9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα περάσεις το βράδυ της Κυριακής.

«Η Μάσκα Του Ζορό» (1998) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης – Ο Δον Ντιέγκο ντε λα Βέγκα, ο οποίος ως μασκοφόρος ξιφομάχος Ζορό ήταν υπέρμαχος του μεξικανικού λαού ενάντια στην τυραννία της ισπανικής κυριαρχίας του 19ου αιώνα, που εκπροσωπήθηκε από τον αδίστακτο κυβερνήτη Μοντέρο (Στιούαρτ Γουίλσον). Όμως οι κακοποιοί του Μοντέρο τον εντοπίζουν και σκοτώνουν τη γυναίκα του, τον φυλακίζουν και απαγάγουν την κόρη τους, την Ελένα. Είκοσι χρόνια αργότερα, όταν μαθαίνει ότι ο Μοντέρο έχει επιστρέψει στην Καλιφόρνια με σκοπό να καταλάβει την εξουσία -και ότι η κόρη του έχει μεγαλώσει ως παιδί του Κυβερνήτη- ο Ντον Ντιέγκο δραπετεύει από τη φυλακή. Υπό την καθοδήγηση του Ντον Ντιέγκο, ένα ορφανό που τον βοήθησε όταν ήταν παιδί, ο Αλεχάντρο (Αντόνιο Μπαντέρας), μεταμορφώνεται σε έναν νέο Ζορό. Μαζί θα διεκδικήσουν την Ελένα (Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς) και θα γευτούν γλυκιά εκδίκηση από τον Μοντέρο.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Στιούαρτ Γουίλσον, Ματ Λέτσερ, Τόνι Αμεντόλα

*ΕΡΤ1, Κυριακή 28/04, στις 21:00

«Σπίριτ: Ο Ατίθασος» (2021) σκηνοθεσία Ελέιν Μπογκεν, Ένιο Τορεσάν

Κινούμενα Σχέδια – Η Λάκι Πρέσκοτ είναι ένα νεαρό κορίτσι που θα μετακομίσει στο Μιραντέρο, μια μικρή παραμεθόρια κωμόπολη κοντά στα σύνορα. Δεν θυμάται την μητέρα της Μιλάγκρο Ναβάρο, γιατί πέθανε όταν εκείνη ήταν ακόμη μωρό, αλλά έχει κληρονομήσει την ατρόμητη ψυχή της. Η Μιλάγκρο ήταν ιππεύτρια αλόγων και καταγόταν από το Μιραντέρο.

Η Λάκι, όπως και η μητέρα της δεν αγαπά τους συμβιβασμός και προκαλούσε αρκετούς πονοκεφάλους καθώς μεγάλωνε στη θεία της Κόρα, σε μία πόλη της Ανατολικής Ακτής. Μετά από πολλές παρακινδυνευμένες “αποδράσεις” η θεία Κόρα μη αντέχοντας άλλο, την παίρνει και επιστρέφουν πίσω στον πατέρα της. Έτσι βρέθηκε η Λάκι ξανά στο Μιραντέρο.

Με τις φωνές των: Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Στέλιος Ψαρουδάκης, Νίκος Ιωαννίδης, Σωτήρης Δούβρης, Ανδρέας Ρήγας, Ειρήνη Τσίγκα, Κώστας Φιλίππογλου, Λητώ Αμπατζή

*Alpha, Κυριακή 28/04, στις 22:00

«Fast & Furious: Hobbs & Shaw» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιτς

Δράσης – Από τότε που ο Χομπς (Τζόνσον), πιστός πράκτορας της Διπλωματικής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Αμερικής, και ο παράνομος Σο (Στέιθαμ), πρώην επίλεκτο μέλος του Βρετανικού Στρατού, ήρθαν αντιμέτωποι για πρώτη φορά το 2015 στο Fast & Furious 7, δεν έχουν σταματήσει οι συγκρούσεις μεταξύ τους, τα χτυπήματα και ένας αγώνας για την επικράτηση του πιο δυνατού.

Αλλά όταν ο κυβερνο-τροποποιημένος αναρχικός Μπρίξτον (Ίντρις Έλμπα) απειλεί τη συνέχιση της ανθρωπότητας, αυτοί οι δύο ορκωτοί εχθροί θα πρέπει να συνεργαστούν για να κερδίσουν τον μοναδικό τύπο που μπορεί να είναι πιο κακός και από τους δυο τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Ίντρις Έλμπα, Βανέσα Κίρμπι, Έλεν Μίρεν.

*Star, Κυριακή 28/04, στις 23:30

«Speed» (1994) σκηνοθεσία Γιαν Ντε Μποντ

Περιπέτεια – Ο Τζακ Τρέιβεν, είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες. Ο Τζακ αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει έναν παρανοϊκό βομβιστή, που απειλεί να ανατινάξει ένα λεωφορείο, γεμάτο ανυποψίαστους πολίτες. Δεν πρόκειται όμως για μια απλή διάσωση πολιτών. Η βόμβα που έχει τοποθετηθεί στο λεωφορείο, πρόκειται να εκραγεί αν η ταχύτητα του οχήματος πέσει κάτω από τα 50 χιλιόμετρα.

Ο Τζακ επιβιβάζεται στο λεωφορείο, προκειμένου να σώσει τους πολίτες και να εξουδετερώσει τη βόμβα. Μια κούρσα αγωνίας ξεκινά. Εκρηκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιαν Ντε Μποντ, που έδωσε καινούρια πνοή στις ταινίες καταιγιστικής δράσης.

Παίζουν: Τζεφ Ντάνιελς, Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Ντένις Χόπερ, Τζο Μόρτον, Άλαν Ρακ, Γκλεν Πλάμερ, Μπεθ Γκραντ.

*Alpha, Κυριακή 28/04, στις 00:00

«Fury» (2014) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Αγιέρ

Δραματική Δράσης Πολεμική – Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Σάια Λαμπέφ, Λόγκαν Λέρμαν, Μάικλ Πένα, Τζον Νπερνθαλ, Τζιμ Παρακ, Τζέισον Άιζακς

*ΕΡΤ1, Κυριακή 28/04, στις 01:30

«Rage» (2014) σκηνοθεσία Πάκο Καμπέθας 

Περιπέτεια – Όταν ο Πολ Μαγκουάιρ και οι συνεργάτες του καταφέρουν να ληστέψουν με επιτυχία έναν ρώσο μαφιόζο, ανάμεσα στη λεία με το ζεστό χρήμα θα βρουν κι ένα πολύτιμο ρωσικό όπλο, το Tokarev. Ο πόλεμος που ξεσπά ανάμεσα στην ιρλανδική και τη ρωσική μαφία είναι αναπόφευκτος και ανελέητος.

Πέντε χρόνια μετά, ο Πολ έχει αποφασίσει να βγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο εκδίκησης και να ζήσει μακριά από το έγκλημα. Υπολογίζει όμως χωρίς τον αντίπαλο. Όταν η κόρη του πέσει θύμα απαγωγής, ο Πολ δεν έχει πολλά περιθώρια παρά να επιστρέψει στο παρελθόν, αυτή τη φορά για να τελειώσει μαζί του μια και καλή. Εκτός και αν το… παρελθόν τον προλάβει.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Μαξ Ράιαν, Ντάνι Γκλόβερ, Ρέιτσελ Νίκολς, Πίτερ Στορμάρε.

*Skai, Κυριακή 28/04, στις 02:00

«Μικρός στο Μάτι» (2006) σκηνοθεσία Κίνεν Άιβορι Γουέιανς

Κωμωδία – Όταν η ληστεία του περίφημου διαμαντιού της βασίλισσας από κοσμηματοπωλείο πάει στραβά, ο νάνος κλέφτης κοσμημάτων Κάλβιν Σιμς και ο χαζοβιόλης συνεργάτης του Πέρσι, αναγκάζονται να κρύψουν το πετράδι μέσα στην τσάντα της Βανέσα ‘Εντουαρντς που βρισκόταν εκεί.

Και όταν ο μικρόσωμος Κάλβιν ανακαλύπτει ότι ο σύζυγος της Βανέσα θέλει απεγνωσμένα μωρό, αποφασίζει να βάλει πάνες και να κάνει ο ίδιος το εγκαταλελειμένο μωρό στα σκαλοπάτια του σπιτιού τους!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Κέρι Γουάσινγκτον, Τζον Γουίδερσπουν.

*Mega, Κυριακή 28/04, στις 02:30

«Το Αυτό: Κεφάλαιο 2» (2019) σκηνοθεσία Άντι Μουσκιέτι

Τρόμου – Ο σατανικός κλόουν Pennywise επιστρέφει 27 χρόνια αργότερα για να τρομοκρατήσει, για άλλη μια φορά την πόλη Ντέρι, στην πολιτεία του Μέιν.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, οι παιδικοί φίλοι, που είχαν έρθει αντιμέτωποι μαζί του, είναι πλέον ενήλικες και έχουν από καιρό πάρει χωριστούς δρόμους. Αλλά όταν άνθρωποι αρχίζουν να εξαφανίζονται, ο Μάικ Χάνλον τους καλεί όλους πίσω για την τελική αναμέτρηση.

Τραυματισμένοι ψυχικά, τα μέλη του οι ενωμένοι Losers Club θα πρέπει να νικήσουν τους βαθύτερους φόβους τους για να καταστρέψουν τον Pennywise, που  τώρα δείχνει πιο ισχυρός από ποτέ.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστεϊν, Μπιλ Σκαρσγκαρντ, Χαβιε Μποτε, Τζεϊμς Μακαβοϊ, Μπιλ Χεϊντερ, Αιζάια Μουσταφα, Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ρανσον, Άντι Μπιν, Σοφία Λιλις, Τζόζεν Τζεικομπς, Νίκολας Χαμιλτον

*Star, Κυριακή 28/04, στις 02:30

«Ο Μάικ, ο Ντέιβ και οι Ξέφρενες Φιλενάδες» (2015) σκηνοθεσία Τζέικ Ζιμάνσκι

Κωμωδία – Ο Μάικ και ο Ντέιβ είναι δύο αδέλφια με αδυναμία στα ξενύχτια και τα ξέφρενα πάρτι. Για να κάνουν καλή εντύπωση στον γάμο της αδελφής τους στη Χαβάη, βάζουν μια αγγελία στο ίντερνετ για να βρουν τις τέλειες συνοδούς. Ενώ όμως το τελευταίο που θέλουν είναι να φέρουν σε δύσκολη θέση την οικογένειά τους, διαπιστώνουν πως οι κοπέλες που επέλεξαν τελικά θα τους βάλουν τα γυαλιά σε όλους τους τομείς.

Παίζουν: Ζακ Έφρον, Άννα Κέντρικ, Όμπρεϊ Πλάζα, Άνταμ Ντεβάιν, Τζέικ Σιμάνσκι, Σούγκαρ Λιν Μπέαρντ, Άλις Γουετερλαντ, Κλόι Μπρίτζες, Στεφάνι Φαράσι, Μαίρη Χόλαντ

*Alpha, Κυριακή 28/04, στις 02:30