Εξερευνώντας τα ουράνια μυστήρια στην Καστοριά – [φωτογραφίες]

Στην καρδιά της Καστοριάς, στην περιοχή της Κουμπελίδικης, μια ξεχωριστή εκδήλωση φώτισε τις καρδιές και τα μυαλά των συμμετεχόντων, μικρών και μεγάλων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, σε συνδιοργάνωση με τους Ερασιτέχνες Αστρονόμους Καστοριάς και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, πραγματοποίησε μια εντυπωσιακή αστρονομική βραδιά, αποκαλύπτοντας τα μυστήρια του σύμπαντος.

Ο κ. Νίκος Αλχασίδης, με την πλούσια γνώση και το πάθος του για την αστρονομία, μετέφερε το κοινό σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο διάστημα. Με απλότητα και κατανοητό τρόπο, εξήγησε σε μικρούς και μεγάλους τα πλανητικά και συμπαντικά φαινόμενα, τις κινήσεις και τις μεταβολές των ουράνιων σωμάτων.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα υπό την εξαιρετική καθοδήγηση των μελών του Συλλόγου πλανητικών και συμπαντικών εξερευνήσεων, που με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων τους, έδωσαν την ευκαιρία στους παρατηρητές να θαυμάσουν από κοντά τη λαβή του φεγγαριού, τον Ωρίωνα και τον Δία. Ήταν μια εμπειρία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τους έκανε να αναρωτηθούν για τα μεγαλεία του σύμπαντος.

Η βραδιά αυτή θα μείνει αξέχαστη στις καρδιές όλων και αποτελεί μια υπέροχη απόδειξη της μαγείας που κρύβεται στα αστέρια και στα απέραντα βάθη του διαστήματος.

φωτογραφίες:

May be an image of 6 people, people studying, crowd and text that says 'ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ Lu'May be an image of 4 people, people studying and textMay be an image of 5 people, people studying, table and television

May be an image of 5 peopleMay be an image of 3 peopleMay be an image of 3 people and textMay be an image of 2 people and textMay be an image of 5 people and textMay be an image of 2 people