10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα κλείσει η εβδομάδα!

«Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως» (2019) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών (Μάθιου ΜακΚόναχι) που έχει χτίσει την αυτοκρατορία του στο Λονδίνο, και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνομωσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του, και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Μισέλ Ντόκερι, Χιου Γκραντ, Κόλιν Φάρελ, Τζέρεμι Στρογκ, Χένρι Γκόλντιγκ, Τομ Γου

*Open, Κυριακή 21/04, στις 22:00

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ

*Alpha, Κυριακή 21/04, στις 22:00

«Το Χάρισμα» (2015) σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ

Δράμα, Θρίλερ, Μυστηρίου – Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ ζητάει τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού, του Τζον Κλάνσι, για να επιλύσει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι όμως, ο οποίος αγγίζοντας ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, τον βάζουν στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ο serial killer έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα! Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις.

*Star, Κυριακή 21/04, στις 23:30

«Εκδικητής» (2017) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο Κουάν, ένας κινεζικής καταγωγής, ταπεινός ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Chinatown του Λονδίνου, βλέπει το καλά κρυμμένο –για πολλά χρόνια- παρελθόν του να βγαίνει στην επιφάνεια, μέσω μίας εκδικητικής βεντέτας, όταν το μόνο πρόσωπο, που του έχει μείνει να αγαπά, η έφηβη κόρη του, δολοφονείται σε ένα «τυφλό» τρομοκρατικό χτύπημα με πολιτικά κίνητρα. Ψάχνοντας ασταμάτητα για την ταυτότητα των τρομοκρατών, ο Κουάν εξαναγκάζεται να έρθει σε σύγκρουση με έναν Βρετανό κυβερνητικό αξιωματούχο, το παρελθόν του οποίου ίσως κρύβει στοιχεία για τους πραγματικούς δολοφόνους.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι.

*Ant1, Κυριακή 21/04, στις 00:00

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Κυριακή 21/04, στις 00:30

«Το Ξεκαθάρισμα» (2019) σκηνοθεσία Σον Κου

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Φρανκ απελευθερώνεται από τη φυλακή πολλά χρόνια μετά αφού κατηγορήθηκε για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε.

Η συμφωνία που είχε κάνει με τους συνεργάτες του στη Μαφία, ήταν να αναλάβει την ευθύνη για τον φόνο που διέπραξε ο αρχηγός τους, με αντάλλαγμα 450.00 δολάρια και ότι θα φροντίζουν τον γιο του μετά τον θάνατο της γυναίκας του.

Η αρχική καταδίκη όμως των 6 ετών, σε επανεξέταση της υπόθεσης μετατράπηκε σε ισόβια.

Τώρα, ελεύθερος μετά από 19 χρόνια, ξεκινά μια πορεία εκδίκησης εναντίον των ανθρώπων των οποίων οι πράξεις τον έστειλαν στη φυλακή. Παράλληλα προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο με τον γιο του, ο οποίος είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μπέντζαμιν Μπρατ, Νόα Λε Γκρος.

*Alpha, Κυριακή 21/04, στις 00:30

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Δράσης Τρόμου – Η Αμερικανίδα Νάνσι σπουδάζει ιατρική και είναι παθιασμένη με το σερφ, όπως και η μητέρα της, την οποία έχασε πρόσφατα. Στην προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της, η Νάνσι αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μεξικό για να ανακαλύψει μια μυστική παραλία, στην οποία η μαμά της έκανε σερφ και την ανέφερε συχνά στις συζητήσεις τους.

Πράγματι, τα καταφέρνει και παρότι γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει σερφ μόνη της, απολαμβάνει ενθουσιασμένη αυτή την μοναδική εμπειρία. Μέχρι που δέχεται επίθεση από έναν λευκό καρχαρία και καταλήγει σοβαρά τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε έναν ύφαλο, μόλις 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εκεί.

Στην προσπάθεια της να επιβιώσει, η Νάνσι καταφέρνει να υπερνικήσει τους φόβους της και να ανακαλύψει πόσο δυνατή και εφευρετική είναι.

Ο Καταλανός σκηνοθέτης Τζομ Κολέ Σέρα, σπεσιαλίστας των ταινιών με σασπένς, όπως Jungle Cruise, The Commuter, Non Stop και Orphan κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και αναδεικνύει την δύναμη ψυχής που έρχεται στην επιφάνεια, όταν όλα μοιάζουν να βυθίζονται

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Σεντόνα Λέγκε, Ντιέγκο Εσπέγκελ, Μπρετ Κάλεν, Άβα Ντιν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 21/04, στις 01:00

«Κόκκινος Ουρανός» (2011) σκηνοθεσία Λάγια Γιούργου

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Ο Άρης και ο Στέλιος, δύο νεαροί, που τους ενώνει μια στενή φιλία, επιχειρούν μια καινούρια αρχή στη ζωή τους: στήνουν ένα θερμοκήπιο μπανάνας σε ένα απομακρυσμένο σημείο της Νότιας Κρήτης, με θέα το Λιβυκό Πέλαγος.

Διαφορετικοί αλλά και συμπληρωματικοί σα χαρακτήρες, οι δυο νέοι κάνουν τη δουλειά να μοιάζει με παιχνίδι και όλα κυλούν ανέμελα… μέχρι τη στιγμή, που εμφανίζεται η Κόρντοβα.

Η Γερμανίδα τουρίστρια με το ισπανικό όνομα, ξυπνά τον ερωτικό τους πόθο και τους προκαλεί πρωτόγνωρα συναισθήματα ενώ και αυτή με τη σειρά της, έλκεται από τους αντίθετους χαρακτήρες των δύο φίλων: ο ένας φλογερός και ρωμαλέος, ο άλλος ρομαντικός και καλλιεργημένος, διχάζουν τη νεαρή κοπέλα, που δεν μπορεί να διαλέξει ανάμεσά τους γιατί και οι δυο τους μαζί, κάνουν για εκείνη τον ιδανικό άντρα.

Μια δυνατή φιλία δοκιμάζεται, ισορροπίες ανατρέπονται και τρεις ζωές μπλέκονται σε έναν ερωτικό ιστό κάτω απ’ τον κατακόκκινο ουρανό.

Παίζουν: Αποστόλης Τότσικας, Ορφέας Αυγουστίδης, Pihla Viitala, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Λαέρτης Βασιλείου, Altin Huta, Αγγελική Λεμονή, Αργύρης Θανάσουλας, Αντώνης Βλυσσίδης, Μανώλης Χουρδάκης.

*Star, Κυριακή 21/04, στις 01:45

«Με τη Δική σου Ανάσα» (2017) σκηνοθεσία Άντι Σέρκις

Δραματική Ρομαντική – Ο Ρομπιν Καβεντις ήταν ένας βρετανός έμπορος τσαγιού.
Σε ηλικία 27 ετών ερωτεύεται την όμορφη Νταϊάνα, την οποία παντρεύεται και γρήγορα εκείνη μένει έγκυος.
Όμορφος, λάτρης της περιπέτειας και πανέξυπνος, ο Ρόμπιν έχει όλη τη ζωή εμπρός του, όταν μένει παράλυτος από πολιομυελίτιδα.

Ενάντια σε κάθε συμβουλή, η όμορφη σύζυγός του, η Νταϊάνα, τον βγάζει από το νοσοκομείο και τον φέρνει σπίτι.
Με αφοσίωση, επιμονή και στενή επαφή, πετυχαίνει να τον ανακουφίσει από την ανικανότητά του και να τον απελευθερώσει.

Οι δυο τους τώρα αρνούνται την αιχμαλωσία που μπορεί να επιφέρει μια τέτοια πάθηση.
Αλλάζουν τις ζωές τους και αυτές άλλων με το χιούμορ, το κουράγιο και τον πόθο για ζωή.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Κλερ Φόι, Χιου Μπονεβιλ, Εντ Σπιλερς, Τομ Χολαντερ, Ντέιβιντ Μπατλερ, Μιράντα Ρέισον, Λορέιν Άσμπορν

*Skai, Κυριακή 21/04, στις 02:00

«Μπάτσος Διαμάντι» (1999) σκηνοθεσία Λες Μέιφιλντ

Κωμωδία – Πριν από δύο χρόνια ο ταλαντούχος διαρρήκτης κοσμημάτων Μάιλς Λόγκαν είχε σχεδιάσει τη ληστεία της ζωής του, με λάφυρο ένα διαμάντι αξίας 20 εκατομυρίων δολαρίων. Δυστυχώς για εκείνον, ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας συγκαταλεγόταν και ένας προδότης, ο άπληστος Ντίκον, ο οποίος δεν ήταν διαθετημένος να μοιραστεί το διαμάντι με κανέναν.

Η εμφάνιση της αστυνομίας ανατρέπει τα σχέδια όλων και ο Μάιλς μόλις που κατορθώνει να το σκάσει προς μία κοντινή οικοδομή, όπου και κρύβει το διαμάντι σ’ έναν αεραγωγό. Τελικά, δεν διαφεύγει της σύλληψης και μέχρι τη στιγμή της αποφυλάκισης, στο μυαλό του βρίσκεται μονάχα εκείνη η ώρα που θα πιάσει ξανά στο χέρι του τον ανεκτίμητης αξίας πολύτιμο λίθο! Δύο χρόνια μετά, ο ελεύθερος πιά Μάιλς παγώνει στη θέα του κτηρίου που είχε αφήσει τότε πίσω του ως οικοδομή. Πρόκειται για το 37ο Αστυνομικό Τμήμα του Λος ‘Αντζελες! Ειρωνία, κακοτυχία, γκαντεμιά και όλα τα στραβά του κόσμου!

Ο Μάιλς επιχειρεί τώρα με διάφορα κόλπα να μπει στο Τμήμα και να βρει το διαμάντι. Για να επιτύχει βέβαια τον σκοπό του, υπάρχουν μονάχα δύο τρόποι: να εισαχθεί ως κρατούμενος ή να εμφανιστεί ως ντετέκτιβ!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Λουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν

*Mega, Κυριακή 21/04, στις 02:30