Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024, έλαμψε η νέα παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Καστοριάς, ένα έργο που υπόσχεται να αλλάξει ριζικά τη φροντίδα των νεαρών ασθενών στην περιοχή. Τα εγκαίνια της νέας υποδομής πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα, παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων που έδωσαν το παρών για να τιμήσουν την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ξεχώριζαν ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, o Καθηγητής Χειρουργικής και Αντιπρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Νίκος Αρκαδόπουλος και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καστοριάς, Γρηγόρης Χάτσιος.

Οι δωρητές, τα αδέλφια Αργύριος και Ευάγγελος Μήλιος μαζί με την μητέρα τους, έχουν ιδιαίτερο λόγο να νιώθουν υπερήφανοι για την ολοκλήρωση της κλινικής, καθώς η συμβολή τους δεν αφορά απλά σε ένα οικονομικό ποσό, αλλά σε μια πράξη αγάπης προς τη μνήμη του πατέρα τους, Αθανάσιου Μήλιου. Με τη δωρεά των 200.000 ευρώ, μπόρεσαν να μεταμορφώσουν τις υποδομές της παιδιατρικής κλινικής, φέρνοντας την στο προσκήνιο των σύγχρονων ιατρικών εγκαταστάσεων.

Η νέα παιδιατρική κλινική ξεχωρίζει για την υπερσύγχρονη σχεδίαση και τις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις της, οι οποίες εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στα παιδιά. Η επένδυση αυτή στην υγεία και το μέλλον των νεώτερων ασθενών της περιοχής αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η προαγωγή της υγείας και η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες παραμένουν στις υψηλότερες προτεραιότητες.

Με την προσθήκη αυτή, το Νοσοκομείο Καστοριάς ενισχύει περαιτέρω το ρόλο του ως κέντρο στον τομέα της υγείας στην περιφέρεια, ανοίγοντας νέους δρόμους στην παιδιατρική φροντίδα και στηρίζοντας τις οικογένειες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη από ιατρική περίθαλψη.

φωτογραφίες: