8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Τρίτη 16/04 στις 21:15

«Θέλημα Θεού» (2018) σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Δραματική – Ο Αλεξάντερ ζει στη Λυών με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά.

Αποφασίζει να αναλάβει δράση και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμμανουέλ.

Οι τρεις τους ενώνονται για να «σηκώσουν το πέπλο της σιωπής» γύρω από τη δοκιμασία τους. Αλλά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο.

Παίζουν: Μελβίλ Πουπό, Ντενίς Μενοσέ, Σουάν Αρλό, Ζοσιάν Μπαλασκό, Ερίκ Καραβακά

*ΕΡΤ3, Τρίτη 16/04 στις 23:00

«Firewall: Κωδικός Προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φόρντ, Πολ Μπέτανι, Βιρτζίνια Μάντσεν, Μαίρη Λιν Ράισκουμπ, Ρόμπερτ Πάτρικ

*Open, Τρίτη 16/04 στις 00:00

«Παιχνίδια δολοφόνων» (2011) σκηνοθεσία Ερνι Μπάρμπαρας

Δράσης – Ο Μραζίλ και ο Ρόλαντ Φλιντ είναι οι δύο καλύτεροι δολοφόνοι στον κόσμο, αλλά άγνωστοι μεταξύ τους. Ενώ ο Φλιν είναι εξαίρετος σκοπευτής, ο Μπραζίλ είναι εξειδικευμένος στο μαχαίρι. Αυτοί οι δύο δολοφόνοι, θα έχουν μια δύσκολη συνεργασία και θα γίνουν ο εφιάλτης του καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζεται από την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Σκοτ Αντκινς, Ιβάν Κέιν.

*Mega, Τρίτη 16/04 στις 00:10

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Τρίτη 16/04 στις 00:15

«The Comedian» (2016) σκηνοθεσία Τέιλορ Χακφορντ

Κωμωδία – Ο Τζάκι έχει σίγουρα δει και καλύτερες μέρες. Κάποτε ήταν θρύλος στην κωμωδία, αλλά παρότι έχει προσπαθήσει να ανανεώσει την εικόνα του και την κωμική του ευφυία, το κοινό θέλει μονάχα να τον ξέρει, όπως τον έβλεπε παλιότερα στην τηλεόραση.

Αποτελώντας άγχος για τον νεότερο αδελφό του και τη σύζυγό του, αναγκάζεται και να εκτίσει ποινή υπό τη μορφή κοινωνικής εργασίας, επειδή επιτέθηκε σε μέλος του κοινού.

Εκεί, ο Τζάκι γνωρίζει τη Χάρμονι, την κόρη ενός απεχθή πλούσιου μεσίτη από τη Φλόριντα, και οι δυο τους βρίσκουν την έμπνευση ο ένας από τον άλλον, με συνέπειες που προκαλούν έκπληξη!

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Λέσλι μαν, Ντάνι ντε Βίτο, Έντι Φάλκο, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Πάτι Λουπόν, Κλόρις Λιχμαν, Τσαρλς Γκροντιν, Βερόνιακ Φέρες, Μπίλι κρίσταλ, Λόις Σμιθ, Λούσι ντε Βίτο

*Star, Τρίτη 16/04 στις 00:30

«Ακυβέρνητη πόλη» (2019) σκηνοθεσία Ρίκι Τόλμαν

Δραματική – Η υπόθεση εστιάζει σε ένα νέο δημοσιογράφο, τον Μπράμ που εργάζεται σε μία εφημερίδα του Τορόντο. Στον Μπραμ αναθέτουν κυρίως διεκπεραιωτικές δουλειές, παρά ρεπορτάζ. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει καταλάθος μία σοβαρή πληροφορία που αφορά το δήμαρχο της πόλης, τον Ρομπ Φορντ. Η πληροφορία αυτή θα μπορούσε να γίνει η αιτία να έρθει στο φως ένα τρομερό σκάνδαλο γύρω από το όνομα του.

Ο Μπραμ θα προσπαθήσει να βρει και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία από τους δύο βοηθούς του δημάρχου, που βρίσκονται στο πολιτικό του γραφείο. Θα καταφέρει ο Μπραμ να φέρει όλη την αλήθεια στο φως, ή ο δήμαρχος θα καταφέρει να αποκρύψει τα στοιχεία?

Παίζουν: Μπεν Πλατ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίνα Μασούντ, Ντέμιαν Λιούις, Τζένιφερ Έλ , Σκοτ Σπίντμαν, Κέιτι Μπράιερ

*Mega, Τρίτη 16/04 στις 01:20

«Καμικάζι Αγάπη Μου!» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Στάθης λατρεύει τις μηχανές, η Ρένα θέλει όλη την ώρα να χορεύει σε ντίσκο και ο Αλέξης τρελαίνεται για τη ροκ μουσική. Πρόκειται για τρία θεότρελα αδέλφια. Ο ένας από αυτούς, ο Στάθης, δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά και, όταν φτάνει να χάσει και το κορίτσι που αγαπά, η μητέρα του αποφασίζει να του αγοράσει αυτό που λατρεύει περισσότερο, μια… σούπερ μοτοσυκλέτα!

Μόλις την αγοράζει αντιλαμβάνεται πως του την έκλεψαν και τότε αποφασίζει να βρεί έναν τρόπο για να αγοράσει μία άλλη αλλά και να μάθει ποιος του την έκλεψε.Όταν συναντά την Σύλβια μια τύπισσα η οποία έχει ένα μαγαζί με εικόνες τον βάζει να κάνει μια δουλειά της αλλά τον ανακαλύπτει ένας αστυνομικός και τον κλείνει μέσα.Μόλις βγαίνει αποφασίζει να πιάσει δουλειά με τον αδερφό του τον Αλέξη.

Εκεί πιάνει δουλειά με την βοήθεια της Χριστίνας και ο Αλέξης βρίσκει τον έρωτα του την Σοφία.Στο τέλος ο Στάθης γίνεται διευθυντής και τα ξαναφτιάχνει με την Κίτσα.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κούλα Αγαγιώτου, Βίνα Ασίκη, Ζανό Ντάνιας, Νίκος Παπαδόπουλος.

*Alpha, Τρίτη 16/04 στις 02:15