7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Καλύτερός μου Φίλος» (2012) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Περιπέτεια Κομεντί – Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ του Γ. Μπρους Κάμερον από το 2010, το «Ο Καλύτερος Φίλος Μου», σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ («Chocolat», «The Hundred-Foot Journey»), επικεντρώνεται σε έναν αφοσιωμένο σκύλο, που βρίσκει νόημα στην δική του ύπαρξη μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που αγαπά.

Τους μαθαίνει να γελάνε και να αγαπάνε, και αυτοί τον μαθαίνουν πώς είναι να έχεις μια οικογένεια που θα κάνει τα πάντα για σένα.

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζος Γκαντ, Μπριτ Ρόμπερτσον, Πέγκι Λίπτον, Κ. Τ Άπα, Τζον Όρτιζ

*Open, Δευτέρα 11/03, στις 21:15

«Βηρυτός» (2018) σκηνοθεσία Μπραντ Άντερσον

Δραματική περιπέτεια – Ο Μέισον Σκάιλς (Τζον Χαμ) είναι πρώην Αμερικανός διπλωμάτης, ο οποίος εγκατέλειψε τη Βηρυτό πριν τον εμφύλιο που κατέστρεψε την πόλη.

Δέκα χρόνια αργότερα, βρίσκεται εγκατεστημένος στη Βοστόνη, πνίγοντας ακόμα τις αναμνήσεις του στο ποτό και χαραμίζοντας τα ταλέντα του ως διαμεσολαβητής σε τοπικές συνδικαλιστικές και εργασιακές διαμάχες.

Έπειτα από μια μυστηριώδη συνάντηση, με δύο μυστικούς πράκτορες της CIA (Ρόζαμουντ Πάικ και Ντιν Ντόρις) θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, έχοντας επιστρατευθεί προκειμένου να χειριστεί τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση ενός παλιού του φίλου και πρώην συνεργάτη του.

Η ρημαγμένη εικόνα που θα συναντήσει δεν έχει καμία σχέση με την κοσμοπολίτικη και εύρωστη πόλη που είχε αφήσει πίσω του – τώρα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να βρίσκεται στο έλεος διαφορετικών ομάδων και εθνικοτήτων που πασχίζουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν την παρουσία και τα συμφέροντά τους στην περιοχή.

Ο Μέισον βρίσκεται αντιμέτωπος με αποκαλύψεις που αφορούν τις προθέσεις του ισραηλινού στρατού, επικεφαλής Αμερικανών πολιτικών, της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διεφθαρμένων γραφειοκρατών.

Παίζουν: Τζο Τζον Χαμ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ντιν Νόρις, Μαρκ Πελεγκρίνο, Λάρι Πάιν, Τζέι Πότερ, Λέιλα Μπεχτί, Κέιτ Φλιτγουντ, Κόλιν Στιντον, Μουσταφα Τουκι, ιαν Πόρτερ, Νικ Χόλντερ

*Alpha, Δευτέρα 11/03, στις 22:40

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφικό πολεμικό δράμα – Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Δευτέρα 11/03, στις 00:00

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Δευτέρα 11/03, στις 00:00

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1996) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, οι δύο ερωτευμένοι εραστές του παρελθόντος, τώρα συναντιούνται στο φουτουριστικό, αστικό, σκηνικό της παραλίας Βερόνα, στο Παλμ Μπιτς στην Αμερική.

Οι δύο αντίπαλες οικογένειές τους, οι Μοντέκοι και οι Καπουλέτοι, είναι πλέον συμμορίες και κάθε άλλη πτυχή της ζωής γύρω από την τραγική, ερωτική σχέση, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας έχει “μετακινηθεί” από τις μεσαιωνικές καταβολές της σε μια αποφασιστικά σύγχρονη, εξαιρετικά στυλιζαρισμένη πραγματικότητα.

Παίζουν: Γκρεγκ Πιρς, Μπαζ Λούρμαν, βασισμένο στην ιστορία του Γουίλιαμ Σέξπηρ

*Alpha, Δευτέρα 11/03, στις 01:10

«Η Πράσινη Σφήκα» (2011) σκηνοθεσία Μισέλ Γκοντρί

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – O Μπριτ Ράιντ είναι ο γιος του μεγαλύτερου μεγιστάνα των ΜΜΕ στο Λος Άντζελες και ζει ξένοιαστος μια πολυτελή ζωή γεμάτη πάρτι και ξενύχτια — μέχρι που πατέρας του καταλήγει νεκρός μυστηριωδώς και ο Μπριτ κληρονομεί την τεράστια περιουσία του.

Κάνοντας μια αναπάντεχη συμμαχία με τον Κάτο, τον πιο εργατικό και εφευρετικό υπάλληλο του πατέρα του, οι δυο τους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σημαντικό για πρώτη φορά στη ζωή τους: να πολεμήσουν το έγκλημα. Για να το κάνουν αυτό όμως, αποφασίζουν να γίνουν και οι ίδιοι εγκληματίες — προστατεύουν τον Νόμο, καταπατώντας τον!

Ο Μπριτ γίνεται ένας νέος εκδικητής με την ονομασία Πράσινη Σφήκα και ο Κάτο ο πολύτιμος βοηθός του. Πρώτος τους στόχος, ο άνθρωπος που ελέγχει ολόκληρο τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες: ο Μπέντζαμιν Τσουντνόφσκι.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Τζέι Τσου, Κάμερον Ντίαζ, Κριστόφ Βαλτζ, Έντουραντ Φέρλονγκ.

*Mega, Δευτέρα 11/03, στις 01:20

«Ο Κύριος και το Όπλο» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Βιογραφική – «Ο Κύριος & το Όπλο» βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φόρεστ Τάκερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), από την τολμηρή απόδρασή του από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών μέχρι τις άνευ προηγουμένου ληστείες που έκαναν την αστυνομία να σαστίσει και μάγεψαν τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπλεγμένοι στην καταδίωξη του Φόρεστ Τάκερ βρίσκονται ο ντετέκτιβ Τζον Χαντ (Κέισι Άφλεκ), που γοητεύεται από την αφοσίωσή του στην τέχνη του, και μια γυναίκα (Σίσι Σπέισεκ) που τον αγαπά παρά το επάγγελμα που έχει επιλέξει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφροντ, Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Αφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς

*Star, Δευτέρα 11/03, στις 02:30