7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Δευτέρα 22/04, στις 21:15

«Η Ψυχή του Πάρτι» (2018) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκόνε

Κωμωδία – Η αφοσιωμένη νοικοκυρά Ντιάνα, νιώθει να χάνει τη γη από τα πόδια της όταν ο σύζυγός της θα την παρατήσει ξαφνικά.Η Ντιάνα προσπαθεί να βρει τρόπους να ξεπεράσει τη θλίψη της και αποφασίζει να επιστρέψει στο πανεπιστήμιο, στην ίδια τάξη με την κόρη της, η οποία, όπως είναι φυσικό, δεν μοιράζεται τον ενθουσιασμό της μητέρα της.

Έστω και αργά, η Ντιάνα, απολαμβάνει τη φοιτητική ζωή, την ελευθερία, τη διασκέδαση και τους συμφοιτητές της, με τους δικούς της, όμως, όρους, ανακαλύπτοντας τον αληθινό της εαυτό.

Παίζουν: Μελίσα Μακ Κάρθι, Μόλι Γκόρντον, Τζούλια Γκιμπς, Ματ Γουόλς, Μάγια Ρούντολφ, Μπεν Φάλκον, Τζάκι Γουήβερ, Στήβεν Ρουτ, Κρις Καβαλιέ

*Star, Δευτέρα 22/04, στις 23:50

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Δευτέρα 22/04, στις 00:00

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν:  Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας,  Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Δευτέρα 22/04, στις 00:30

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Περιπέτεια – ‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα.

Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν, Τομ Σκέριτ,Ί μον Γουόκερ, Νικ Τσίνλαντ.

*Mega, Δευτέρα 22/04, στις 01:20

«Ώρες Κοινής Ησυχίας» (2006) σκηνοθεσία Κατερίνα Ευαγγελάκου

Δραματική, ελληνική ταινία, ρομαντική – Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά ηρεμεί, έως ότου ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου αρχίζει να χτυπά ασταμάτητα. Οι ζωές των ενοίκων της πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας συγκλίνουν με αφορμή τον χαλασμένο συναγερμό.
Σε μια κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ανησυχία φουντώνει…

Πέντε καθημερινές ιστορίες, συνδεδεμένες με έναν, καταρχήν, αθέατο κρίκο, μπερδεύονται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι παθών και λαθών.

Παίζουν: Υβόννη Μαλτέζου, Χρήστος Στεργιόγλου, Ταξιάρχης Χάνος, ΕρρίκοςΛίτσης, Αλεξία Καλτσίκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Αναστάσης Κολοβός.

*Star, Δευτέρα 22/04, στις 02:00

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Δευτέρα 22/04, στις 02:15