13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα περάσεις το βράδυ της Παρασκευής.

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Star, Παρασκευή 26/04, στις 21:00

«Happy Feet 2» (2011) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Κινούμενα Σχέδια – Ο μετρημένος και λογικός Μαμπλ προσπαθεί όχι μόνο να προστατεύσει, αλλά και να κερδίσει την αγάπη του γιου του, του μικρούτσικου Ερικ που δεν μπορεί να χορέψει και που μαγεύεται από άλλους πιγκουίνους, πιο θεαματικούς και διασκεδαστικούς από τον μπαμπά του.
Μη θέλοντας να χορέψει, ο Ερικ το βάζει στα πόδια για να συναντήσει τον Πανίσχυρο Σβεν – έναν πιγκουίνο που μπορεί να πετάξει!

Ο Μάμπλ ξέρει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ανταγωνιστεί αυτό το μοναδικό χάρισμα. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα όταν η γαλήνη του κόσμου τους θα διαταραχθεί για ακόμη μια φορά από πανίσχυρες δυνάμεις.

Ο Έρικ βλέπει ότι ο πατέρας του έχει τσαγανό όταν ο Μάμπλ θα ενώσει για ακόμη μια φορά όλες τις φυλές των πιγκουίνων με άλλα υπέροχα πλάσματα – από μικροσκοπικά κριλ μέχρι γιγάντιους θαλάσσιους ελέφαντες – για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Στην πρωτότυπη εκδοχή με τις φωνές των: Ελάιτζα Γουντ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Χανκ Αζάρια, Αλίσια Μουρ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Σοφία Βεργκάρα, Κόμον, Χιούγκο Γουίβινγ, Μάγκντα Σουμπάνσκι, Άντονι ΛαΠάλια, Ρίτσαρντ Κάρτερ

Με τις φωνές των: Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, Γιάννη Στεφόπουλου, Τηλέμαχο Κρεβαικά, Ντίνο Σούτη, Νέστορα Κοψιδά, Ηλία Ζερβού, Πέτρου Σπυρόπουλου, Κώστα Τσάκωνα, Όθωνα Μεταξά

*Open, Παρασκευή 26/04, στις 21:15

«Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία  – Ο Αντώνης Κοκοβίκος, ανώτερος υπάλληλος υπουργείου, συζεί 10 χρόνια σε ένα παλιό, φτωχικό σπίτι, με την Ελένη, μία απλή, αγράμματη και υπομονετική γυναίκα, που τον υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, φροντίζοντας για όλες τις ανάγκες του, υποταγμένη στις κάθε είδους ιδιοτροπίες του. Ο Αντωνάκης, βολεμένος με αυτή την κατάσταση, αρνείται πεισματικά να την παντρευτεί και όταν μετά από πίεση των φίλων του το κάνει, θα βρει απέναντί του μια διαφορετική Ελένη.  Η σύγκρουση των δύο, πλέον συζύγων θα είναι εκρηκτική και θα οδηγήσει στην πλήρη ρήξη και τον χωρισμό.

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κώστας Δούκας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 26/04, στις 21:30

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Ant1, Παρασκευή 26/04, στις 22:00

«16 Τετράγωνα» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Περιπέτεια – 16 οικοδομικά τετράγωνα χωρίζουν τον εγκληματία Έντι Μπάνκερ, που κρατείται στο αστυνομικό τμήμα, από το δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης. Εκεί θα πρέπει να δώσει κατάθεση ως μάρτυρας στον εισαγγελέα.

Μία διαδρομή ρουτίνας, που κανείς όμως δεν θέλει να αναλάβει και τελικά ανατίθεται στον αλκοολικό βετεράνο ντετέκτιβ, Τζακ Μόζλι. Μία υπόθεση, που πρόκειται περισσότερο για αγγαρεία, ξαφνικά εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον έμπειρο αστυνομικό.

Σε μια στιγμή αμέλειας του Τζακ, κάποιος προσπαθεί να σκοτώσει τον Έντι. Από εκείνο το σημείο και μετά, αρχίζει ένα ανελέητο ανθρωποκυνηγητό, καθώς, όπως φαίνεται, πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να φτάσει ζωντανός ο μάρτυρας ενώπιον του εισαγγελέα.

Ο πολυλογάς εγκληματίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών της Νέας Υόρκης, αφού αποτελεί τον βασικό μάρτυρα στην υπόθεση διαφθοράς του Αστυνομικού Σώματος.

Ολομόναχος ο κουρασμένος Μόζλι έρχεται αντιμέτωπος με ένα καίριο δίλημμα: να εκτελέσει το καθήκον του φροντίζοντας για την ασφαλή μεταφορά του φυλακισμένου αλλά μάρτυρα για την προκειμένη περίπτωση ή να παρανομήσει για να υποστηρίξει τους επί χρόνια συναδέλφους του οι οποίοι τώρα κατηγορούνται

Παίζουν: Μπροςυ Γουίλις, Γιασσιν Μπέι, Ντέιβιντ Μορς, Μος Ντεφ, Ρίτσαρντ Βενκ, Ρομπέρ Ράκι, Τιγκ Φονγκ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26/04, στις 23:00

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Παρασκευή 26/04, στις 23:40

«Το Νησί» (2005) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης – Έτος 2019. Οι ελάχιστοι επιζώντες της θανατηφόρας μόλυνσης που κυρίευσε τον πλανήτη ζουν καλά κρυμμένοι σε μία δυστοπική υπόγεια κοινότητα που διέπεται από αυστηρούς κανόνες και λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο.

Μοναδική έξοδος διαφυγής από την καθημερινότητα της πολιτείας είναι ένα τροπικό Νησί. Η μόνη περιοχή που δεν μολύνθηκε και είναι απαλλαγμένο από παθογόνα. Σε αυτό το Νησί κατόπιν μίας κλήρωσης που γίνεται κάθε εβδομάδα, αποστέλλονται για το υπόλοιπο της ζωής τους, κάποια τυχερά μέλη της εσώκλειστης κοινότητας.

Για τον Λίνκολν Σιξ Έκο (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ), από τη φύση του ανήσυχος χαρακτήρας, αυτό το “δώρο” του δημιουργεί πολλά ερωτήματα.
Τα οποία θα πληθύνουν από τη στιγμή που η κληρωτίδα θα αναδείξει σαν νικήτρια τη στενή του φίλη Τζόρνταν Του Ντέλτα (Σκάρλετ Γιοχάνσον), η οποία ετοιμάζει αμέριμνη τις βαλίτσες της για τον ειδυλλιακό προορισμό.

Η ανακάλυψη της φρικτής αλήθειας θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν το απίθανο: να δραπετεύσουν από τις εγκαταστάσεις, να αποκαλύψουν την αλήθεια στους συνανθρώπους τους και να συναντήσουν τελικά τους δημιουργούς τους προσπαθώντας να βάλουν τέλος στον εφιάλτη.

Παίζουν: Σκάρλετ Γιοχάνσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στηβ Μπουσέμι, Ντζιμόν Χουνσού, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Σον Μπην.

*Star, Παρασκευή 26/04, στις 00:00

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Παρασκευή 26/04, στις 00:00

«The Transporter Refueled» (2015) σκηνοθεσία Καμίλ Ντελαμάρ

Περιπέτεια – Όχι ονόματα, όχι ερωτήσεις και όχι διαπραγματεύσεις στην τιμή: ο Transporter είναι ο καλύτερος οδηγός για κάθε βρωμοδουλειά. Ο δρόμος του θα διασταυρωθεί με αυτόν της Αννας, αρχηγού μιας ομάδας θηλυκών δολοφόνων, η οποία αποφασίζει ότι ο Φρανκ είναι ο κατάλληλος για να καθαρίσει μία ομάδα Ρώσων έμπορων λευκής σαρκός. Για να είναι σίγουρη πως θα συνεργαστεί, κρατάει όμηρο τον πατέρα του. Τώρα, η εκδίκηση είναι μονόδρομος.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Έντ Σκράιν, Γκαμπριέλα Ράιτ, Ραντιβόζ Μπούκβιτς.

*Ant1, Παρασκευή 26/04, στις 00:15

«Το Πράσινο Βιβλίο» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι

Δραματική κομεντί – Βασισμένη σε μια αληθινή φιλία. 1960. O Τόνι Λιπ, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Μπρόνξ, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Δόκτωρα Ντον Σίρλει, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Μανχάταν, στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κ.λπ. που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχέρσαλα Αλί, Λίντα Καρτελίνι, Σεμπάστιαν Μανισκάλο, Ντίμιτερ Ντ. Μαρίνοφ.

*Skai, Παρασκευή 26/04, στις 00:45

«Gemini Man» (2019) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Δράσης – Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια.

Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει το Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ

*Alpha, Παρασκευή 26/04, στις 01:40

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Παρασκευή 26/04, στις 01:45

«Η Ομίχλη» (2005) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουέινραϊτ

Μυστηρίου Τρόμου  – Παγιδευμένοι από μια περίεργη ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι γίνονται θύματα θανατηφόρας εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στη βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε αύτανδρο, από ένα κακόβουλο σχέδιο των ιδρυτών της πόλης. Τώρα τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν από τον υγρό τάφο, ζητώντας αιματηρή εκδίκηση. Ψάχνουν τους απογόνους των ιδρυτών της πόλης, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος για όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.

Παίζουν: Τομ Γουέλινγκ, Μάγκι Γκρέις, Σέλμα Μπλερ, Κένεθ Γουέλς, Άντριαν Χιουγκ, Μέρι Μπλακ, Κρίστιαν Μπόσερ, Ντάγκλας Άρθουρς

*Mega, Παρασκευή 26/04, στις 02:30