8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Υιέ μου… Υιέ μου…» (1965) σκηνοθεσία Γρηγόρης Γρηγορίου

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας βιομήχανος θέλει να παντρευτεί μια ζωντοχήρα με την οποία είναι ερωτευμένος και ο γιος του.

Πατέρας και υιός διεκδικούν τη νύφη, αλλά εκείνη επιστρέφει στο σύζυγό της.

Τα ειδύλλια περιπλέκονται όταν ο βιομήχανος, απογοητευμένος, φλερτάρει μια άλλη γυναίκα, της οποίας ο άνδρας επιστρέφει έπειτα από απουσία είκοσι χρόνων.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Νικολαίδης, Λίλιαν Μηνιάτη, Ντόρα Κωστίδου, Νίκος Σταυρίδης

*Open, Τρίτη 30/04 στις 20:50

«Δανία» (2019) σκηνοθεσία  Έντριαν Σεργκολντ

Δραματική Κομεντί – Η ζωή του Χερμπ πάει από το κακό στο χειρότερο, είναι άνεργος εδώ και χρόνια, ο γιος του τον αγνοεί και η πόλη που ζει δεν του προσφέρει την παραμικρή ευκαιρία.

Όταν βλέπει στην τηλεόραση μία εκπομπή για τις άριστες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές της Δανίας αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από την αθλιότητα που τον περιβάλει είναι να ταξιδεψει και να βρει τρόπο ώστε να φυλακιστεί…

Παίζουν: Ρέιφ Σπολ, Σιμόν Λίκε, Στιβ Σπίαρς, Τζόελ Φράι, Τόμας Γκάμπριελσον, Έλις Τζέιμς, Πολ Μπαρμπρ, Μπένεντικτ Χάνσεν, Ζιλί Φεριέ, Τιμ Γουντγουόρντ, Ντάρρεν Έβανς, Ροζαλιντ Μαρτς

*ΕΡΤ3, Τρίτη 30/04 στις 23:00

«Οι Θεοί της Αιγύπτου» (2016) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο ζηλόφθονος Σετ (Τζέραρντ Μπάτλερ) δολοφονεί τον αδερφό του και βασιλιά Όσιρι κατά τη διάρκεια της ενθρόνισης του γιου του, Όρου (Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου).

Τυφλώνει και εξορίζει τον Όρο και, υφαρπάζει το θρόνο της Αιγύπτου αναγκάζοντας τους ανθρώπους να πληρώνουν βαρύτατο φόρο για να περάσουν στην επόμενη ζωή.

Η επιβίωση του ανθρώπινου είδους κρέμεται από μία κλωστή, καθώς ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που αντιδρούν στην τυραννία του Σετ, ο θνητός ήρωας Μπεκ (Μπρέντον Θουέιτς) ξεκινά ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι για να σώσει τον κόσμο και την πραγματική του αγάπη.

Για να τα καταφέρει, θα χρειαστεί τη βοήθεια του παντοδύναμου θεού Όρου σε μια αναπάντεχη συμμαχία ενάντια στον Σετ, τον αμείλικτο θεό του σκότους που έχει βυθίσει την κάποτε ειρηνική και εύπορη αυτοκρατορία της Αιγύπτου στο χάος και τις διαμάχες.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μπρέντον Θουέιτς, Νικολάι Κόστερ Γουαλντάου, Τζέφρι Ρας, Κόρτνεϊ Ίτον.

*Star, Τρίτη 30/04 στις 23:15

«Ορατότης μηδέν» (1970) σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Δραματική – Ο ‘Αγγελος Κρεούζης, ένας απλός ‘Ελληνας ναυτικός, είναι ο μόνος επιζών ενός φοβερού ναυαγίου… Στις ανακρίσεις που ακολουθούν σχετικά με το ναυάγιο, αποκαλύπτεται ότι αιτία του ναυαγίου ήταν οι πολλές αβαρίες και η κακή συντήρηση του σκάφους.
‘Οταν ο Κρεούζης φέρνει στην δημοσιότητα τα αίτια του ναυαγίου που στοίχισε την ζωή τόσων νέων ανθρώπων, ο γερμανός πλοιοκτήτης αυτοκτονεί και οι ισχυροί συγγενείς του καταδιώκουν τον ‘Αγγελο…

Ο ‘Αγγελος βλέπει λίγο λίγο την ζωή του να γίνεται συντρίμια – αυτοί που τον καταδιώκουν είναι αδίστακτοι! Τώρα, το πείσμα και η απογοήτευση αλλάζουν τον χαρακτήρα του αδιάφθορου μέχρι τώρα ναυτικού, που επιδιώκει πάσει θυσία – και το κατορθώνει – να αρραβωνιαστεί την κόρη του αυτόχειρα γερμανού πλοιοκτήτη και να γίνει διευθυντής της εταιρείας του. ‘Οταν όμως μαθαίνει ότι τα παμπάλαια και σχεδόν άχρηστα πετρελαιοφόρα της εταιρίας γίνονται η αιτία να χαθούν ακόμη περισσότερες ζωές, ρίχνεται ξανά στον αγώνα υπέρ της δικαιοσύνης.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Μάνος Κατράκης, Σπύρος Καλογήρου, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ζώρας Τσάπελης, Γιάννης Αργύρης, Νίκος Γαλανός.

*Mega, Τρίτη 30/04 στις 00:10

«Το Λάθος Αστέρι» (2014) σκηνοθεσία Τζος Μπόουν

Δραματική Ρομαντική – Η Χέιζελ Γκρέις Λανκάστερ είναι μια 16χρονη έξυπνη και πνευματώδης έφηβη, που ζει στην Ινδιανάπολη. Στα δέκατρία της,η Χέιζελ διαγνώστηκε με καρκίνο του θυρεοειδούς που από τότε εξαπλώθηκε στους πνεύμονες της.

Η Χέιζελ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα υποστήριξης ασθενών ,συναντά τον Αύγουστο Ουότερς , έναν γοητευτικό έφηβο που έχασε το ένα του πόδι όταν είχε χτυπηθεί από καρκίνο των οστών, αλλά τώρα το έχει ξεπεράσει. Προσκαλεί τη Χέιζελ στο σπίτι του και εκείνη αποδέχεται την πρόσκλησή του. Εκεί συζητούν για τα ενδιαφέροντά τους και συμφωνούν να διαβάσουν το αγαπημένο βιβλίο του άλλου.

Η Χέιζελ συνιστά στον Αύγουστο ένα μυθιστόρημα για ένα κορίτσι, την Άννα η οποία έχει καρκίνο και η ιστορία της είναι παράλληλη με την εμπειρεία της Χέιζελ. Ο Αύγουστος της δίνει ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας. Θα μείνουν σε επαφή μέσω μηνυμάτων κατά τη διάρκεια των εβδομάδων που θα ακολουθήσουν και σιγά-σιγά θα έλθουν πιο κοντά.

Ο Αύγουστος και η Χέιζελ πηγαίνουν μαζί για πικ-νικ και σύντομα αρχίζουν να ερωτεύονται εδώ και τώρα, αλλά και για πάντα.

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Νατ Γουλφ, Λόρα Ντερν, Σαμ Τραμέλ, Γουίλεμ Νταφόου.

*Alpha, Τρίτη 30/04 στις 00:15

«Οργή» (1962) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η Λίλι είναι μια εγωίστρια, κακεντρεχής και μοχθηρή δεκαεννιάχρονη κοπέλα που δεν έχει καμία σχέση με το alter ego της: τη συμπονετική και ευγενική ετεροθαλή αδελφή της, Τερέζα.

Η Λίλι περνά το χρόνο της οδηγώντας το γρήγορο, σπορ αυτοκίνητό της στους επικίνδυνους φιδωτούς δρόμους των αθηναϊκών ακτών πιστεύοντας ότι τίποτε και κανείς δεν μπορεί να τη σταματήσει από το να παίρνει αυτό που θέλει, όταν το θέλει. Οι εφήμερες απολαύσεις τονώνουν τον εγωισμό της θεωρώντας ότι έτσι κάνει την δική της επανάσταση.

Μέχρι που ένα τρομερό και σχεδόν θανατηφόρο αυτοκινητιστικό δυστύχημα θα την αφήσει ανάπηρη και γεμάτη μίσος στη σκοτεινή καρδιά της.

Τότε θα στήσει ένα σχέδιο για να εκδικηθεί την ήρεμη ζωή της Τερέζας και κανείς, ούτε καν ο πιστός και υποστηρικτικός σύζυγος της Τερέζας, ο Παύλος, δεν είναι ασφαλής από τις προθέσεις της Λίλι. Μάλιστα γίνεται και εκείνος στόχος των σχεδίων της.

Θα μπορέσει άραγε να κατευνάσει κανείς την οργή και τη μανία της Λίλι που θέλει να τους καταστρέψει όλους;

Παίζουν: Άννα Φόνσου, Νίκος Κούρκουλος, Βιβέττα Τσιούνη, Γιώργος Πάντζας, Τζαβαλάς Καρούσος, Αθηνά Μιχαηλίδου, Λυκούργος Καλλέργης, Ίλυα Λιβυκού, Βαγγέλης Σειληνός, Νάντια Χωραφά, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιάννης Μαλούχος, Χριστόφορος Νέζερ, Γκίκας Μπινιάρης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Γιάννης Κωστής

*Open, Τρίτη 30/04 στις 01:00

«Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» (2019) σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκας

Δραματική Ελληνική Ταινία Μυστηρίου Φαντασίας – Δύο γυναίκες, μια αστυνομικός και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στο Μεσολόγγι, στη Δυτική Ελλάδα.

Η Ελισάβετ είναι μια ηρωίδα αντι-μπάρμπι. Δυναμική, αθυρόστομη αστυνομικίνα, ξαποστέλνεται εκβιαστικά από τον «βρώμικο» διοικητή της, στο ακίνητο Μεσολόγγι. Ακίνητο μέσα στο πείσμα της ιστορίας του, των πολιορκημένων κατοίκων που διεκδίκησαν αυτοκτονικά την ελευθερία τους. Κι ακίνητο σαν τα νερά της λιμνοθάλασσάς του, ιδανικού τόπου για πνιγμένα εγκλήματα.

Μέσα στη μικρή κοινότητα που επιβλέπει, η Ελισάβετ είναι μια σπασμένη κούκλα: τα ξανθά μπουκλωτά μαλλιά της μοιάζουν με κωμική περούκα, τα ρούχα της είναι ένα οξύμωρο, κολλητά στο σώμα, λαμέ και δερμάτινα, πίνει σαν να μην υπάρχει αύριο και βρίζει σαν να μην υπάρχει άλλη γλώσσα. Είναι θυμωμένη, κατεστραμμένη και σαρωτική.

Ένα έγκλημα θ’ απαιτήσει διαλεύκανση και θα φέρει στην επιφάνεια ένα ομαδικά θαμμένο μυστικό. Η Ελισάβετ και η Ρίτα θα χρησιμοποιήσουν η μία την άλλη για την ηρωική τους έξοδο.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Γιούλα Μπούνταλη, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Μιχάλης Κίμωνας, Christian Culbida, Μιχάλης Μαθιουδάκης.

*Star, Τρίτη 30/04 στις 02:00

«Τρελές διακοπές σε τέσσερις τροχούς» (2006) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Κωμωδία  Περιπέτεια – Τα σχέδια για διακοπές στη Χαβάη της οικογένειας Μονρό χαλάνε, όταν ο διευθυντής του πατέρα Μονρό του λέει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να παρευρεθεί στο Κολοράντο για δουλειές την ίδια περίοδο. Ο Μπομπ Μονρό αποφασίζει να συνδυάζει δουλειά και διακοπές, και ταξιδεύει μαζί με την οικογένειά του με τροχόσπιτο μέχρι το Κολοράντο,όπου τελικά πρέπει να αντιμετωπίσουν μια παράξενη κοινότητα κατασκηνωτών.

Παίζουν:  Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σέριλ Χεινς, Κρίστιν Τσενγουέθ.

*Mega, Τρίτη 30/04 στις 02:30