9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Κόρη μου η Σοσιαλίστρια» (1966) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας επιχειρηματίας υποδέχεται την κόρη του από το εξωτερικό που είχε πάει για σπουδές προκείμενου να αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης. Στο εργοστάσιο όμως δουλεύει και ένας υπάλληλος ο οποίος δεν είναι και τόσο ευπρόσδεκτος στα αφεντικά του. Η κατάσταση χειροτερεύει για αυτόν όταν έρχεται σε σύγκρουση για διάφορα θέματα με την νέα αφεντικίνα. Όμως μέσα από αυτές τις συγκρούσεις θα γεννηθεί ο έρωτας…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σταύρος Ξενίδης, Νικήτας Πλατής, Πέτρος Λοχαϊτης, Χρόνης Εξαρχάκος, Αλίκη Ζαβερδινού, Χρύσα Κοζίρη, Χρήστος Μάντζαρης, Μάκης Γιαννόπουλος, Νίκος Τσούκας, Ντίνος Καρύδης, Γιώργος Μεσσάλας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 04/04, στις 21:00

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Πέμπτη 04/04, στις 21:15

«Πέμπτη & 12» (2014) σκηνοθεσία Θανάσης Τσαλταμπάσης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ευτύχης είναι πραγματικά… άτυχος! Τίποτα δεν του «κάθεται» καλά! Εκεί που πάει να πετύχει κάτι καλό, με έναν μαγικό τρόπο, βρίσκεται πάντοτε μπλεγμένος. Επιπλέον, δεν μπορεί να βρει γυναίκα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, δυσκολεύεται να βρει και δουλειά. Μια μέρα, θα συναντήσει τυχαία έναν άστεγο. Περιέργως, τα λόγια του και οι… συμβουλές του, θα επηρεάσουν άμεσα τη ζωή του, αφού ως δια μαγείας θα βρει σύντομα δουλειά.

Αυτή η δουλειά, όμως, θα τον οδηγήσει στο περιβάλλον του επικίνδυνα διαπλεκόμενου Δημοσθένη Χατζηνικολή, η γυναίκα του οποίου είναι πρώην συμμαθήτρια του Ευτύχη. Όταν το ζευγάρι κάνει ένα πάρτυ για την μικρή κόρη τους, ο Ευτύχης, για κακή του τύχη (ή μήπως για καλή;) θα βρεθεί κι αυτός εκεί.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χριστίνα Τσάφου, Λευτέρης Ελευθερίου, Κώστας Φλωκάτουλας, Δανάη Κλειώ Οθωναίου, Γιώργος Γαλίτης, Αγοραστή Αρβανίτη, Χρήστος Σπανός, Σπύρος Παππάς, Νίκος Ορφανός, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Λάμπρος Φισφής.

*Mega, Πέμπτη 04/04, στις 22:50

«Μία Κρυφή Ζωή» (2019) σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ

Δραματική – Ο Φραντς Γιέγκερστετερ, ένας αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να πολεμίσει για τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943.

Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ιστορία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι.

Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους, και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Ο Φραντς Γιέγκερστετερ θεωρείται άγιος και μάρτυρας από την Καθολική Εκκλησία και η μνήμη του τιμάται στις 21 Μαΐου.

Παίζουν: Όγκαστ Ντιλ, Βάλερι Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Μαρία Σιμόν, Μάικλ Νίκβιστ, Τομπίας Μορέτι, Ούλριχ Μάτες, Γιούργκεν Πρόχνοφ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 04/04, στις 23:00

«Στα Μαχαίρια» (2019) σκηνοθεσία Ράιαν Τζόνσον

Κωμωδία Μυστηρίου – Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Χάρλαν Θρόμπι βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Μπενουά Μπλανκ προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα.

Από την δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Μπλανκ βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Χάρλαν.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Εβανς, Ανα ντε Αρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Μάικλ Σάνον.

*Star, Πέμπτη 04/04, στις 23:30

«Ένα Ολόγραμμα για τον Βασιλιά» (2016) σκηνοθεσία Τομ Τίκβερ

Κωμωδία – Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη.

Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Αλεξάντερ Μπλακ, Σαρίτα Τσάουντχαρι, Ομάρ Ελμπα, Τομ Σκέριτ, Τρέισι Φαραγουέι, Σίντσε Μπάμπετ

*Skai, Πέμπτη 04/04, στις 01:00

«Γιατί αυτόν;» (2016) σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Κωμωδία – Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο Νεντ, ένας υπερπροστατευτικός αλλά τρυφερός πατέρας, και η οικογένειά του, επισκέπτονται την κόρη του στο Στάνφορντ, όπου γνωρίζει τον μεγαλύτερό του εφιάλτη: τον καλοπροαίρετο αλλά απροσάρμοστο φίλο της, Λερντ. Μια αντιζηλία ξεκινάει, και συνάμα ο πανικός του Νεντ μεγαλώνει όταν συνειδητοποιεί πόσο χαμένος νιώθει στον πολυτελή κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ σχεδιάζει να ζητήσει την κόρη του σε γάμο.

Παίζουν: Μπράιαν Κράνστον, Τζέιμς Φράνκο, Ζόι Ντόιτς, Μέγκαν Μουλάλι.

*Alpha, Πέμπτη 04/04, στις 01:45

«Δράκουλας» (1992) σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα 

Τρόμου – 1462. O Βλαντ Ντράκουλα (Γκάρι Όλντμαν) επιστρέφει σπίτι του μετά από μια μεγάλη νίκη ενάντια στους Τούρκους. Η γυναίκα του έχει αυτοκτονήσει, η εκκλησία αρνείται να αποδώσει χριστιανικές τιμές αφού υπήρξε αυτόχειρας κι έτσι ο ίδιος χάνει την πίστη του στον Θεό.

Μαινόμενος κόβει στα δυο τον σταυρό της εκκλησίας με το σπαθί του και πίνει το αίμα που πηγάζει μέσα από τα κομμάτια του. Ο Dracula ορκίζεται να επιστρέψει στη ζωή με τη βοήθεια των σκοτεινών δυνάμεων, για να εκδικηθεί τον άδικο χαμό της γυναίκας του.

1897.Τέσσερις αιώνες αργότερα κι ενώ οι πληγές του είναι ακόμα νωπές, ο μυστηριώδης άρχοντας σε μια απ’ τις περιπλανήσεις του αναγνωρίζει στο πρόσωπο της νεαρής και όμορφης Μίνα Μάρει (Γουινόνα Ράιντερ) τη μετενσάρκωση της αγαπημένης του.

Γοητευμένος και συγκινημένος από την παρουσία της παίρνει την απόφαση να επισκεφτεί και να εγκατασταθεί στο βικτοριανό Λονδίνο με βασικό σκοπό να κερδίσει της παντοτινή της αγάπη.

Βέβαια τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τον ίδιο αφού για να κερδίσει την καρδιά της θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει αρκετούς εχθρούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο δαιμόνιος καθηγητής Βαν Χέλσιγκ (Άντονι Χόπκινς) αλλά και ο ερωτικός του αντίζηλος Τζόναθαν Χάρκερ (Κιάνου Ριβς), τον οποίο έχει προσλάβει ως νομικό σύμβουλο.

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Γουϊνόνα Ράιντερ, Άντονι Χόπκινς, Κιάνου Ριβς, Ρίτσαρντ Γραντ, Σάντι Φροστ, Μπίλι Κάμπελ, Μόνικα Μπελούτσι, Φιόνα Κέντρικ, Μιχαέλα Μπερκού, Τζέι Ρόμπινσον

*Mega, Πέμπτη 04/04, στις 02:20

«Αληθοφανή Ψέματα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική Κομεντί – Ο Μάρκ Γουίτρεϊς, τo ανερχόμενο αστέρι στον κολοσσό της αγροτικής βιομηχανίας Archer Daniels Midland (ADM), ξαφνικά αποφασίζει να αποκαλύψει στο FBI τη συνωμοσία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του, για τον καθορισμό τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος δε, φαντάζεται να τυχαίνει υποδοχής ήρωα και να παίρνει προαγωγή.

Πριν όμως να συμβούν όλα αυτά, το FBI θα χρειαστεί στοιχεία, που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες. Ο Μάρκ Γουίτρεϊς συμφωνεί πρόθυμα να φορέσει κοριό και να μαγνητοφωνεί τις συνομιλίες στο κασετόφωνο που κουβαλά κρυφά στον χαρτοφύλακά του, βλέποντας τον εαυτό του σαν μυστικό πράκτορα.

Δυστυχώς για το FBI, ο υπ’ αριθμόν ένας μάρτυρας τους, δεν καταφέρνει να πλησιάσει αρκετά και να αποσπάσει τις κρίσιμες πληροφορίες.

Οι διαρκείς αλλαγές στα λεγόμενα του Μάρκ αρχίζουν να εκνευρίζουν τους πράκτορες του FBI και απειλούν την υπόθεση κατά της ADM, μιας και γίνεται σχεδόν αδύνατη η αποκωδικοποίηση του τι είναι αληθινό και τι αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασίας του Μάρκ Γουίτρεϊς και επιπλέον ανακαλύπτουν ότι ο Γουίτρεϊς έχει υπεξαιρέσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από την εταιρία του…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Μέλανι Λίνσκι, Λούκας Μάκχιου Κάρολ, Σκοτ Μπάκουλα, Τζόελ Μακ Χέιλ, Φρανκ Γουέλκερ, Τομ Πάπα, Έντι Τζέμισον, Τόμας Φ. Γουίλσον, Κλάνσι Μπράουν

*Star, Πέμπτη 04/04, στις 02:30