7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Τρίτη 09/04 στις 21:15

«Νεαροί Εραστές» (2021) σκηνοθεσία Καρίν Ταρντιέ

Δραματική – Η Σόνα είναι μία 70χρονη αρχιτέκτονας που έχει συνταξιοδοτηθεί και ζει ελευθερα και μοναχικά ενώ τρυγάει τα υλικά και άυλα πλούτη που της έχει προσφέρει ο μέχρι στιγμής βίος της.

Θα συναντήσει τον κατά 25 χρόνια νεότερο Πιέρ σε μία στιγμή επανένωσής τους έπειτα από 15 χρόνια όταν και οι δρόμοι τους πρώτα είχαν διασταυρωθεί με διαφορετική και για την Σόνα τραγική αφορμή.

Ο Πιέρ, λοιπόν, θα την “δει”, με έναν τρόπο και σε μία φάση της ζωής της που μέχρι και η ίδια είχε αμελήσει να βλέπει τον εαυτό της και θα ξεκινήσουν έναν ερωτικό δεσμό όντας κοινωνικά εκ διαμέτρου αντίθετοι – ο Πιερ στην ακμή και η Σόνα στην δύση της ζωής τους.

Ο δεσμός αυτός, η θέληση του ίδιου του Πιέρ να μην τον κρύψει καθώς και το γεγονός πως έρχεται σε ευθεία και αυθάδη κόντρα οποιοδήποτε κοινωνικού στερεότυπου για τον έρωτα αρχικά χλευάζεται κι έπειτα πολεμάται έως ότου αναιρεθεί η οποιαδήποτε νύξη να θεωρηθεί αληθινός.

Η ιστορία της Σόνα και του Πιέρ είναι μία καθ’ όλα επαναστατική ιστορία έρωτα σε ένα ετεροκανονικό περιβάλλον.

Παίζουν: Φανί Αρντάν, Μελβίλ Πουπό,Φλοράνς Λουαρέ Κάιγ, Σαρίφ Αντούρα, Σεσίλ ντε Φρανς, Λαουρέντ Καπελούτο

*ΕΡΤ3, Τρίτη 09/04 στις 23:00

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα – O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο.

Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του.

Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού.

Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα, Μπεν Μεντελσον.

*Star, Τρίτη 09/04 στις 23:45

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Τρίτη 09/04 στις 00:00

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Alpha, Τρίτη 09/04 στις 00:15

«Ο Τρομοκράτης» (1997) σκηνοθεσία Άλαν Τζ. Πάκουλα

Δράσης Περιπέτεια – Ο Φράνκι Μακ Γκουάιρ, ένας νεαρός Ιρλανδός, είναι στρατολογημένος στον αγώνα ενάντια των Άγγλων. Και όχι τυχαία, αφού σε ηλικία 8 χρόνων ήταν μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του, μέλους του IRA, στη διάρκεια των δραματικών γεγονότων στο Μπέλφαστ το 1972. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε και ο Φράνκι, ως μέλος του IRA, ξεκινά για τη Νέα Υόρκη, για να αγοράσει πυραύλους. Εκεί, φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ, ενός αστυνομικού Ιρλανδικής καταγωγής, πατέρα τριών κοριτσιών. Όταν αυτός ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα και την αποστολή του φιλοξενουμένου του, διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και τη φιλία, μια και στο πρόσωπό του είχε δει το γιο που ποτέ του δεν είχε αποκτήσει…

Ο Μπραντ Πιτ και ο Χάρισον Φορντ πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την καταπληκτική περιπέτεια θρίλερ, που πραγματεύεται το θέμα της τρομοκρατίας και συνδιαπλέκεται με τη σχέση πατέρα-γιου, πάντα με φόντο το ιρλανδικό πρόβλημα και τα όσα γίνονται στη Βόρεια Ιρλανδία. Βέβαια, για όσους ξέρουν τον σκηνοθέτη ‘Αλαν Τζ. Πάκουλα, θα τη δουν ως ένα πολιτικό θρίλερ για την τρομοκρατία. Ανεξάρτητα ωστόσο από την οπτική γωνία που θα την δει ο καθένας, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η συναρπαστική ερμηνεία των δυο μεγάλων πρωταγωνιστών της, η άψογη παραγωγή της και το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Μπραντ Πιτ, Νατάσα μακ Ελόουν, Μάργκαρετ Κόλιν, Τριτ Γουίλιαμς, Ρούμπεν Μπλέιντς, Τζούλια Στάιλς, Σάιμον Τζόουνς

*Mega, Τρίτη 09/04 στις 01:50

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Τρίτη 09/04 στις 02:15