Καστοριά – Η εξυπνάδα μιας γυναίκας αποκάλυψε τρεις απατεώνες

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό εκτυλίχθηκε σήμερα παρασκευή 12 Απριλίου στην Χλόη Καστοριάς – Τρεις άνδρες προσπάθησαν να εισβάλουν στην αυλή ενός σπιτιού, προσποιούμενοι τους συνεργάτες γνωστής τράπεζας. – Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, ωστόσο, απέδειξε ότι η ευφυΐα και η προσοχή μπορούν να ξεγελάσουν τους πιο έξυπνους επιτήδειους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mpetskas.com, το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί γύρω στις 9:30 στην Χλόη Καστοριάς. Οι τρεις άνδρες πλησίασαν την κατοικία και όταν αντιλήφθηκαν ότι τους είχε δει η ιδιοκτήτρια, επιχείρησαν να την πείσουν ότι η παρουσία τους οφειλόταν σε εντολή που τους έδωσε η τράπεζα για να κουρέψουν τα χόρτα στην αυλή του σπιτιού της. Παρουσίασαν μάλιστα ένα μήνυμα στο κινητό τους, όπου φαίνονταν οι συντεταγμένες της οικίας της, καθώς και φωτογραφίες, προσπαθώντας να προσθέσουν εγκυρότητα στην ιστορία τους.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια δεν πείστηκε από το “παραμύθι” τους. Με ένα σύντομο αλλά αποφασιστικό τρόπο, τους παρότρυνε να περιμένουν από έξω μέχρι να τους ανοίξει, ενώ εκείνη ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία. Οι τρεις άνδρες, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να εισέλθουν στο σπίτι, αποχώρησαν βιαστικά από την περιοχή, χωρίς όμως να πάνε πολύ μακριά.

Χάρη στην ευστροφία της γυναίκας και την λεπτομερή περιγραφή που έδωσε στις αρχές, η αστυνομία κατάφερε μετά από λίγη ώρα να εντοπίσει και να συλλάβει τους τρεις απατεώνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι απατεώνες να συνδέονται και με τις τηλεφωνικές απάτες των τελευταίων ημερών στην Καστοριά.

Αυτό το περιστατικό αποτελεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι η προσοχή και η εγρήγορση είναι κρίσιμες για την ασφάλεια των πολιτών.