12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποιες ταινίες παίζουν σήμερα;

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Βιογραφική Περιπέτεια – Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 02/05, στις 21:00

«Αλίμονο στους Νέους» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Η υπόθεση αποτελεί παραλλαγή του μύθου του Φάουστ και αφορά έναν ηλικιωμένο, τον Ανδρέα (Δημήτρης Χορν), που είναι διατεθειμένος να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να ξαναπάρει πίσω τη νιότη του.

Δύο αρκετά πλούσιοι και ηλικιωμένοι φίλοι, πολλά χρόνια γείτονες, περνούν την ώρα τους παίζοντας σκάκι και συζητώντας τα της ηλικίας και της υγείας τους. Ταυτόχρονα, νοστιμεύονται μια φτωχή νέα, την όμορφη Ρίτα, που έχει έρθει να περάσει το Πάσχα με τους δικούς της.

Ο Αγησίλαος, αναλογιζόμενος την ανέχειά της, σκέφτεται παρά την ηλικία του να της κάνει πρόταση γάμου αλλά ο Ανδρέας, παρ’ όλο που κι αυτός κάνει ανάλογες σκέψεις, δεν τολμά να το ομολογήσει. Σ’ ένα ενύπνιο εμφανίζεται – όπως στον Φάουστ – ο διάβολος και του προτείνει να ανταλλάξει την ψυχή του με τη νιότη. Ο Ανδρέας δέχεται μεν, αλλά γρήγορα συνειδητοποιεί ότι τα νιάτα δεν αρκούν από μόνα τους για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο.

Όμως, η ανταλλαγή (στο όνειρό του) έχει ήδη γίνει. Ξύπνιος και με ωριμότερη σκέψη, αντί να παιδιαρίζει, προτιμά να προικίσει τη Ρίτα, ώστε εκείνη να μπορέσει να ευτυχήσει και να ζήσει μια άνετη ζωή με τον αγαπημένο της.

Παίζουν: Δημήτρης Χορν, Μάρω Κοντού, Σπύρος Μουσούρης, Σμάρω Στεφανίδου, Ανδρέας Ντούζος, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Βελέντζας.

*Star, Πέμπτη 02/05, στις 21:00

«Τα Μάτια της Τάμι Φέι» (2021) σκηνοθεσία Μάικλ Σοουγουόλτερ

Δραματική Ρομαντική – Η Τζέσικα Τσάστεϊν πρωταγωνιστεί στον ρόλο της θρυλικής τηλευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ και ο Άντριου Γκάρφιλντ στο ρόλο του συζύγου της και τηλε-πάστορα Τζιμ Μπέικερ.

Η ταινία «Τα μάτια της Tammy Faye» είναι μια κινηματογραφική ματιά στην εξαιρετική άνοδο, πτώση και εξιλέωση της τηλεοπτικής ευαγγελίστριας Tammy Faye Bakker.

Στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, η Τάμι Φέι και ο σύζυγός της, Τζιμ Μπέικερ, σκαρφάλωσαν από τα ταπεινά κοινωνικά στρώματα της Μινεσότα και κατόρθωσαν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο θρησκευτικό, ραδιοτηλεοπτικό, δίκτυο και θεματικό πάρκο στον κόσμο.

Το κοινό τους λάτρευε και εκατομμύρια ασπαζόντουσαν το μήνυμά τους για αγάπη, αποδοχή και ευημερία.

Η Tammy Faye ήταν διάσημη για το θρυλικό, ανεξίτηλο μακιγιάζ της, το ιδιότυπο τραγούδι της και την προθυμία της να αγκαλιάσει ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Ωστόσο, οι οικονομικές ατασθαλίες του συζύγου της και τα σκάνδαλα που έφεραν στην επιφάνεια οι αντίπαλοί τους ανέτρεψε την προσεκτικά χτισμένη αυτοκρατορία τους και στάλθηκαν στο “πυρ το εξώτερον”.

Τζεσικα Τσαστέϊν, Άντριου Γκάρφιλντ, Τσέρι Τζόουνς, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Σαμ Τζέγκερ, ΜΑρκ Γουίστραχ, Τζόι Άντο, Λούις Καντσέλμι, Τζέι λένο, Άλαν Ντείλ, Τζες Γουέιξλερ

*Alpha, Πέμπτη 02/05, στις 21:30

«Παύλος, ο Απόστολος του Χριστού» (2018) σκηνοθεσία Άντριου Χαγιάτ

Βιογραφική Δραματική Περιπέτεια – Ο Παύλος (Τζέιμς Φόλκνερ), ο οποίος από τον πιο διαβόητο διώκτη χριστιανών, έγινε ο πιο επιδραστικός απόστολος του Χριστού, περνά τις τελευταίες του μέρες σε μια σκοτεινή φυλακή, αναμένοντας την εκτέλεση του από τον αυτοκράτορα Νέρωνα.

Ζει κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του Μαυρίκιου, του φιλόδοξου επικεφαλής των φυλακών, ο οποίος προσπαθεί να καταλάβει πώς αυτός ο φαινομενικά αδύναμος γέρος άνδρας, αποτελεί τόσο μεγάλη απειλή.

Καθώς οι μέρες του Παύλου γίνονται μικρότερες, εργάζεται πυρετωδώς για να προωθήσει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού ακόμα και από τη φυλακή και ενθαρρύνει τους οπαδούς του να σταθούν δυνατοί στην πίστη τους ενάντια στις ρωμαϊκές διώξεις.

Λίγο πριν την θανατική του ποινή, ο Λουκάς (Τζιμ Καβίζελ), φίλος και γιατρός του, διακινδυνεύει τη ζωή του για να τον επισκεφτεί.
Λίγο πριν εφαρμοστεί η θανατική ποινή του Παύλου αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο, το οποίο οι επόμενες γενιές θα γνωρίσουν ως, Η γέννηση της Εκκλησίας.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Τζέιμς Φόλκνερ, Ολιβιέ Μαρτίνεζ, Αντονία Κάμπελ Χιούζ, Αλεξάντρα Βίνο, Γιώργος Καραμίχος

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 02/05, στις 22:45

«Σαμψών και Δαλιδά» (1949) σκηνοθεσία Σεσίλ ντε Μιλ

Βιογραφική Δραματική – Όταν ο ισχυρός άνδρας Σαμψών απορρίπτει τον έρωτα της όμορφης Φιλισταίας Δαλιδά, εκείνη ζητά εκδίκηση που φέρνει τρομερές συνέπειες για τις οποίες και οι δύο μετανιώνουν.

Η ταινία αφηγείται την βιβλική ιστορία της γυναίκας που αφαίρεσε την υπεράνθρωπη δύναμη του Σαμψών, όταν του έκοψε τα μαλλιά του.

Παίζουν: Βίκτορ Ματσούρ, Χέντι Λαμάρ, Άντζελα Λάσμπερι, Όλιβ Ντίριγκ, Τζορτζ Σάντερς, Χένρι Γουίλκοξ, Τζούλια Φέι, Φέι Χόλντεν, Τζορτζ Ριβς, Μορόνι Όλσεν, Ρας Ταμπλιν

*Open, Πέμπτη 02/05, στις 23:00

«Η Ρόζα της Σμύρνης» (2016) σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Δραματική Ρομαντική – Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς.

*Star, Πέμπτη 02/05, στις 23:15

«Η Έξοδος: Θεοί Και Βασιλιάδες» (2014) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική  Περιπέτεια – Ένας αξιοσημείωτα θαρραλέος άνδρας, δεν θα διστάσει να τα βάλει με μια από τις πιο ισχυρές αυτοκρατορίες της Ιστορίας, οδηγώντας 400.000 σκλάβους ένα βήμα πιο κοντά στη λύτρωση τους.

Απέναντί του θα έχει να αντιμετωπίσει την ισχυρή αντίσταση του Φαραώ της Αιγύπτου, Ραμσή.

Μωυσής και Ραμσής γεννήθηκαν μαζί, μεγάλωσαν σαν αδέρφια και γαλουχήθηκαν σαν πρίγκιπες, όμως στην πορεία οι δρόμοι τους χώρισαν.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζόελ Έγκερτον, Ααρον Πολ, Σιγκούρνι Γουίβερ

*Ant1, Πέμπτη 02/05, στις 00:00

«Η Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» (1998) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική, πολεμική – Ο λοχαγός του αμερικανικού στρατού, Τζον Μίλερ, αποβιβάζεται στην Νορμανδία κατά την διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με αποστολή να βρει και να φέρει πίσω στην πατρίδα τον νεαρό στρατιώτη Ράιαν, ο οποίος είναι ο μοναδικός από τα τέσσερα αγόρια της οικογένειας του που παραμένει ζωντανός στον πόλεμο. Μαζί με μια μικρή ομάδα θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τον Ράιαν ενώ ο πόλεμος μαίνεται και οι δυσκολίες φαντάζουν απροσπέλαστες.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ματ Ντέιμον, Μπάρι Πέπερ, Τομ Σίζεμορ, Τζέρεμι Ντέιβις, Άνταμ Γκόλντμπεργκ, Βιν Ντίζελ, Έντουαρντ Μπέρνς, Τζιοβάνι Ριμπίζι.

*Alpha, Πέμπτη 02/05, στις 00:15

«Το Σώμα» (2001) σκηνοθεσία Τζόνας ΜακΚορντ

Δράσης, μυστηρίου, ρομαντική – Κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Ιερουσαλήμ, η αρχαιολόγος Σάρον Γκόλμπαν ανακαλύπτει έναν τάφο που περιέχει τον σκελετό ενός εσταυρωμένου από την εποχή του 1ου αιώνα μ.Χ. Αυτή η ανακάλυψη ενδιαφέρει τόσο πολύ το Βατικανό, που αναθέτει στον Ιησουίτη ιερέα Ματ Γκουτιέρεζ να ταξιδέψει μέχρι εκεί για να εξετάσει τα ευρήματα. Όμως ο ιερέας σύντομα θα βρεθεί σε περιπέτειες, καθώς πολιτικοί, ιερείς και κάθε είδους θρησκευτικοί εξτρεμιστές είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν αυτή την ανακάλυψη προς όφελος των δικών τους συμφερόντων.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Ολίβια Γουίλιαμς, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζον Γουντ, Τζέισον Φλέμινγκ.

*Skai, Πέμπτη 02/05, στις 01:00

«Οι Τελευταίες Ημέρες στην Έρημο» (2015) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Γκαρσία

Δραματική – Μια μυθοπλαστική οπτική στις 40 ημέρες, όπου ο Ιησούς πέρασε, με περισυλλογή, νηστεία και προσευχή, στην έρημο.

Εκεί, θα έρθει αντιμέτωπος με τον σατανά και τους πειρασμούς, που θα του προβάλει, θέτοντας, τελικά, στον εαυτό του σε μια δραματική δοκιμασία…

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Σάιραν Χάιντς, Τάι Σέρινταν, Σούζαν Γκρέυ, Αγιελέτ Ζουρέρ, Βλάντιμιρ Ριμπαλτσένκο

*Star, Πέμπτη 02/05, στις 01:30

«Το Βιβλίο του Δανιήλ» (2013) σκηνοθεσία Άννα Ζιελίνσκι

Βιογραφική Δραματική – Αιχμάλωτος των Βαβυλωνίων και μεταφερόμενος στη χώρα τους για να υπηρετήσει τον βασιλιά Ναβουχοδονόσορα, ο Δανιήλ αποτελεί παράδειγμα για τους άλλους αιχμαλώτους με την πίστη του στον Θεό.

Το 605 π.Χ. η Ιερουσαλήμ κατακτήθηκε από τους Βαβυλώνιους και πολλοί από τους καλύτερους νέους της οδηγήθηκαν στην αιχμαλωσία, μεταξύ των οποίων και ο Δανιήλ. Ο Δανιήλ μεταφέρθηκε στη Βαβυλώνα για να την υπηρετήσει καθώς και τον ισχυρό βασιλιά, τον Ναβουχοδονόσορα.

Ο Δανιήλ ως παράδειγμα τόλμης και πίστης στον Θεό στις πιο δύσκολες συνθήκες παραμένει αιώνιο αντίκτυπο στους ανθρώπους και τους βασιλιάδες που αντιμετώπισε.

Παίζουν: Λανς Χενρικσεν, Ρόμπερτ Μιάνο, Κέβιν ΜακΚορκλ, Γκάλαχερ, Άλις Άμτερ, Ρολφ Σάξον, Αζέλ Τζέιμς, Λουκ Μάσι, Άντριου Μποντζιόρνο, Λίαμ Μάθιους

*Open, Πέμπτη 02/05, στις 01:45

«Επτά Ζωές» (2008) σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δραματική – Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος κι ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε το δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο:με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί.

Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Ίλι, Μπάρι Πέπερ, Ρόμπιν Λη

*Mega, Πέμπτη 02/05, στις 02:30