7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Ρεγκίνα Κινγκ, Ενρίκε Μουρσιάνο, Χέδερ Μπερνς, Σάντρα Μπούλοκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Έρνι χαντσον, Τρητ Γουλίαμς, Άιλην Μπρεναν

*Open, Παρασκευή 15/03, στις 21:15

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Παρασκευή 15/03, στις 00:00

«Το Τσακάλι» (1997) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον-Τζόουνς

Αστυνομική Δράσης – Όταν ο Κάρτερ Πρέστον (Σίντεϊ Πουατιέ), διευθυντής του FBI και η Βαλεντίνα Κόσλοβα (Ντάιαν Βενόρα), αξιωματικός της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας, συλλαμβάνουν έναν κακοποιό, με σημαντική θέση στους κόλπους της Ρωσικής Μαφίας, ο αδελφός του τελευταίου ορκίζεται εκδίκηση.

Έτσι, προσλαμβάνει το «Τσακάλι» (Μπρους Γουίλις), έναν ψυχρό επαγγελματία δολοφόνο, για να δολοφονήσει ένα σημαντικό πολιτικό πρόσωπο των ΗΠΑ.

Οι πράκτορες του FBI υποπτεύονται πως ο στόχος δεν είναι άλλος από τον διευθυντή τους. Έτσι έρχονται σ’ επαφή με την Ιζαμπέλα (Ματίλντα Μέι), μια κοπέλα – πρώην τρομοκράτη της ΕΤΑ και τον Ντέκλαν Μαλκουίν (Ρίτσαρντ Γκιρ), πρώην μέλος του ΙRA, που τώρα εκτίει ποινή φυλάκισης.

Ο τελευταίος αποφασίζει να τους βοηθήσει να εντοπίσουν το «Τσακάλι» με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Ένα αδίστακτο κυνηγητό αρχίζει…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ρίτσαρντ Γκηρ, Σίντεϊ Πουατιέ, Μάικλ Κέιτον τζ., Ντίανα Βενόρα, Ματίλντα Μέι, Τζ.Κ. Σίμονς, Τζακ Μπλακ, Λάρι Κιγκ, Λέσλι Φίλιπς, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Skai, Παρασκευή 15/03, στις 00:00

«Ο Άνθρωπος του Νοέμβρη» (2014) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Αστυνομική – Ο Πίτερ Ντέβερο, πρώην πράκτορας της CIA, καλείται να μπει ξανά στο παιχνίδι της διεθνούς κατασκοπίας, όταν μια προσωπική ιστορία από το παρελθόν αρχίζει τώρα να σκαρφαλώνει στην επικαιρότητα.

Με το κωδικό όνομα «The November Man», η αποστολή του είναι να προστατεύσει την πολύτιμη μάρτυρα Άλις Φουρνιέ, η οποία αποτελεί πρόσωπο-κλειδί πίσω από μια συνωμοσία που τα πλοκάμια της φτάνουν πολλά χρόνια πίσω. Σύντομα, όμως, θα διαπιστώσει ότι αυτή η αποστολή είναι στο στόχαστρο ενός άλλου συναδέλφου της CIA.

Οι υποψίες για την ύπαρξη «διπλού πράκτορα» μέσα στην υπηρεσία, τώρα αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά, την ίδια στιγμή που το άγριο κυνήγι γάτας και ποντικού κορυφώνεται με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια πολιτική ισορροπία.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λιουκ Μπρέισι, Olga Kurylenko, Ελίζα Τέιλορ, Γουίλ Πάτον.

*Alpha, Παρασκευή 15/03, στις 00:15

«Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» (2019) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Περιπέτεια – Όταν η Αλίτα ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο, που δεν αναγνωρίζει, την περιθάλπει ο Αΐντο, ένας ευγενικός επιστήμονας, που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας, με ξεχωριστό παρελθόν.

Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να «ξυπνήσει» τις μνήμες της.

Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της. Διαθέτει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν.

Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου, που έμαθε να αγαπά…

Παίζουν: Ρόζα Σαλαζάρ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Μαχερσάλα Αλί, Κιάν Τζόνσον

*Star, Παρασκευή 15/03, στις 01:00

«Broadway» (2022) σκηνοθεσία Χρήστος Μασσαλάς

Ελληνική ταινία –  Ο δυνατός αθηναϊκός ήλιος και τα χρόνια της κρίσης έχουν ξεθωριάσει τα φανταχτερά χρώματα και την γυαλάδα των κουστουμιών που μια ομάδα πορτοφολάδων, με έδρα τον κινηματογράφο Broadway, χρησιμοποιεί για να προσελκύσει θύματα.

Στο καινούργιο υπερθέαμα – παγίδα όμως, η χημεία μεταξύ παλαιότερων και άρτι αφιχθέντων συντελεστών προκαλεί παρενέργειες.

Θα χρειαστεί η παρέμβαση μιας ομάδας drag queens, η μυστηριώδης εμφάνιση του Χρήστου Πολίτη (ο Γιάγκος Δράκος), η λάμψη της Ελένης Φουρέιρα, το μπρίο του Λάκη Γαβαλά και η μουσική του Gabriel Yared, για να επέλθει η ισορροπία σε αυτό το φτιαγμένο από στρας και πολυέστερ σύμπαν.

Παίζουν: Έλσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου, Rafael Parad, Salim Talbi, Χρήστος Πολίτης

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 15/03, στις 01:00

«Απόδραση από τον Εφιάλτη» (2019) σκηνοθεσία Λίζα Ρόμπινσον

Δραματική – Η ταινία αφηγείται την πραγματική ιστορία της ηθοποιού Κάθριν Οξενμπεργκ – γνωστής για το ρόλο της ως Αμάντα Κάριγκτον στην επιτυχημένη σειρά της δεκαετίας του 80, Δυναστεία.

Η Κάθριν αποφασίζει να στείλει την 20χρονη κόρη της Ιντια σε ένα σεμινάριο για ενίσχυση των ηγετικών ικανοτήτων, που διοργανώνει ένας οργανισμός ονόματι NXIVM.

Στην πορεία όμως, ενώ η Ιντια φαίνεται να έχει ενσωματωθεί στον οργανισμό, η Κάθριν ανακαλύπτει ότι κάτι ύποπτο κρύβεται πίσω από την δράση του.

Με τρόμο συνειδητοποιεί ότι η κόρη της έγινε μέλος μιας αίρεσης που σκοπό έχει να κακοποιεί ψυχικά και σωματικά νεαρές γυναίκες.

Παίζουν: Άντρεα Ροθ, Πίτερ Φατσινέλι, Σάρα Φλέτσερ, Τζάσπερ Πόλις.

*Mega, Παρασκευή 15/03, στις 02:30