9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Έρωτας Δίχως Παρόν» (2006) σκηνοθεσία  Αλεχάντρο Αγρέστι

Δραματική Αισθηματική – Ένας αρχιτέκτονας και μία γιατρός αλληλογραφούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το γραμματοκιβώτιο ενός σπιτιού με θέα στη λίμνη, το οποίο νοίκιαζαν διαδοχικά στο παρελθόν. Μόνο που κατά παράδοξο τρόπο ζουν σε διαφορετικούς χρόνους: τους χωρίζει μια διαφορά δύο ετών, για να μπορέσουν να συναντηθούν και να αγαπηθούν και σωματικά.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Έμπον Μος Μπακραχ, Σοχρε Αγκντασλοου, Ντίλαν Γουόλς, Λιν Κόλινς, Μαικ Μπακαρέλα, Κέβιν Μπρέναν, Φρανκ Καέτι, Τζένιφερ Κλαρκ

*Open, Παρασκευή 22/03, στις 21:15

«Αποκάλυψη Τώρα – Redux!» (2001) σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική -Βρισκόμαστε στο 1969, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο λοχαγός ειδικών δυνάμεων Μπέντζαμιν Γουίλαρντ (Μάρτιν Σιν) ταξιδεύει μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή.
Πρέπει να δολοφονήσει τον θεωρούμενο παράφρονα και αποστάτη διοικητή πεδίου, τον Γουόλτερ Ε. Kουρτζ (Μάρλον Μπράντο). Έχει τοποθετήσει το “αρχηγείο ” του στην ουδέτερη Καμπότζη και διοικεί μια στρατιά Ιθαγενών ως ημίθεος.
Ο συνταγματάρχης Τζ. Λούκας (Χάρισον Φορντ) και ο στρατηγός Κόρμαν (Γκερβάς Ντούαν Σπράντλιν) ανησυχούν για τη δράση του και αναθέτουν στον Γουίλαρντ να τον εξοντώσει.

Καθώς ο Γουίλαρντ ταξιδεύει μέσα στην παραφροσύνη και τον παραλογισμό της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο, έλκεται όλο και περισσότερο από την ίδια τη ζούγκλα, την αρχέγονη μυσταγωγία της και την τεράστια δύναμή της.
Η αποστολή του όμως πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία..

Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μάρτιν Σιν, Φρέντερικ Φόρεστ, Λώρενς Φισμπερν, Ντένις Χόπερ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 22/03, στις 23:00

«Stoker» (2013) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-Γουκ

Μυστηρίου Τρόμου – Μετά το θάνατο του πατέρα της, η 18χρονη Ίντια γνωρίζει τον μικρότερο αδερφό του Τσαρλς, ο οποίος έρχεται να μείνει με εκείνη και τη μητέρα της. Γοητευτικός και μυστηριώδης, ο θείος της θα της δημιουργήσει μια παράξενη έλξη και δεν θα αργήσει να αποκαλύψει τα πραγματικά του κίνητρα.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μία Γουασικόφσκα, Μάθιου Γκουντ, Ντέρμον Μαλρόνεϊ, Ντέιβιντ Άλφορντ, Λούκας Τιλ

*Ant1, Παρασκευή 22/03, στις 00:00

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Παρασκευή 22/03, στις 00:00

«Body Cam» (2020) σκηνοθεσία Μαλίκ Βιταλ

Αστυνομική Τρόμου – Η Ρενέ, μια έμπειρη αστυνομικός, διερευνά τον βίαιο θάνατο ενός συναδέλφου κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου οδήγησης.

Όταν ελέγχει τη κάμερα που φορούν πάνω τους, αντιλαμβάνεται πως κάτι περίεργο τον σκότωσε, κάτι υπερφυσικό, και οι έρευνές της αποκαλύπτουν ένα διαβολικό πνεύμα που έχει βάλει στο στόχαστρο τα όργανα της τάξης.

Παίζουν: Νατ Γουλφ, Μαίρη Μπλάιτζ, Ντέιβιντ Ζέγιας, Ανίακ Νόνι Ρόουζ, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Ντιμίτριους Γκρος

*Alpha, Παρασκευή 22/03, στις 00:15

«12 δοκιμασίες» (2009) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δράσης – Ο Ντάνι Φίσερ, αστυνομικός στο τμήμα της Νέας Ορλεάνης, συλλαμβάνει έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος προσπαθεί να διαφύγει μετά από μια ληστεία πολλών εκατομμυρίων.

Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η ερωμένη του ληστή χάνει τη ζωή της. Ορκισμένος να πάρει εκδίκηση, ο ληστής καταφέρνει να αποδράσει από τις φυλακές και υποβάλλει τον Ντάνι σε μια εφιαλτική δοκιμασία: για να σώσει τη ζωή της γυναίκας, που αγαπάει, θα πρέπει να λύσει δώδεκα γρίφους.

Παίζουν: Τζον Σίνα, Άσλεϊ Σκοτ, Άινταν Γκίλεν, Στιβ Χάρις, Έινταν Γκίλεν, Γκονζάλο Μεντένεζ, Τέιλορ Κόουλ, Κάιλ Κλεμεντς, Τράβις Ντέιβις, Νικ Γκομεζ, Λάρα Γκράις

*Skai, Παρασκευή 22/03, στις 01:00

«Το Φάντασμα στο Κέλυφος» (2017) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς 

Δράσης – Η «Ταγματάρχης» είναι ένα μοναδικό στο είδος της υβρίδιο ανθρώπου-cyborg, μια πολεμική μηχανή που ηγείται της ειδικής ομάδας 9. Αποφασισμένοι να σταματήσει κάθε επικίνδυνο εγκληματία ή εξτρεμιστή, η ομάδα 9 αντιμετωπίζει έναν νέο εχθρό, έναν χάκερ που έχει ως μοναδικό στόχο να εξαφανίσει από προσώπου γης τα επιτεύγματα της Hanka Robotics.

Παίζουν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Μάικλ Πιτ, Πιλού Άσμπεκ, Ζιλιέτ Μπινός, Τακέσι Κιτάνο.

*Alpha, Παρασκευή 22/03, στις 02:15

«Ο Χορός της Σαλώμης» (1953) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Ντίτερλε

Δραματική – Μετά από εντολή του Καίσαρα Τιβέριου, η Σαλώμη εξορίζεται από τη Ρώμη και επιστρέφει στην πατρική της γη στη Γαλιλαία, στην μητέρα της Ηρωδιάδα και τον πατριό της Ηρώδη. Στη συνοδεία της Σαλώμης είναι ο Κλαύδιος, διοικητής της Ρωμαϊκης Λεγεώνας στη Γαλιλαία, ο οποίος έχει κρυφά ακολουθήσει τον Ιωάννη Βαπτιστή.

Δυστυχώς πριν προλάβει ο ίδιος να προστατεύσει τον Ιωάννη, ο Ρωμαίος Κυβερνήτης Πόντιος Πιλάτος διατάζει την φυλάκιση του προφήτη.
Η Σαλώμη που έχει ακούσει το κήρυγμα του προφήτη και το έχει ασπαστεί, είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τον Κλαύδιο για να τον σώσουν.

Γνωρίζοντας την αδυναμία και τον κρυφό πόθο του Ηρώδη για εκείνη, του λέει ότι θα του χορέψει τον Χορό των Εφτά Πέπλων, με αντάλλαγμα τη ζωή του Ιωάννη.

Πριν όμως ολοκληρώσει τον χορό η Σαλώμη, η μητέρα της πείθει τον Ηρώδη να θανατώσει τον προφήτη…

Παίζουν: Ρίτα Χέιγουορθ, Στούαρτ Γκράντζερ, Τσαρλς Λότον, Τζούντιθ Άντερσον, Άρνολντ Μος, Μπέισιλ Σίντεϊ

*Mega, Παρασκευή 22/03, στις 02:30

«Ο Τελευταίος Επιζών 2» (2015) σκηνοθεσία Ροελ Ρενιέ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Γουίλ Τάνερ, τον οποίο υποδύεται ο Ράντι Όρτον, θα ξαναβρεθεί σαν πιόνι στο παιχνίδι θανάτου που στήνεται ετησίως με παίχτες,  κατάδικους.

Ακόμη μια φορά θα πρέπει να βασιστεί στις ικανότητές του και την οξυδέρκειά του για να επιβιώσει από την θανατηφόρα μάχη που θα ακολουθήσει.

Μία μάχη που προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση για ένα διψασμένο για αίμα κοινό…

Παίζουν: Ράντυ Όρτον, Έρικ Ρόμπερτς, Γουές Στάντι, Στίβεν Κιεζάντα, Μονίκ Καντελάρια, Ντίλαν Κένιν, Μίχαελ Σιτς, Άλεξ Νάιτ, Μονίκ Καντελάρια

*Skai, Παρασκευή 22/03, στις 02:30