7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Δευτέρα 01/04, στις 21:15

«Ληστεία στην Καταιγίδα» (2020) σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις

Αστυνομική Δράσης – Την ώρα που μια καταιγίδα ξεσπά στο Πουέρτο Ρίκο, μία συμμορία σχεδιάζει μια μεγάλη ληστεία για να κλέψει ένα πίνακα αμύθητης αξίας, δύο άντρες μαλώνουν για το ποιος θα εξασφαλίσει προμήθειες σε φαγητό, δύο αστυνομικοί ενημερώνουν όσους κατοίκους πρέπει να εκκενώσουν τα σπίτια τους και ένας συνταξιούχος αστυνομικός αρνείται να εκκενώσει το διαμέρισμά του, παρά την προτροπή της κόρης του που είναι γιατρός να πάει στο νοσοκομείο.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Εμίλ Χιρς, Κέιτ Μπόσγουορθ, Στεφανί Κάγιο, Ντέιβιντ Ζάιας, Τάιλερ Γιον Όλσον, Γουίλιαμ Κατλετ, Τζοκσαν Ράμος

*Star, Δευτέρα 01/04, στις 23:50

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open, Δευτέρα 01/04, στις 00:00

«The call» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντ’Οβίντιο

Δραματική Μυστηρίου – Μια λεπτή κλωστή επιβίωσης χωρίζει μια έφηβη, θύμα απαγωγής, από τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της, μια ψύχραιμη, καθησυχαστική φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της ειδικής υπηρεσίας 911. Η Τζόρνταν, οδηγώντας μια ομάδα νέων αστυνομικών σε μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας, προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή της κλήσης.

Σταδιακά, όμως διαπιστώνει ότι οι λεπτομέρειες της απαγωγής τής θυμίζουν μιαν αντίστοιχη περίπτωση από το παρελθόν, όπου τότε η αποτυχία της να σώσει το θύμα από τα χέρια του παράφρονα απαγωγέα του, τής είχε στοιχειώσει τη ζωή. Τώρα η Τζόρνταν δεν έχει άλλη λύση, από το να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης με τρόπο που δεν το είχε κάνει ποτέ πριν, όχι μόνο για να σώσει την μικρή Κέισι, αλλά και να αποδώσει τη δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση…

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Μόρις Τσέστνατ, Μάικλ Έκλαντ, Ντέιβιντ Οτένγκα, Μάικλ Ιμπιριόλι

*Alpha, Δευτέρα 01/04, στις 00:30

«Ασκήσεις ηρεμίας» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Σεγκάλ

Κωμωδία – Εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο ήρεμος διαφημιστής Ντέιβ Μπάζνικ υποχρεώνεται, για να μην καταλήξει στη φυλακή, να παρακολουθήσει μαθήματα καταπολέμησης του θυμού δίπλα στον ειδικό Μπάντι Ραϊντέλ.

Μόνο που ο εκκεντρικός δόκτωρ Ραϊντέλ εφαρμόζει τόσο ανορθόδοξες μεθόδους, που αντί να ηρεμεί τον `ασθενή` του, τον βγάζει κυριολεκτικά `εκτός εαυτού`

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Άνταμ Σάντλερ, Μαρίζα Τομέι.

*Mega, Δευτέρα 01/04, στις 01:20

«Κωδικό Όνομα: Αλεξίσφαιρος» (1996) σκηνοθεσία Έρνεστ Ντίκερσον

Δράσης Κωμωδία – Ο Ροκ Κιτς (Ντέιμον Γουέινς), ένας σκληροτράχηλος μυστικός αστυνομικός, είναι αποφασισμένος να συλλάβει τον μεγαλοκακοποιό Φρανκ Κόλτον (Τζέιμς Κααν). Έτσι προσεγγίζει τον Άρτσι Μόζες (Άνταμ Σάντλερ), ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Φρανκ και παριστάνει τον κακοποιό προκειμένου να διεισδύσει στη συμμορία.

Οι δύο άντρες γίνονται φίλοι και συνεργάζονται σε κλοπές αυτοκινήτων και εμπόριο ναρκωτικών.

Όμως, κάποια στιγμή, ο Άρτσι μαθαίνει την πραγματική ταυτότητα του Κιτς και μετά από συμπλοκή, τον πυροβολεί στο κεφάλι. Μετά από μερικούς μήνες, ο Κιτς βγαίνει από το νοσοκομείο, έχοντας μια μεταλλική πλάκα στο κρανίο και αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση…

 Παίζουν: Ντέιμον Γουέιανς, Άνταμ Σάντλερ, Τζέιμς Κάαν, Λάρι Μακόι, Ρόμπερτ Σουένσον

*Star, Δευτέρα 01/04, στις 02:00

«Το Λάθος Αστέρι» (2014) σκηνοθεσία Τζος Μπόουν

Δραματική Ρομαντική – Η Χέιζελ Γκρέις Λανκάστερ είναι μια 16χρονη έξυπνη και πνευματώδης έφηβη, που ζει στην Ινδιανάπολη. Στα δέκατρία της,η Χέιζελ διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς που από τότε εξαπλώθηκε στους πνεύμονες της.

Η Χέιζελ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών ,συναντά τον Αύγουστο Ουότερς , έναν γοητευτικό έφηβο που έχασε το ένα του πόδι όταν είχε χτυπηθεί από καρκίνο των οστών, αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει. Προσκαλεί τη Χέιζελ στο σπίτι του και εκείνη αποδέχεται την πρόσκλησή του. Εκεί συζητούν για τα ενδιαφέροντά τους και συμφωνούν να διαβάσουν το αγαπημένο βιβλίο του άλλου.

Η Χέιζελ συνιστά στον Αύγουστο ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, την Άννα η οποία έχει καρκίνο και η ιστορία της είναι παράλληλη με την εμπειρεία της Χέιζελ. Ο Αύγουστος της δίνει ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Θα μείνουν σε επαφή μέσω μηνυμάτων κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν και σιγά-σιγά θα έλθουν πιο κοντά.

Ο Αύγουστος και η Χέιζελ πηγαίνουν μαζί για πικ-νικ και σύντομα αρχίζουν να ερωτεύονται εδώ και τώρα, αλλά και για πάντα.

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νατ Γουλφ, Λόρα Ντερν, Σαμ Τραμέλ, Γουίλεμ Νταφόου.

*Alpha, Δευτέρα 01/04, στις 02:15