9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Success Story» (2017) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται.

Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της.

Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

Η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών δεδομένων, η αυτοκτονία του πατέρα του Παναγή για χρέη κι η επικείμενη ανάμειξη του Παναγή στην πολιτική, μεγεθύνουν τις αντιθέσεις τους και απομακρύνουν το ζευγάρι δίνοντας, ραγδαία σχεδόν, τη θέση του θαυμασμού, του πάθους και της έλξης, στην απογοήτευση, την αποξένωση και τελικά την υποτίμηση και τον ανταγωνισμό.

Τότε αρχίζει ο παραλογισμός, καθώς η ιστορία αγάπης τους, γίνεται μίσους κι εκδίκησης, με τους δυο τους να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να επιβιώσουν.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 14/03, στις 21:00

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ.

*Open, Πέμπτη 14/03, στις 21:15

«Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο» (2002) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί όλο το παλιό ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής, όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη.

Η ταινία εξιστορεί τη σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελλαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη αλλά και εντελώς ανήθικη-αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας.

Εμποδισμένοι έρωτες, ταξικές αντιθέσεις, βυθισμένα καράβια, χαμένα παιδιά και βίαιες συγκρούσεις με την πλοκή να ολοκληρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Βύρωνα Δελαφράγκα.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Καβογιάννη, Τζόυς Ευείδη, Μιχάλης Ρέππας, Χρήστος Ευθυμίου, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Φωτεινή Βαξεβάνη

*Mega, Πέμπτη 14/03, στις 22:50

«Όλα ή Τίποτα» (2002) σκηνοθεσία Μάικ Λι

Δραματική – Η ταινία περιγράφει τη ζωή σε μια εργατική γειτονιά του Λονδίνου, εστιάζοντας στην οικογένεια της Πένυ και του Φιλ. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ζωές των φίλων και γειτόνων τους.

Μέσα σε μια καθημερινότητα πνιγμένη στα προβλήματα, τις δυσλειτουργικές σχέσεις και την έλλειψη επικοινωνίας, όλοι προσπαθούν να συνυπάρξουν αρμονικά..

Όμως, ένα ξαφνικό γεγονός θα αναγκάσει την οικογένεια της Πένυ και του Φιλ να επανεκτιμήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους.

Παίζουν: Τίμοθι Σπολ, Λέσλι Μανβίλ, Τζέημς Κόρντεν, Ρουθ Σιν, Άλισον Γκάρλαντ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 14/03, στις 23:10

«Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» (2017) σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ

Δραματική – Τοποθετημένο στο 1892, το «Ταξιδεύοντας με τον Εχθρό μου» αφηγείται την ιστορία του θρυλικού λοχαγού Τζόζεφ Τζ. Μπλόκερ (ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρίστιαν Μπέιλ) που, κόντρα στις σθεναρές αντιστάσεις του, συμφωνεί να συνοδέψει το Κίτρινο Γεράκι (Ουές Στάντι) – έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Ινδιάνων Τσεγιέν – και την οικογένειά του πίσω στη γη τους.

Κατά το εξαντλητικό και επικίνδυνο ταξίδι τους από το Οχυρό Μπέρινγκερ, ένα απομονωμένο στρατιωτικό φυλάκιο στο Νέο Μεξικό, προς τα βοσκοτόπια της Μοντάνα, οι μέχρι πρότινος εχθροί συναντούν μια νεαρή χήρα (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε άγρια.

Οι τρεις τους πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ξεπεράσουν μια σειρά από κινδύνους: το δύσβατο και κακοτράχαλο τοπίο και τους εχθρούς που θα συναντήσουν στον δρόμο τους.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Ουές Στάντι, Σκοτ Σέπερντ, Στέλλα Κούπερ, Τίμοθι Σαλαμέ, Μπιλ Καμπ, Γκρει Γουλφ Χερέρα, Τζόναθαν Μειτζορς, Τζον Μπέντζαμιν Χικεϊ, Στάρφορντ Νταγκλας

*Star, Πέμπτη 14/03, στις 23:15

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Πέμπτη 14/03, στις 00:00

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2000) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*Alpha, Πέμπτη 14/03, στις 00:15

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γ. Σ. Άντερσον

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μετά την ανακάλυψη μιας αρχαίας πυραμίδας θαμμένης κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής, μία ομάδα από επιστήμονες και εξερευνητές καταφτάνουν στην παγωμένη ήπειρο. Κατά τη διάρκεια της αρχαιολογικής ανασκαφής στο νησί Μπουβετόγια της Ανταρκτικής, η ομάδα των αρχαιολόγων και των υπόλοιπων επιστημόνων διαπιστώνουν ότι βρίσκονται ανάμεσα σε μία επική μάχη.

Τα δύο μυθικά τέρατα, Το Άλιεν και Ο Κυνηγός παλεύουν για την επικράτηση.

Σύντομα οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι δεν έχει σημασία ποιος από τους δύο θα κερδίσει. Εμείς, θα χάσουμε.

Παίζουν: Σάνα Λέιθαν, Ραούλ Μπόβα, Λανς Χένρικσεν.

*Skai, Πέμπτη 14/03, στις 01:00

«Καράτε Κιντ: Η Νέα Γενιά» (1994) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Κέιν

Δράσης ρομαντική – Ο κύριος Μιγιάκι (Πατ Μορέτα) παρευρίσκεται σε μία τελετή για βετεράνους στη Βοστώνη. Εκεί συναντά τη χήρα του τότε διοικητή του, Λουίζα και γνωρίζει την εγγονή της Τζούλι (Χίλαρι Σουάνκ). Η έφηβη περνάει περίοδο θλίψης αφού ακόμη δεν έχει συνέρθει από την απώλεια των γονιών της, που σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η ίδια δυσκολεύεται να κοινωνικοποιηθεί στο σχολείο ενώ οι γνώσεις της στο καράτε εντυπωσιάζουν τον Μιγιάκι. Αποφασίζει λοιπόν να τη βοηθήσει να επανέλθει και την πηγαίνει να εκπαιδευτεί σε ένα μοναστήρι Βουδιστών. Ο Μιγιάκι και οι καλόγεροι θα αναλάβουν το δύσκολο έργο να την βάλουν αντιμέτωπη με τον θυμό της.

Παίζουν: Πατ Μορίτα, Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Άιρονσαϊντ, Κρίς Κόνραντ.

*Mega, Πέμπτη 14/03, στις 02:10