7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ζωή σε Fast Forward» (2006) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Κομεντί Φαντασίας – Ο πολυάσχολος Μάικλ Νιούμαν,(Άνταμ Σάντλερ) δυστυχώς, δεν βρίσκει καθόλου χρόνο για την οικογένεια και τη γυναίκα του, αφού έβαλε στόχο να εντυπωσιάσει το αχάριστο αφεντικό του και να κερδίσει την προαγωγή που του αξίζει.

Όταν λοιπόν, γνωρίζει τον αλλόκοτο πωλητή Μόρτι (Κρίστοφερ Γουόκεν), αυτός του δίνει τη λύση που ονειρευόταν: ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που επιτρέπει στον Μάικλ να προσπερνά όσα τον αποσπούν καθημερινά, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα! Αλλά καθώς ο Μάικλ το χρησιμοποιεί, το τηλεκοντρόλ σταδιακά παίρνει από μόνο του τον έλεγχο και αρχίζει να τον προγραμματίζει όπως αυτό νομίζει..

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Τζόνα Χιλ, Φρανκ Κοράτσι, Κάμερον Μόναγκαν, Κέιτ Κάσιντι, Χένρι Γουινκλερ

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 27/03 στις 21:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Τετάρτη 27/03 στις 21:15

«Το Σπίτι των Άλλων» (2016) σκηνοθεσία Ρουσουντάν Γκλουρίτζε

Δραματική Πολεμική – Μια εξαίσια, υποβλητική ιστορία της ενοχής και των ψυχολογικών τραυμάτων που σημαδεύουν τους επιζήσαντες του πολέμου. Το «Σπίτι των Άλλων» είναι η πρώτη ταινία της Γεωργιανής σκηνοθέτριας Rusudan Glurjidze. Στον απόηχο του αιματηρού εμφύλιου πολέμου στη Γεωργία δυο οικογένειες που κατόρθωσαν να επιβιώσουν από τον όλεθρο βρίσκονται στην πλευρά των νικητών.

Τους μεταφέρουν στα άδεια σπίτια που εγκατέλειψαν βιαστικά οι ιδιοκτήτες τους για να γλυτώσουν. Ωστόσο, δεν φαίνεται να μπορούν να χτίσουν μια νέα, ειρηνική ζωή, αφού οι μάχες εξακολουθούν να μαίνονται μέσα τους, και η φρίκη του πολέμου που έζησαν οι παλιοί ένοικοι στοιχειώνει τα σπίτια που άφησαν πίσω.

Παίζουν: Σαμπίνα Αχμέντοβα, Σαλόμη Ντεμούρια, Όλγα Ντιχοβίτσναγια, Μπράνκο Τζούριτς, Ια Σουχιτασβίλι, Ζουράμπ Μαγκαλασβίλι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 27/03 στις 23:00

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open, Τετάρτη 27/03 στις 00:00

«Γείτονες σε περιπολία» (2012) σε σκηνοθεσία Ακίβα Σάφερ

Κωμωδία – Τέσσερις καθημερινοί τύποι που μένουν στα προάστια ενώνονται, προκειμένου να σχηματίσουν μια ομάδα νυχτερινής επιτήρησης στη γειτονιά τους. Αυτό είναι μόνο ένα πρόσχημα για να ξεφεύγουν από τις πληκτικές ζωές τους, μέχρι που ανακαλύπτουν πως η πόλη τους έχει κυριευθεί από εξωγήινους, και η μόνη επιλογή που τους μένει είναι να σώσουν τη γειτονιά τους (και τον κόσμο) από την ολοκληρωτική καταστροφή!

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Βινς Βόιν, Τζόνα Χιλ, Ρίτσαρντ Αγιοάντε, Έριν Μοριάρτι, Ρόζμαρι Ντειγουντ, Τζο Νιουνενς, Κάθι Σμιθ, Γουίλ Φόρτε, Τζόνι Πεμπερτον, Νίκολας Μπράουν

*Alpha, Τετάρτη 27/03 στις 00:15

«Ο Θρύλος ενός Ιππότη» (2001) σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Τρεις νεαροί ιπποκόμοι βρίσκουν τον άρχοντα που υπηρετούν νεκρό, λίγο πριν τους προκαθορισμένους αγώνες μονομαχίας.

Ο ένας από αυτούς, αποφασίζει να πάρει τη θέση του και να συμμετάσχει εκείνος στο μεγαλύτερο τουρνουά μονομαχιών της Αγγλίας, διεκδικώντας εκτός από το τρόπαιο και την καρδιά της νεαρής αρχόντισσας.

Παίζουν: Χιθ Λέτζερ, Πολ Μπέτανι, Σάνεν Σόσαμον, Λόρα Φρέιζερ, Ντέιβιντ Σνάιντερ

*Mega, Τετάρτη 27/03 στις 01:20

«Ο Δικός της Πόλεμος» (2018) σκηνοθεσία Μάθιου Χάινεμαν

Δραματική – Η Μαρί Κόλβιν (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας.

Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή.

Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τομ Χολάντερ, Τζέιμι Ντόρναν, Αλεξάντρα Μοέν, Φέι Μάρσι, Νίκι Αμούκα Μπερντ, Αμάντα Ντριού, Χίλτον ΜΑκ Ρέις, Τρίσταν Τάιτ, Κόρι Τζόνσον, Γκρεγκ Γουάιζ

*Star, Τετάρτη 27/03 στις 02:00