10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Κυριακή 10/02 στις 22:00

«Τζένη Τζένη» (1966) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζένη (Τζένη Καρέζη), φοιτήτρια της φιλολογίας και κόρη του κομματάρχη του νησιού Κοσμά Σκούταρη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας), πολιτικού αντίπαλου του πατέρα της.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κασσανδρής κατεβάζει ως υποψήφιο τον ανιψιό του Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης), παιδικό φίλο της Τζένης.

Ο Νίκος έχει σπουδάσει και ζούσε στο εξωτερικό, όπου παντρεύτηκε κρυφά από τον θείο του την Υβόννη (Μαρία Σόκαλη) και τώρα που εγκαθίσταται στο νησί, βάζει τη γυναίκα του να μείνει στο ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί τρόπος να το πει στον θείο του.

Ο συνυποψήφιός του Μαντά είναι ο επί χρόνια εκλεγμένος στο νησί Γκόρτσος, ο οποίος έχει προβάδισμα αφού υποστηρίζεται από τον Σκούταρη.
Ο Κασσανδρής, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκλεγεί ο ανιψιός του, σκαρφίζεται να παντρέψει με λευκό γάμο τη Τζένη με τον Νίκο, ώστε να εξουδετερώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της Τζένης- χωρίς εκείνος να το γνωρίζει- για να πείσει την Τζένη να συμμετάσχει σε αυτό τον γάμο.

Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαίρη Λαλοπούλου

*Star, Κυριακή 10/02 στις 22:15

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Alpha, Κυριακή 10/02 στις 23:50

«Εκδίκηση σε Δεύτερο Χρόνο» (1990) σκηνοθεσία Μπρους Μάλμουθ

Δραματική  Δράσης – Ο Στορμ θα πέσει σε κώμα, μετά από ένα μπαράζ πυροβολισμών στο σπίτι του, το οποίο θα στοιχίσει τη ζωή της γυναίκας του.

Ο γιος του συνεχίζει να πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι νεκρός, εκείνος όμως όταν θα ξυπνήσει από το κώμα δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει τους δολοφόνους της γυναίκας του.

Βοηθός του σε αυτή την προσπάθεια είναι η νοσοκόμα που τον φρόντισε όλο αυτό το διάστημα, η Άντι Στιούαρτ (Κέλι λε Μπροκ) και ο συνεργάτης του από το παρελθόν ο Ο’ Μάλεϊ, ο οποίος φρόντισε τον γιο του Στορμ και τον είχε υπό την προστασία του.

Παίζουν:  Στίβεν Σίγκαλ, Κέλι Λε Μπροκ, Γουίλιαμ Σάντλερ, Φρέντερικ Κόφιν, Μπόνι

*Star, Κυριακή 10/02 στις 00:30

«Οι Άντρες με τα Μαύρα» (1997) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ 

Δράσης Κομεντί – Βρισκόμαστε στο όχι ιδιαίτερα μακρινό μέλλον και η Νέα Υόρκη έχει μετατραπεί σε ένα κρυφό παράδεισο για ένα πλήθος εξωγήινων προσφύγων από όλες τις γωνιές του σύμπαντος.

Μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, οι «Άνδρες με τα μαύρα», φέρουν την ευθύνη να κρατούν τα μεταμφιεσμένα όντα σε τάξη προκειμένου να αποφεύγονται οι διαταραχές στην ισορροπία του ανθρώπινου πληθυσμού.

Όταν ένας διαγαλαξιακός τρομοκράτης φθάνει στη Γη για να κλέψει ένα πολυσήμαντο αντικείμενο από έναν ομόφυλό του το καθήκον της σύλληψης του και ακολούθως της σωτηρίας του κόσμου θα αναλάβουν ένας πράκτορας της οργάνωσης και ένας νεαρός μαθητευόμενός του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Λίντα Φιορεντίνο, Βίνσεντ Ντ Ονόφριο.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 10/02 στις 01:00

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Κυριακή 10/02 στις 01:00

«Το Πέμπτο Στοιχείο» (1997) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν 

Δράσης Περιπέτεια – Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί το Πέμπτο Στοιχείο το 1997 με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις, την Μίλα Γιόγιοβιτς και τον Γκάρι Όλντμαν, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδιάζει τα κουστούμια της ταινίας και το κοινό την κάνει την εμπορικότερη Γαλλική ταινία, με εισπράξεις πάνω από 260.000.000 δολάρια.

Στον 23ο αιώνα, η ζωή στη Γη είναι όσο φουτουριστική την φαντάστηκε το σενάριο του Μπεσόν και η δημιουργική πένα των Γάλλων σχεδιαστών κόμικ και ινδάλματά του, Ζαν Ζιρό και Ζαν Κλοντ Μεζιέ.
Ο οδηγός ταξί και πρώην στρατιωτικός Κόρμπεν Ντάλας (Μπρους Γουίλις) γίνεται τυχαία, το μόνο άτομο ικανό να σώσει τον πλανήτη από μια ολέθρια καταστροφή. Πρέπει όμως να αποκτήσει πρώτα το «πέμπτο στοιχείο» που οι δυνάμεις του Κακού, οι Μάνγκαλορς είχαν υπεξαιρέσει με βίαιο τρόπο τον 20ο αιώνα.

Ο λόγος που θα εμπλακεί στην υπόθεση είναι μια νεαρή γυναίκα, η Λίλου (Γιόβοβιτς) που πέφτει πάνω στο ταξί του από τον ουρανό. Ο Ντάλλας τη βοηθά να εντοπίσει τέσσερις μυστικιστικές πέτρες, που θα ενεργοποιήσουν ένα όπλο ενάντια στο απόλυτο κακό που απειλεί τη ζωή στη Γη.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μίλα Γιόβοβιτς, Γκάρι Όλντμαν, Κρις Τάκερ, Ίαν Χολμ, Λιουκ Πέρι, Μπρίον Τζέιμς.

*Skai, Κυριακή 10/02 στις 02:00

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης – Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο.

Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Alpha, Κυριακή 10/02 στις 02:00

«Ghostbusters» (1984) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Κωμωδία – ‘Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία.

Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι Βίνκμαν, Στανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Αννι Ποτς, Γουίλιαμ ‘Αθερτον, ‘Ερνι Χάντσον.

*Mega, Κυριακή 10/02 στις 02:30

«The Happytime Murders» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Χένσον

Δράσης Κωμωδία – Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Μάγια Ρούντολφ, Λέσλι Ντέιβιντ Μπέικερ, Μπέντζαμιν Ρόγιερ, Μπράιαν Παλέρμο

*Star, Κυριακή 10/02 στις 02:30