12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

Με τις φωνές των: Όθων Μεταξάς (Μαμπλ), Σωκράτης Ντούνης (μικρός Μαμπλ), Άρης Τρουπάκης (Μέμφις), Σία Κοσκινά (Νόρμα Τζιν), Άντζελα Χριστοφίλου (Γκλόρια), Μυρτώ Ορφανάκου (μικρή Γκλόρια), Κωνσταντίνος Τσάκωνας (Λόβλεϊς), Ανδρέας Ευαγγελάτος (Ραμόν), Νέστωρ Κοψιδάς (Νόα), Τηλέμαχος Κρεβάικας (Λομπάρντο), Παντελής Καναράκης (Ρινάλντο), Πέτρος Σπυρόπουλος (Ραούλ), Γιώργος Ρούπας (Νέστορ), Μαριάννα Τριανταφυλλίδου (Δις Πέρλα), Κώστας Μπακάλης (αρχηγός γύπας), Αφροδίτη Αντωνάκη, Μανώλης Γιούργος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Θανάσης Καραθανάσης, Γιώργος Μάζης, Θανάσης Μητρόπουλος, Σουλτάνα Νικολαΐδου, Αντώνης Πάλλης, Βίνα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Σεραφειμίδης, Ντίνος Σούτης, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Φωτεινή Κωστοπούλου, Χριστίνα Αργύρη, Μαρλέν Αγγελίδου.

*Open, Παρασκευή 19/04, στις 21:15

«Μαδαγασκάρη 2» (2008) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ Μακγκράθv

Κινούμενα Σχέδια – Ο Άλεξ το λιοντάρι και η υπόλοιπη παρέα που βρίσκονται στην Μαδαγασκάρη αποφασίζουν τώρα να επιστρέψουν στον ζωολογικό τους κήπο στη Νέα Υόρκη.
Έτσι φτιάχνουν ένα αεροπλάνο και ξεκινούν, αλλά το αεροπλάνο τους πέφτει σε έναν εθνικό δρυμό στην Αφρική και γνωρίζουν άλλα μέλη του είδους τους, ενώ ο Άλεξ ανακαλύπτει ότι έχει βασιλική καταγωγή και ότι είναι ο πρίγκηπας μιας αγέλης λιονταριών.

Δυστυχώς όμως το αεροπλάνο πέφτει στην Αφρική. Εκεί ο καθένας από την παρέα θα βρει και κάποιον δικό του.

Στο μεταξύ ο Άλεξ προσπαθεί να αποδείξει πως είναι ο καινούριος βασιλιάς της ζούγκλας και περιπέτειες δεν έχουν τελειωμό.

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Διαμαντής Καραναστάσης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γρηγόρης Γαλάτης, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Λεωνίδας Κακούρης, Θάνος Καλλίρης, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Νίκος Νίκας.

*Alpha, Παρασκευή 19/04, στις 21:45

«Ο Τρελός τα ‘χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρούκος είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έπεσε ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου. Όμως αυτή η ξαφνική τύχη του αναστάτωσε τη ζωή και του σάλεψε το μυαλό. Έτσι, οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε τρελοκομείο, γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία για τον κατά τα άλλα τυχερό Λάμπρο.

Ο Λάμπρος, όμως σιγά –σιγά, δείχνει μεγάλη βελτίωση και δεν αργεί να βγει από το τρελοκομείο. Χωρίς να το πει στους δικούς του, επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του και εκεί διαπιστώνει ότι όλη του η οικογένεια έχει τρελαθεί πραγματικά.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κάππης.

*Ant1, Παρασκευή 19/04, στις 22:00

«Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» (2017) σκηνοθεσία Τζόζεφ Κοζίνσκι

Δραματική, Περιπέτεια – Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία «Ριψοκίνδυνοι Άνδρες» μας μεταφέρει την τραγική ιστορία των ηρώων της διπλανής πόρτας, που μετατράπηκαν από ντόπιοι ερασιτέχνες πυροσβέστες του Granite Mountain, σε ένα επίλεκτο πυροσβεστικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Κάτοικοι όλη μιας επαρχιακής πόλης, ο καθένας με τους προσωπικούς τους στόχους και δαίμονες, πρώτα πρέπει να καταφέρουν να συνεργαστούν, να συνυπάρξουν και να εμπιστεύονται την ζωή τους ο ένας στον άλλο, μέχρι να φτάσουν τον στόχο που είναι να πέσουν στη μάχη ενάντια στον μεγάλο εχθρό, τις πυρκαγιές.

Η μεγάλη πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2013 στην Αριζόνα τελικά εξελίχθηκε σε μία από τις φονικότερες, που στέρησε τη ζωή σε 19 πυρoσβέστες.

Οι ισχυροί άνεμοι και οι υψηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στα χρονικά στην περιοχή, δημιούργησαν τις ακραίες συνθήκες, από τις οποίες ήταν αδύνατο να διαφύγουν το επίλεκτο αυτό σώμα πυροσβεστών.

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Τζος Μπρόλιν, Τζεφ Μπρίτζες, Τέιλορ Κιτς, Μάιλς Τέλερ, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/04, στις 23:30

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Παρασκευή 19/04, στις 23:30

«Ο Τελευταίος Σαμουράι» (2003) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζικ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Ο Τελευταίος Σαμουράι είναι μια ιστορική πολεμική ταινία του σε σενάριο και σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζικ, και πρωταγωνιστη τον Τομ Κρουζ.

Η ταινία The Last Samurai‎ διαδραματίζεται στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Μέιτζι (1868-1912), αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού στρατιωτικού συμβούλου, του Νέιθαν Άλγκρεν που υποδύεται ο Τομ Κρουζ και ειναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Γαλλου αξιωματικού Ζυλ Μπρουνέ, που παραιτήθηκε από τον γαλλικό στρατό, δηλώνοντας πίστη στον τελευταίο σογκούν.

Η ταινία The Last Samurai, ξεκινά με τον Αμερικανό βετεράνο των Πολέμων κατά των Ινδιάνων, λοχαγό Νέιθαν Άλγκρεν να προσλαμβάνεται από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, τον αυτοκράτορα Μέιτζι (Σιτσινοσούκε Νακαμούρα), για να εκπαιδεύσει τον σύγχρονο αυτοκρατορικό στρατό σε πολεμικές τεχνικές.

Ο Άλγκρεν αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και να ηγηθεί μιας ομάδας στρατιωτών εναντίον του Τελευταίου Σαμουράι, Κατσουμότο (Κεν Γουαταναμπε) και των πολεμιστών του, οι οποίοι αρνούνται την κυριαρχία του Αυτοκράτορα.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Άλγκρεν συλλαμβάνεται από τους Σαμουράι και μεταφέρεται στο χωριό του Κατσουμότο.

Εκεί τον περιθάλπει η Τάκα, χήρα συγγενής του Κατσουμότο, και αρχίζει να παρακολουθεί τον τρόπο ζωής των Σαμουράι.

Καθώς ο Άλγκρεν αρχίζει να κατανοεί και να εκτιμά τις αξίες και τις πεποιθήσεις των Σαμουράι, γίνεται αποδεκτός από τον Κατσουμότο και τη φυλή του και γίνεται μέλος του χωριού.

Ο Άλγκρεν τελικά απελευθερώνεται από τον Κατσουμότο και επιστρέφει στον αυτοκρατορικό στρατό. Σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες αντιμετώπισαν τους Σαμουράι, κάνει ό,τι μπορεί για να τους πείσει να διαπραγματευτούν αντί να πολεμήσουν.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Αυτοκρατορικός Στρατός αρνείται να τον ακούσει και ακολουθεί μια τελική μάχη στην οποία οι Σαμουράι σχεδόν εξοντώνονται.

Ο Άλγκρεν τάσσεται εναντίον του αυτοκρατορικού στρατού και καταφέρνει να σώσει τον Κατσουμότο και τους εναπομείναντες Σαμουράι του από τον αφανισμό.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κεν Γουαταναμπε, Μπίλι Κόνολι, Γουίλιαμ Άθερτον, Μασατο Χαραντα, Μασάσι Οντατε, Τζον Κογιάμα, Τίμοθι Σπαλ.

*Star, Παρασκευή 19/04, στις 23:50

«Κοκτέιλ» (1988) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόνάλντσον

Κωμωδία Ρομαντική – Το όνειρο του νεαρού Μπράιαν Φλάναγκαν είναι να ανοίξει το δικό του μπαρ. Αποφασισμένος να μαζέψει χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό, και διαθέτοντας μοναδικό ταλέντο στη δημιουργία γευστικών κοκτέιλ, ο Μπράιαν καταλήγει στην εξωτική Τζαμάικα και πιάνει δουλειά σ’ ένα παραλιακό μπαρ.

Εκεί γνωρίζει την Τζόρνταν, μια νεαρή αμερικανίδα, που μόλις κατέφθασε εκεί για διακοπές. Η έλξη είναι αμοιβαία

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Μπράιαν Μπράουν, Ελίζαμπεθ Σου, Λίζα Μπεινς, Κέλι Λαντς, Τζίνα Γκέρσον, Ρον Ντην, Ελεν Φόλεϊ, Ρόμπερτ Ντόνλεϊ

*Ant1, Παρασκευή 19/04, στις 00:00

«Τι να Περιμένεις Όταν Είσαι Έγκυος» (2012) σκηνοθεσία Κερκ Τζόουνς

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Πέντε ετερόκλητα ζευγάρια αντιμετωπίζουν τις αλλαγές που φέρνει στη σχέση τους και στους ίδιους, η προοπτική ενός μωρού.

Λίγο προτού γίνουν γονείς, η τηλεπερσόνα-γκουρού του fitness Τζουλς (Κάμερον Ντιαζ) και ο διάσημος χορευτής Έβαν (Μάθιου Μόρισον) ανακαλύπτουν ότι η έντονη ζωή τους δεν έχει χώρο για τις απαιτήσεις μιας εγκυμοσύνης.

Η συγγραφέας και λάτρης των μωρών, Γουέντι (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συνειδητοποιεί ότι οι αυστηρές συμβουλές που έδινε στις μέλλουσες μητέρες προσκρούουν σθεναρά στις επιθυμίες των ορμονών της τώρα που είναι έγκυος, ενώ ο άντρας της, Γκάρι(Μπεν Φαλκον), βρίσκεται ξαφνικά να ανταγωνίζεται τον πατέρα του, ο οποίος περιμένει δίδυμα από την κατά πολύ νεώτερη γυναίκα του, Σκάιλερ (Μπρουκλιν Ντέκερ).

Η φωτογράφος Χόλι (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να υιοθετήσει ένα παιδί αλλά ο σύζυγός της, Αλεξ (Ροντριγκο Σαντορο), έχει τις αμφιβολίες του.
Τέλος οι Ρόζι (Άννα Κέντρικ) και Μάρκο (Τσέις Κροφορντ) καλούνται να αντιμετωπίσουν μια εγκυμοσύνη προτού καλά καλά κάνουν σχέση.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Λόπεζ, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τσέις Κρόφορντ, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αννα Κέντρικ, Μάθιου Μόρισον, Ντένις Κουέιν, Κρις Ροκ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

*Skai, Παρασκευή 19/04, στις 01:00

«Το Χρώμα του Χρήματος» (1986) σκηνοθεσία Μ.Σκορτσέζε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Φέλσον, γνωστός και ως Φαστ Έντι, υπήρξε στο παρελθόν ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες μπιλιάρδου. Αυτό όμως, μέχρι τη στιγμή της οριστικής αποβολής του από το πρωτάθλημα, όχι μόνο λόγω της αλαζονείας του, αλλά και λόγω της αμφιλεγόμενης τεχνικής του.

Τώρα πια ο Φαστ Έντι ασχολείται με την εκπαίδευση φιλόδοξων νεαρών, που δεν θα δίσταζαν να κάνουν τα πάντα για να διακριθούν στο άθλημα, κερδίζοντας φυσικά για τον εαυτό του πολλά χρήματα ως μέντοράς τους πίσω από τη βιτρίνα των βρόμικων στοιχημάτων. Σύντομα θα βρεθεί στο δρόμο του ο Βίνσεντ, ένας ασυμβίβαστος νεαρός, που θέλει να φτάσει γρήγορα στην κορυφή.

Ο Φαστ Έντι δε θα χάσει την ευκαιρία να τον μυήσει στα μυστικά του χώρου. Όταν όμως δει ότι ο ατίθασος Βίνσεντ σύντομα εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους παίκτες, επισκιάζοντας τον ίδιο, η σχέση μεταξύ των δύο αντρών δεν θα αργήσει να πάρει άλλη διάσταση και άλλη τροπή…

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Πολ Νιούμαν, Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζον Τορτούρο

*Alpha, Παρασκευή 19/04, στις 01:30

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Παρασκευή 19/04, στις 01:30

«Winona» (2019) σκηνοθεσία The Boy

Δραματική – Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες – καμία τους η Winona – απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Τι μυστικό κρύβεται πίσω από τα παιχνίδια και τις φανταστικές τους ιστορίες;

Παίζουν: Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Ηρώ Μπέζου, Δάφνη Πατακιά, Κλειώ Κτενά.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/04, στις 01:40

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

Δραματική – Ο Τεντ Κράμερ (Ντάστιν Χόφμαν) είναι ένας εργασιομανής διαφημιστής, ο οποίος αδιαφορεί για τη γυναίκα του Τζοάνα (Μέριλ Στριπ) και τον γιο τους Μπίλι (Τζάστιν Χενρι).

Όταν η Τζοάνα φτάνει στα όριά της και τον εγκαταλείπει, αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, με τον οποίο είναι δύσκολο να έρθει κοντά αφού δεν του δίνει την προσοχή που του έδινε η μητέρα του τόσο καιρό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Τζοάνα αφού βρήκε δουλειά, επιστρέφει αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Η δικαστική διαμάχη που ακολουθεί θα καταστρέψει τους χαρακτήρες και των δύο και το αντίκτυπο θα επηρεάσει και τον μικρό τους γιο.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ

*Mega, Παρασκευή 19/04, στις 02:30