Κινητοποίηση με τρακτέρ στην Καστοριά – Το ψήφισμα των μηλοπαραγωγών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΜΗΛΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ 22ας ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 

 Στις 22 Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα, η Επιτροπή Μηλοπαραγωγών Ν. Καστοριάς συγκάλεσε συνέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο Τοιχιού με θέμα τις εξελίξεις που αφορούν την αποζημίωση που απαιτούμε για τις ζημίες του 2023, την αποτίμηση της επίσκεψης της Επιτροπής στο Υπ.Α.Α.Τ. μετά της Βουλευτού Καστοριάς, κας. Μαρίας Αντωνίου, την αποτίμηση της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. στην Κοζάνη και τις επόμενες κινήσεις μας προκειμένου να επιτύχουμε την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας για αποζημίωση λόγω των παραπάνω ζημιών.

 Έλαβε χώρα συζήτηση και εκφράστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με τη μορφή των κινητοποιήσεων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα:

  1. Κινητοποίηση με τα τρακτέρ στην πόλη της Καστοριάς την Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024.
  1. Πρόσκληση όλων των θεσμικών Φορέων (Βουλευτού Καστοριάς, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καστοριάς και Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημάρχου Καστοριάς, φορέων κομμάτων αντιπολίτευσης κλπ.) για παράστασή τους στην κινητοποίηση.
  1. Συμβολική κίνηση με στήσιμο κάλπης και ρίψη λευκών ψηφοδελτίων εντός αυτής ως μήνυμα για τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, σε περίπτωση μη ικανοποίησης του δίκαιου αιτήματός μας.

Όλοι οι μηλοπαραγωγοί δήλωσαν αποφασισμένοι να κερδίσουν αυτό τον αγώνα και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αποζημιωθούν. Καλά θα κάνουν οι αρμόδιοι να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους, αν δεν θέλουν να δουν εκλογικά αποτελέσματα άνευ προηγουμένου στην Π.Ε. Καστοριάς.

Εκ της Επιτροπής
Μηλοπαραγωγών