Eπίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ – Πληροφορίες για 4 νεκρούς

Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το αν ήταν ένας ή δυο οι δράστες

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction του Σίδνεϊ καθώς ένας άνδρας ολπισμένος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστραλιανής έκδοσης του Guardian και της dailymail, τέσσερις άνθρωποι έπεσαν νεκροί – χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν ανάμεσά τους είναι και ο δράστης.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κυνηγούσε και μαχαίρωνε ανθρώπους, προτού εκκενωθεί και αποκλειστεί το συγκρότημα Westfield στα ανατολικά προάστια του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες οι δράστες ήταν δύο. Ο ένας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει τη στιγμή που γυναίκα αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον δράστη.

Η πρώτη φωτογραφία του δράστη που σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους στο Bondi Junction του Σίδνεϊ, στην Αυστραλία

Βίντεο δείχνει τις στιγμές που ο δράστης τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντροκαθώς ο κόσμος τρέχει για να σωθεί

Η αστυνομία -συμπεριλαμβανομένης της Μονάδας Τακτικών Επιχειρήσεων- και ασθενοφόρα έχουν μεταβεί στο σημείο.

Τραυματιοφορείς έχουν μεταφέρει δύο άτομα στο νοσοκομείο μέχρι στιγμής, ενώ αυτόπτες μάρτυρες έχουν δει πολλούς ανθρώπους έξω από το εμπορικό κέντρο με αίμα στα ρούχα τους.

Μια νεαρή μάρτυρας που βρίσκεται σήμερα κλειδωμένη μέσα σε ένα κατάστημα – δήλωσε ότι άκουσε πυροβολισμούς και κραυγές.
«Είμαστε απολύτως τρομοκρατημένοι», είπε.

Νωρίτερα πανικόβλητοι άνθρωποι εθεάθησαν να τρέχουν στην πεζογέφυρα έξω από το κέντρο σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.