8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα ξεκινήσει και αυτή η εβδομάδα!

«Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (1967) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Αισθηματική – Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της.

Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής).Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις.

Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή.Εκείνος πεισμώνει και, παρά την έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους, θα παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαίρη Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης).

Όταν τελικά παραμερίσουν τους ανταγωνισμούς τους, οι δύο νέοι θα ξαναβρεθούν για να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Βουγιουκλακη Αλικη, Παπαμιχαηλ Δημητρης, Ξενιδης Σταυρος,Διανελλος Λαυρεντης.

*Open, Δευτέρα 29/04, στις 20:50

«300» (2006) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια – Η πολυάριθμη στρατιά του Ξέρξη έχει ήδη εισβάλλει στην Ελλάδα σπέρνοντας τον τρόμο, το θάνατο και την καταστροφή. Σκοπός του Πέρση βασιλιά είναι να εντάξει την Ελλάδα στις περσικές αποικίες και δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς διαθέτει έναν στρατό που αριθμεί πάνω από 100.000 στρατιώτες.

Ο Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης, διαθέτει μόνο 300 Σπαρτιάτες πολεμιστές και 700 Θεσπιείς. Παρόλα αυτά, είναι αποφασισμένος να αναχαιτίσει τα περσικά στρατεύματα. Το σχέδιο που καταστρώνει είναι πανούργο και το στενό πέρασμα των Θερμοπυλών αποτελεί την ιδανική τοποθεσία, καθώς εκεί ο Ξέρξης δεν θα μπορέσει να εκμεταλλευθεί την αριθμητική υπεροχή του και οι ορδές του δεν θα αναπτυχθούν επαρκώς για να δράσουν ευέλικτα και αποτελεσματικά. Το σχέδιο μπαίνει σ’ εφαρμογή και στέφεται με επιτυχία.

Ο Ξέρξης, κατάπληκτος, βλέπει τη στρατιά του να σφαγιάζεται από τους 1.000 πολεμιστές του Λεωνίδα, που μάχονται σα λυσσασμένοι λύκοι. Ούτε οι «Αθάνατοι», το επίλεκτο σώμα του, δεν μπορούν να ανατρέψουν την έκβαση των πρώτων συγκρούσεων. Έτσι, για 2 μερόνυχτα, ο Λεωνίδας κατορθώνει το αδύνατο: να προξενήσει βαρύ πλήγμα στον περσικό στρατό, να αμφισβητηθεί η αήττητη φήμη των στρατευμάτων του Ξέρξη και να δώσει χρόνο στις άλλες πόλεις – κράτη να ανασυνταχθούν εναντίον του κοινού εχθρού.

Ίσως η έκβαση της τελικής αναμέτρησης στις Θερμοπύλες να ήταν διαφορετική εάν δεν εμφανιζόταν ο Εφιάλτης: ένας σακάτης Σπαρτιάτης, που θέλει να εκδικηθεί τον Λεωνίδα, επειδή τον είχε απορρίψει στη συμμετοχή του στην εκστρατεία. Ο Εφιάλτης είναι αυτός που θα οδηγήσει τελικά τους Πέρσες μέσα από το μυστικό πέρασμα και θα συμβάλλει στην εξολόθρευση των Ελλήνων πολεμιστών.

Χωρίς αυταπάτες και ενδοιασμούς, ο Λεωνίδας και οι 1.000 συμπολεμιστές του θα ξεχυθούν για μια ακόμη φορά στο πεδίο της μάχης και θα αφήσουν εκεί την τελευταία τους πνοή, κραυγάζοντας πως απόψε θα… δειπνήσουν στην κόλαση

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μάικλ Φασμπέντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Λίνα Χίντεϊ, Άντριου Τίρναν, Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέιβιντ Γουενχαμ, Πίτερ Μένσα

*Star, Δευτέρα 29/04, στις 23:15

«Κοινωνία Ώρα Μηδέν» (1966) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Ο Σέργιος Μουρούζης αποφασίζει να αναθέσει την έρευνα των αιτιών που οδήγησαν στην πτώση του αεροπλάνου των Διεθνών Μεσογειακών Γραμμών, στον αδελφό του, αντισμήναρχο Άγγελο Μουρούζη. Η υπηρεσία κρατάει τον Άγγελο στο περιθώριο λόγω του πάθους του για το ποτό. Οι μέτοχοι της εταιρίας θεωρούν βέβαια ότι ο Άγγελος θα υπογράψει ένα ευνοϊκό πόρισμα, γιατί έχει δανειστεί από αυτούς πολλά χρήματα. Όμως, ο Άγγελος είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Φλωρέττα Ζάννα, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ζώρας Τσάπελης, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Κώστας Καζάκος, Τασσώ Καββαδία, Σούλα Αθανασιάδου, Άγγελος Αντωνόπουλος

*Mega, Δευτέρα 29/04, στις 00:10

«Ένας Άλλος Κόσμος» (2015)  σκηνοθεσία Χριστόφορος Παπακαλίατης

Δράμα – Ο Φάρις είναι ένας Σύριος μετανάστης που σώζει τη φοιτήτρια Δανάη από μια ληστεία. Ο 40άρης Γιώργος, στέλεχος μεγάλης εταιρείας, βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν προβληματικό γάμο, γνωρίζεται με τη Σουηδέζα Ελίζ. Η νοικοκυρά Μαρία γνωρίζει έξω από το σούπερ μάρκετ τον Σεμπάστιαν, έναν Γερμανό που εργάζεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Την ίδια στιγμή, ο χρεοκοπημένος Αντώνης έχει παραδοθεί στο τυφλό ρατσιστικό μίσος.

Παίζουν: Τζ. Κ. Σίμονς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Αντρέα Οσβαρτ, Μηνάς Χατζησάββας, Μαρία Καβογιάννη, Νίκη Βακάλη.

*Alpha, Δευτέρα 29/04, στις 00:15

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ, Έρκ Κρίστεν Όλσεν, Μπράιαν Μπαουμγκαρντ, Τζος Φλίτερ

*Open, Δευτέρα 29/04, στις 01:00

«Ζευγάρι εκτελεστών» (2015) σε σκηνοθεσία Πάκο Καμπέζας

Κωμική περιπέτεια – Μετά από έναν επίπονο χωρισμό, η Μάρθα συναντά τον Φράνσις, τον άντρα, που φαντάζει το τέλειο ταίρι. Όμως, καθώς η σχέση τους προχωράει, η Μάρθα ανακαλύπτει ότι ο «κύριος Τέλειος» είναι στην πραγματικότητα ένας επαγγελματίας εκτελεστής.

Σύντομα το σκοτεινό παρελθόν του Φράνσις έρχεται για να τους βάλει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Σαμ Ρόκγουελ, Τιμ Ροθ, Τζέιμς Ράνσον, Ανσον Μάουντ, Κάτι Νιχρα, Τζέιντεν κέιν, Ντάγκλας Γκρίφιν, Έλενα Σαντσεζ, Λιουις ντα Σίλβα Τζ., Τζίμυ Γκονζάλες

*Star, Δευτέρα 29/04, στις 01:45

«Όλα τα λεφτά!» (2006) σκηνοθεσία Ντιν Παρισοτ

Αστυνομική κωμωδία – Όταν ο Ντικ Χάρπερ (Τζιμ Κάρεϊ) απολύεται από αντιπρόεδρος μιας εταιρείας-κολοσσού, βεβαιώνει τη γυναίκα του, Τζέιν ( Τέα Λεόνι), ότι θα βρει πολύ σύντομα άλλη δουλειά και θα συνεχίσουν να ζουν στην πολυτέλεια.

Μετά από λίγους μήνες, όμως, έχουν χάσει την ιδιοκτησία τους, η Τζέιν έχει πουλήσει το σώμα της στην επιστήμη ως πειραματόζωο και η καριέρα του Ντικ ως… μεροκαματιάρης καταλήγει με την απέλασή του στο Μεξικό!

Πιο απελπισμένοι από ποτέ, ο Ντικ και η Τζέιν αποφασίζουν τότε να στραφούν στο πιο επικερδές επάγγελμα: την ένοπλη ληστεία. Σύντομα γίνονται σύγχρονοι «Ρομπέν των δασών» των προαστίων, κλέβοντας από τους πλούσιους και δίνοντας στους φτωχούς… δηλαδή στους εαυτούς τους.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέα Λεόνι, Άλεκ Μπάλντουιν, Άντζι Χάρμον, Ρίτσαρντ Τζένκινς.

*Mega, Δευτέρα 29/04, στις 02:30

«Καλημέρα Βιετνάμ» (1987) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Κωμωδία Πολεμική – 1965, και στην στρατιωτική πολεμική βάση της Σαϊγκόν ο ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ Άντριαν Κρονάουερ αναλαμβάνει την πρωινή ραδιοφωνική ζώνη, προκειμένου να εμψυχώσει τα αμερικανικά στρατεύματα  που πολεμούν στο Βιετνάμ. Μέσα από το πρόγραμμά του γίνεται γρήγορα  δημοφιλής και οι αντιζηλίες που θα προκύψουν από ανώτερους τους αναμενόμενες.

Όταν όμως ο Κρονάουερ αποκτήσει τις πρώτες πραγματικές του εμπειρίες από τον πόλεμο, δε μπορεί να μείνει πια ο ίδιος και μεταδίδει στους ακροατές του την αλήθεια για τον πόλεμο, παρά τις αντίθετες κυβερνητικές εντολές…

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Φόρεστ Γουίτακερ, Τραν Θαν Γιουγκ, Μπρούνο Κίρμπι, Σιγιου Μπα Νγκουέν, Τσιντάρα Σουκαπατάνα, Ρόμπερτ Γουλ, Τζ.Τ. Γουόλς, Νομπλ Γουιλιγκχαμ, Ρίτσαρντ Εντσον, Νταν Στάντον, Πήτερ Μακένζι

*Alpha, Δευτέρα 29/04, στις 02:30