7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Πέμπτη 07/03, στις 21:15

«Στο Τέλος Ξυρίζουν Τον Γαμπρό» (2023) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεότερο άντρα Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω. Τα παιδιά της, η αδερφή της και οι εκκεντρικοί συγχωριανοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, βάζοντας σκοπό να αποτρέψουν τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ελένη Καστάνη, Λευτέρης Ελευθερίου, Κατερίνα Στικούδη, Σοφία Βογιατζάκη, Κώστας Καραθωμάς, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσαβάλου, Στράτος Λύκος, Vicky Dalli, Τάσος Παλαντζίδης, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Νίκος Βερλέκης

*Mega, Πέμπτη 07/03, στις 22:50

«Στέλλα» (2019) σκηνοθεσία Ελεονόρ Φοσέ

Δραματική Μυστηρίου – Η Στέλλα είναι 6 ετών, αλλά μπαίνει για πρώτη φορά στο σχολείο. Χαρούμενη, πληθωρική -ίσως λίγο υπερβολικά- και βουλιμική, είναι ένα αξιαγάπητο παιδί, αλλά κάνει συχνά απουσίες.

Όταν η δασκάλα της Σελίν βλέπει τους μώλωπες της, η Στέλλα δίνει μια λογική και απλή εξήγηση. Εναπόκειται στη Σελίν να αποκαλύψει αν η Στέλλα έχει πραγματική ανοσοανεπάρκεια ή αν όντως έχει κακοποιηθεί.
Η δασκάλα της παραμένει καχύποπτη, αλλά ο γιατρός του σχολείου που την εξετάζει δεν παρατηρεί τίποτα το μεμπτό.

Παράλληλα η Σελίν θα διαπιστώσει από πρώτο χέρι για τις αποτυχίες του συστήματος προστασίας, της παιδικής ηλικίας στη Γαλλία.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες καθυστερούν να αντιδράσουν, καθώς οι διαδοχικές μετακομίσεις της οικογένειας δεν διευκολύνουν τις ενέργειές τους.

Όταν οι γονείς δηλώνουν την εξαφάνιση της Στέλλας, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την τρομερή αλήθεια…

Παίζουν: Έλσα Χαβαγιέ, Νταμιάν Ζουλιερό, Ίντια Χάιρ, Ισαμπέλ Καρέ, Εμιλί Ντεκέν, Λόλα ναϊμαρκ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 07/03, στις 23:10

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Πέμπτη 07/03, στις 00:00

«Άλιεν: Η Αναγέννηση» (1997) σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Ζενέ

Δράσης Τρόμου – Η 4η ταινία στη σειρά ταινιών Άλιεν.
200 χρόνια μετά τα γεγονότα της τρίτης ταινίας Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992)και μετά από αρκετά αποτυχημένα πειράματα, ηΈλεν Ρίπλεϊ έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει χειρουργικά αφαιρεθεί από το σώμα της.
Ενώ η βασίλισσα αναπτύσσεται και δημιουργεί αυγά από τα οποία πρόκειται να γεννηθούν τα facehuggers, η εκπαίδευση της Ρίπλεϊ πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς και αναπτύσσει μεγάλες δεξιότητες, εκπλήσσοντας τους επιστήμονες.

Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλθεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους.
Η ευφυΐα όμως των πλασμάτων αυτών είναι αυξημένη με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να θυσιάσουν ένα δικό τους Alien, ώστε το οξύ του να προκαλέσει τη διάτρηση του θαλάμου όπου τα κρατούν και να ελευθερωθούν.

Οι εναπομείναντες στο σκάφος και η Ρίπλεϊ σύντομα συνειδητοποιούν πως θα πρέπει να βρουν κάποιο τρόπο ώστε να φθάσουν ασφαλείς από το σημείο που βρίσκονται, στο Betty και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη Γη.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Γουινόνα Ράιντερ, Ντομινίκ Πινιόν, Ρον Πέρλμαν, Γκάρι Ντούρνταν, Μάικλ Γουίνκοτ, Μπραντ Ντούριφ, Λίλαντ Όρσερ, Νταν Χεντάγια.

*Skai, Πέμπτη 07/03, στις 01:00

«Σε Είδα» (2019) σκηνοθεσία Άνταμ Ρανταλ

Τρόμου – Όταν ένα 12χρονο αγόρι εξαφανίζεται, ο επικεφαλής ερευνητής Γκρεγκ Χάρπερ (Τζον Τένεϊ) προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην πίεση της έρευνας και τα προβλήματα με τη σύζυγό του, Τζάκι (Έλεν Χαντ).

Η οικογένεια αντιμετώπισε πρόσφατη μία ερωτική απιστία και ακόμη δεν έχουν συνέλθει από την ταραχή που προκάλεσε στο ζευγάρι. Η Τζάκι είναι ακόμη επηρεασμένη από τα γεγονότα και αρχίζει να χάνει κάπως την επαφή με την πραγματικότητα.

Αφού μια κακόβουλη παρουσία κυριεύει τον ζωτικό τους χώρο και θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τον γιο τους, Κόνορ (Τζούντα Λιούις), αποκαλύπτεται τελικά η αποκρουστική, σκληρή αλήθεια για το κακό στο σπίτι των Χάρπερ.

Παίζουν: Έλεν Χαντ, Όουεν Τιγκ, Τζούντα Λιούις, Λιμπ Μπάρερ, Τζον Τένεϊ, Ουάιατ Μακκλουρ, Μελίσα Μπαρέρα

*Alpha, Πέμπτη 07/03, στις 01:45

«Καράτε Κιντ 3» (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Γκίλμπερτ Άβιλντσεν

Δραματική, Δράσης –  Ο Τζων Κριζ δεν μπορεί να ξεπεράσει τη νίκη του Ντάνιελ και επιστρέφει αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση.
Οι βρώμικες μέθοδοι που χρησιμοποιούσε στη σχολή του, ακόμη του καταστρέφουν τη φήμη παρά το γεγονός ότι η σχολή έχει κλείσει.

Ο Ντάνιελ και ο δάσκαλός του Μιγιάγκι είναι ο στόχος του, ενώ σε αυτή την προσπάθεια θα έχει για σύντροφό του έναν συμπολεμιστή του από το Βιετνάμ και τωρινό ιδιοκτήτη εταιρείας τοξικών αποβλήτων.

Το κυριότερο μέρος του σχεδίου θέλει τον ικανότερο και πιο βρώμικο μαθητή, τον Μάικ, να μονομαχήσει σε τουρνουά με τον Ντάνιελ. Θα διεκδικήσει εκ νέου ο Ντάνιελ τον τίτλο του πρωταθλητή ή θα αντιληφθεί το σχέδιο που ο Μιγιάκι έχει ήδη καταλάβει;

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Μάρτιν Κόουβ, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ, Σον Κέιναν.

*Mega, Πέμπτη 07/03, στις 02:00