Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στη Διποταμία Καστοριάς

Διπλός συναγερμός σήμανε αργά το βράδυ της Δευτέρας 1 Απριλίου 2024 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς, καθώς ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα δύο πυρκαγιές σε δασική έκταση, στην Διποταμία, Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ditikostipos, μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες πάλευαν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καστοριάς για να κατασβήσουν τις δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν κάτω από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε δασικές εκτάσεις στην Διποταμία. Μάλιστα ήταν τέτοια η ένταση της μίας πυρκαγιάς που κατάφερε να κάψει πάνω από 50 στρέμματα δασικής γης ενώ η δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε και αυτήν την ίδια ώρα σε δασική έκταση μεταξύ Χιονάτου και Διποταμίας, δεν πρόλαβε να επεκταθεί.

Στην πρώτη περίπτωση έσπευσαν 6 πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς μαζί με τον Διοικητή της Π.Υ. Καστοριάς, Πύραρχο Ιωάννη Πλατή, καταφέρνοντας να την θέσουν υπό έλεγχο μετά από πολύωρες μάχες με τις φλόγες. Ενώ στην δεύτερη περίπτωση ενήργησαν 8 πυροσβέστες με 3 πυροσβεστικά οχήματα καταφέρνοντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

ditikostipos