9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Χτυπημένος από Έρωτα» (2002) σκηνοθεσία Πολ Τόμας Άντερσον

Ρομαντική Κομεντί – Για τον Μπάρι Ίγκμαν η επιβίωση είναι δύσκολη. Βρίσκεται συναισθηματικά απομονωμένος μέσα στο χαοτικό σύμπαν μιας αμερικάνικης μεγαλούπολης, παγιδευμένος στον ιστό μιας ζωής χωρίς συναισθηματικό ενδιαφέρον και ένταση.

Μια δυναστική οικογένεια με επτά αδερφές που τον καταπιέζουν, μια εργασία χωρίς ουσία και βάρος, μια κενή συναισθηματική ζωή.

Όταν βρεθεί «χτυπημένος από έρωτα», θα καταστρατηγήσει τις «αρχές» του, θα αντιμετωπίσει μια σπείρα εκβιαστών και θα ταξιδέψει πρώτη φορά με αεροπλάνο.

Ο Πολ Τόμας Άντερσον, μετά από την υπέροχη Magnolia, επιστρέφει με μια ιδιαίτερη απολαυστική κωμωδία, που συνδυάζει το φαντεζίστικο με το ρομαντικό και πρωταγωνιστή έναν Άνταμ Σάντλερ, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Έμιλι Γουάτσον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Λούις Γκουζμάν

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 17/04 στις 21:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Τετάρτη 17/04 στις 21:15

«Εγκλωβισμένος» (2019) σκηνοθεσία Γιαρόν Σανί

Δραματική – Ο Ράσι είναι αστυνομικός τα τελευταία 15 χρόνια, ένας προστάτης των πολιτών και του νόμου που έχει πάντα τον έλεγχο. Παρά τη διαρκή του έκθεση σε κάθε είδους βία, η βαθύτερη επιθυμία του είναι να αποκτήσει παιδί με τη σύζυγό του. Όλα όμως ανατρέπονται όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου και τίθεται σε διαθεσιμότητα.

Ενώ προσπαθεί να υπερασπιστεί την αθωότητά του στη δουλειά του, στο σπίτι του συγκρούεται με την πεισματάρα και δυναμική θετή του κόρη, η οποία αψηφά την εξουσία του, ενώ η γυναίκα του μοιάζει ολοένα πιο απόμακρη. Αβοήθητος και εγκλωβισμένος από την ανάγκη του να επιβάλλεται, γίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. Τώρα πια όλα μπορούν να συμβούν…

Παίζουν: Εράν Ναΐμ, Σταβ Αλμαγκόρ, Σταβ Πατάι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 17/04 στις 23:00

«Υπεράνω του Νόμου» (2019) σκηνοθεσία Τζεϊμς Κάλεν Μπρίσακ

Δράσης – Ο Φρανκ Γουίλσον είναι ένας πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός , ο οποίος όταν έφυγε από το Σώμα και η σύζυγός του απεβίωσε, μετακόμισε εκτός πόλης για να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ο γιος του όμως δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και επέστρεψε πίσω στη μεγαλούπολη. Η ζωή του σύντομα πήρε την κάτω βόλτα και μπλέχτηκε με τον τζόγο και την τοπική μαφία.

Τα χρέη του στον τζόγο, τα οποία αδυνατούσε να πληρώσει οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους τοκογλύφους που τον δάνειζαν.

Όταν η είδηση για τον θάνατό του φτάνει στον πατέρα του, αυτός που είχε την φήμη “του πιο βρώμικου αστυνομικού στην πόλη” θα συνεργαστεί με έναν μαφιόζο, μία βοηθό εισαγγελέα και έναν πρώην συνάδελφο για να φέρει τον δολοφόνο του γιου του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παίζουν: DMX, Στήβεν Σηγκάλ, τζόνι Μένσερ, Σάξον Σαρμπίνο, Μπιλ Κομπς, Κιμ Ντελόγκι, Ζακ Γουάρντ

*Open, Τετάρτη 17/04 στις 00:00

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Τετάρτη 17/04 στις 00:15

«Elysium» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium.

Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ.

*Mega, Τετάρτη 17/04 στις 01:10

«Επιχείρηση Άγιος Βασίλης» (2020) σκηνοθεσία Μπράιαν Χερζλίγκερ

Δραματική Ρομαντική – Ο στρατιώτης Μάικλ Φίσερ επιστρέφει στην πατρίδα, αλλά χρειάζεται βοήθεια για να προσαρμοστεί.

Η σύμβουλος του στρατού Χλόη Μαρκέ θα βρεθεί στον δρόμο του για να οργανώσουν μια χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική δράση και όλα θα αλλάξουν και για τους δύο

Παίζουν: Τζάνα Κρέιμερ, Μπράντον Κουίν, Σαρλίν Τίλτον, Τιμ Ριντ, Κρεγκ Μόργκαν, Ρόουζ Ρέιντ, Κρίστοφερ Τσαρλς, Ριν Βόγκελ, Τζέσικα Κρεγκ

*Star, Τετάρτη 17/04 στις 02:00

«Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δραματική Μυστηρίου – Την πέμπτη επέτειο του γάμου τους, ο Νικ Ντιούν (Μπεν Άφλεκ), δηλώνει στην αστυνομία ότι η γυναίκα του, Έιμι (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί.

Υπό την πίεση των αστυνομικών αρχών και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το πορτραίτο του Νικ ως ευτυχισμένου άντρα αρχίζει να καταρρέει.

Σύντομα τα ψέματα του, οι απάτες του και η παράξενη συμπεριφορά του, κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται μήπως ο Νικ Ντιούν είναι αυτός που σκότωσε τη γυναίκα του;

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Ρόζαμουντ Πάικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τάιλερ Πέρι, Κιμ Ντίκενς, Λίζα Μπέινς, Έμιλι Ραταγκοφσκι, Κάσι Γουίλσον, Τζέιμι Μακσέιν

*Open, Τετάρτη 17/04 στις 02:00

«Απόδραση στον Αέρα» (1997) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Μετά την οκτάχρονη φυλάκισή του, ο Κάμερον Πο, αξιωματικός του Αμερικανικού στρατού, ετοιμάζεται να αποφυλακιστεί. Τόσα χρόνια μετά, δεν βλέπει την ώρα να επιστρέψει στο γιο του και τη γυναίκα του. Αυτήν, άλλωστε, ήθελε τότε να προστατέψει, όταν σκότωσε τον μεθυσμένο άγνωστο, που της επιτέθηκε.

Αυτήν τώρα ανυπομονεί να ξαναδεί, μαζί με τον γιο του, που γεννήθηκε, όσο αυτός εξέτιε την ποινή του. Όμως, στο αεροπλάνο που επιβιβάζεται, βρίσκονται κάποιοι επικίνδυνοι κατάδικοι, που προορίζονται για μεταφορά σε φυλακή υψίστης ασφάλειας. Όταν κάποια στιγμή, παίρνουν τον έλεγχο του αεροπλάνου με αρχηγό τους τον Σάιρους The Virus, προκειμένου να διαφύγουν στο εξωτερικό, ο Κάμερον δεν έχει σκοπό να μείνει απαθής.

Για άλλη μια φορά, θα ξαναπάρει το νόμο στα χέρια του για να τους εμποδίσει. Είναι όμως έτοιμος να υποστεί για άλλη μια φορά τις συνέπειες;

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζον Κιούζακ, Τζον Μάλκοβιτς, Ντάνι Τρέγιο, Βιν Ρέιμς, Τρίσια Πόε, Μόνικα Πότερ.

*Alpha, Τετάρτη 17/04 στις 02:15