Κατέφθασαν οι ανεμογεννήτριες που θα εγκατασταθούν ανάμεσα σε Κλεισούρα και Λέχοβο

Κατέφθασαν οι τεράστιες κατασκευές – πτερύγια που αποτελούν τμήματα των ανεμογεννητριών οι οποίες θα εγκατασταθούν στο «Σιουμπρέτσι» – θέση Δούκας- την ονομάζουν, στο βουνό ανάμεσα σε Κλεισούρα και Λέχοβο.

Οι φωτογραφίες δείχνουν τα ειδικά φορτηγά που για να στρίψουν προς Κλεισούρα, ερχόμενα από Εγνατία, έκαναν πρώτα στροφή στη διασταύρωση για Άργος Ορεστικό έξω από την γουνοποιητική επιχείρηση MANAKAS και μετά με την όπισθεν κινούνταν προς Δισπηλιό για να φύγουν από τελωνείο προς την Κλεισούρα.

Εκτός όλων των άλλων, οι κάτοικοι της περιοχής θέτουν πολλά ερωτήματα για το πως, με ποιους, πότε και τι είδους διαβούλευση έγινε και κυρίως ποια και πόσα ακριβώς είναι τα ανταλλάγματα του δήμου για να επιτραπεί η τοποθέτηση – κατασκευή του αιολικού στη θέση Δούκας, καθώς και ποια ακριβώς είναι τα ανταποδοτικά για τους κατοίκους της μαρτυρικής, ορεινής κοινότητας.

Ακούγονται πολλά βέβαια και για ένα άλλο αιολικό πάρκο ακριβώς πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων της Κλεισούρας. Εκεί, αν είναι αλήθεια, μάλλον ετοιμαστείτε για διαφορετικές καταστάσεις…

Το θέμα θα απασχολήσει ιδιαίτερα…


oladeka