική παρενόχληση, μία κοινωνική λειτουργός και τα μικρά παιδιά της σύντομα θα βρεθούν σε μια τρομακτική, υπερφυσική σφαίρα.

Η μόνη τους ελπίδα να επιβιώσουν από τη θανατηφόρα οργή της Γιορόνα είναι ένας απογοητευμένος ιερέας, που προσπαθεί να κρατήσει μακριά το κακό υιοθετώντας τις δικές τους μυστικιστικές τακτικές. Όμως μέσα τους συγκρούονται συνεχώς ο φόβος και η πίστη.

Φυλάξου από εκείνη… τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει από το να σε παρασύρει στο σκοτάδι. Επειδή τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει την αγωνία της.

Κανένα έλεος δεν υπάρχει για την ψυχή της. Δεν υπάρχει διαφυγή από την κατάρα της Γιορόνα.

Παίζουν: Λίντα Καρντελίνι, Ρέιμοντ Κρουζ, Πατρίτσια Βελάσκεζ, Μαρισόλ Ραμίρεζ, Ρόμαν Χρίστου, Τζειν Λιν Κίνσεν, Τονι Αμεντολα, Σιν Πάτρικ Τόμας, Όλιβερ Αλεξάντερ

*Star, Παρασκευή 01/03, στις 01:45

«Απαγωγές στο Κλίβελαντ» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Καλύμνιος 

Δραματική – Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια.

Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ.  Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή.

Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ, Παμ Γκριρ, Τζόι Μόρτον, Ντέιβιντ Μανζανάρες, Τζιμ Καντάφιο, Σαμ Πορέτα, Ζαν Ζαρζού, Λορα Αν Πάρι

*Mega, Παρασκευή 01/03, στις 02:30