9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Τρίτη 19/03 στις 21:15

«Η χώρα των νομάδων» (2021) σκηνοθεσία Κλόι Ζάο

Δραματική – Η εξηντάχρονη Φρεν έχασε τον άντρα της και το σπίτι της κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Κλειδώνει το σπίτι της, αποθηκεύει λίγα πράγματα σε ένα ενοικιαζόμενο χώρο φύλαξης και ξεκινά την περιπλάνησή της στην αμερικανική ενδοχώρα, με ελάχιστα προσωπικά και με το βαν της, που έχει μετατρέψει σε τροχόσπιτο.

Σιγά σιγά γνωρίζει κι άλλους νομάδες κι ακούει τις ιστορίες τους. Ανθρώπους που δούλευαν μία ζωή σκληρά, αλλά τους πέταξε το χρεοκοπημένο σύστημα εκτός, και από τα σπίτια τους, και από τις ζωές τους

Παίζουν: Φράνσις Μακ Ντόρματ, Λίντα Μέι, Μπομπ Γουέλς, Ντέιβιντ Στράθερν

*Alpha, Τρίτη 19/03 στις 22:40

«Τα Χίλια Πρόσωπα της Βροχής» (2017) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Πραλ

Δραματική – Ο Μάικ έχει απομονωθεί στο δωμάτιό του εδώ κι εβδομάδες. Δεν είναι άρρωστος. Επέλεξε από μόνος του να αποκοπεί από τον έξω κόσμο.
Η πόρτα του παραμένει κλειστή εδώ και εβδομάδες, αποκλείοντας ακόμη και την οικογένειά του.

Οι γονείς κι η αδελφή του δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι’ αυτό, παρά να στέκονται έξω από την πόρτα του, να τον παρακαλούν και να ελπίζουν.

Στην Ιαπωνία οι νέοι που τους συμβαίνει αυτό τους αποκαλούν:Hikikomori (απομονωμένος). Ήδη το φαινόμενο εξαπλώνεται και στον δυτικό κόσμο. Αυτό είναι το μόνο που καταφέρνουν να μάθουν οι γονείς και η αδερφή του από τους ειδικούς.

Στέκονται έξω από την κλειστή πόρτα, ζητούν, ικετεύουν, εκλιπαρούν, ξεσπούν, απελπίζονται, κατηγορούν, αγνοούν και ελπίζουν. Όλο αυτό το διάστημα η κλειστή πόρτα γίνεται ολοένα και περισσότερο ο καθρέφτης της ζωής τους.

Παίζουν: Μπγιάρνε Μέντελ, Έμμα Μπάντιγκ, Μπιμπιάνα Μπεγκλάου, Λούι Χόφμαν, Τζανίνα Φάουτζ, Τερέις Ντυρενμπεργκ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 19/03 στις 23:00

«Το Λάθος Θύμα» (2015) σκηνοθεσία Φουάντ Μικάτι

Μυστηρίου – Μια νοσοκόμα, η Μιράντα Γουέλς, βγαίνει τυφλό ραντεβού, αλλά ο άντρας που εμφανίζεται καταλήγει να τη βιάσει και να τη χτυπήσει άσχημα μέσα στο σπίτι της. Η Μιράντα καταφέρνει να τον αναγνωρίσει και η αστυνομία τον βάζει πίσω από κάγκελα.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η ζωή της θα διαλυθεί και η ίδια θα πέσει σε σοβαρή κατάθλιψη.

Πολύ αργότερα, θα ανακαλύψει ότι ο βιαστής της κρατείται σε μια φυλακή κοντά στην περιοχή που μένει και ξεκινάει να τον επισκέπτεται…

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάιλο Φερνάντεζ, Νικ Νόλτε, Κάμριν Μαινχάιμ

*Star, Τρίτη 19/03 στις 00:00

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Τρίτη 19/03 στις 00:00

«Το Κλάμα Βγήκε απ’ τον Παράδεισο» (2002) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί όλο το παλιό ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του ’60 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ.

Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής, όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη.

Η ταινία εξιστορεί τη σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελλαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη αλλά και εντελώς ανήθικη-αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας.

Εμποδισμένοι έρωτες, ταξικές αντιθέσεις, βυθισμένα καράβια, χαμένα παιδιά και βίαιες συγκρούσεις με την πλοκή να ολοκληρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Βύρωνα Δελαφράγκα.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Καβογιάννη, Τζόυς Ευείδη, Μιχάλης Ρέππας, Χρήστος Ευθυμίου, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Φωτεινή Βαξεβάνη

*Mega, Τρίτη 19/03 στις 00:10

«Καλημέρα Βιετνάμ» (1987) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Κωμωδία Πολεμική – 1965, και στην στρατιωτική πολεμική βάση της Σαϊγκόν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ Άντριαν Κρονάουερ αναλαμβάνει την πρωινή ραδιοφωνική ζώνη, προκειμένου να εμψυχώσει τα αμερικανικά στρατεύματα  που πολεμούν στο Βιετνάμ. Μέσα από το πρόγραμμά του γίνεται γρήγορα  δημοφιλής και οι αντιζηλίες που θα προκύψουν από ανώτερους τους αναμενόμενες.

Όταν όμως ο Κρονάουερ αποκτήσει τις πρώτες πραγματικές του εμπειρίες από τον πόλεμο, δε μπορεί να μείνει πια ο ίδιος και μεταδίδει στους ακροατές του την αλήθεια για τον πόλεμο, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές εντολές…

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τραν Θαν Γιουγκ, Μπρούνο Κίρμπι, Σιγιου Μπα Νγκουέν, Τσιντάρα Σουκαπατάνα, Ρόμπερτ Γουλ, Τζ.Τ. Γουόλς, Νομπλ Γουιλιγκχαμ, Ρίτσαρντ Εντσον, Νταν Στάντον, Πήτερ Μακένζι

*Alpha, Τρίτη 19/03 στις 01:00

«Αβάνα η Πόλη των Κατασκόπων» (2019) σκηνοθεσία Ολιβιέ Ασαγιάς

Περιπέτεια – Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του.

Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν.

Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Παίζουν: Άνα ντε Άρμας, Πενέλοπε Κρουζ, Βάγκνερ Μόουρα.

*Star, Τρίτη 19/03 στις 02:00

«Ταξιδιώτες της Συμφοράς» (2005) σκηνοθεσία Μπράιαντ Λέβαντ

Κωμωδία  Περιπέτεια – Το πρόσφατο ειδύλλιο ανάμεσα στον εργένη Νικ και τη Σούζαν, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών, απειλείται! Καθώς η Σούζαν είναι αναγκασμένη από τη δουλειά της να βρίσκεται στο Βανκούβερ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Νικ προσφέρεται να συνοδέψει τα παιδιά της ως εκεί!

Τα πιτσιρίκια, όμως, που δεν συμπάθησαν ποτέ κανέναν φίλο της μαμάς τους, είναι αποφασισμένα να του κάνουν τη διαδρομή μαρτύριο

Πρόκειται για μια τρελή κωμωδία με τον ‘Αϊς Κιούμπ («Ανακόντα», «ΧΧΧ2’», «Τρεις ‘Ηρωες»), που έσπασε τα ταμεία στην Αμερική!

Παίζουν: Αϊς Κιούμπ, Νία Λονγκ, Αλεισια Άλεν, Φίλιπ Μπόλντεν, Τζέι Μορ, Χένρρι Σίμσονς Τρέισι Μόργκαν, Ρέι Γκαλέτι, Ντάνιελ Γκαντμορ, Νάνσυ Ρόμπερτσον

*Mega, Τρίτη 19/03 στις 02:30