14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες θα ξεκινήσει η βδομάδα!

«Τον Αράπη κι Αν τον Πλένεις το Σαπούνι σου Χαλάς» (1973) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο σερβιτόρος Αντώνης (Κώστας Βουτσάς) αγαπάει τη Ρούλα (Έλια Καλλιγεράκη), όμως ο αδερφός της εμποδίζει το δεσμό τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης του πρώτου.

Όταν ο Αντώνης μαθαίνει πως οι μαύροι υπηρέτες αμείβονται καλά, μεταμφιέζεται σε μαύρο και πιάνει δουλειά ως υπηρέτης στο σπίτι ενός εφοπλιστή.

Η κλοπή ενός πολύτιμου αντικειμένου, παράλληλα με την αποκάλυψη του αληθινού χρώματος του δέρματός του, θα τον βαρύνουν με την κατηγορία της κλοπής.

Γρήγορα όμως θα αποκαλυφθεί ότι ο πραγματικός κλέφτης ήταν ο μέλλων γαμπρός του πλούσιου εργοδότη του Αντώνη.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Έλια Καλλιγεράκη, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Νίκος Βερλέκης

*Open, Δευτέρα 06/05, στις 20:45

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Ant1, Δευτέρα 06/05, στις 21:00

«The A-Team» (2010) σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Δράσης – Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο.

Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον, Κουίντον Τζάκσον, Σάρλτο Κόπλεϊ, Μπραιαν Μπλουμ, Τζέραλντ ΜάκΡάινεϊ, Τέρι Τσεν

*Star, Δευτέρα 06/05, στις 21:00

«Πίτερ Ράμπιτ» (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Λίμπερ

Αστυνομική Κωμωδία – O Πίτερ Ράμπιτ, σκανταλιάρης και τολμηρός ήρωας όπως πάντα, τα βάζει με τον κύριο McGregor και η διαμάχη τους γίνεται χειρότερη από ποτέ.

Η αιτία; Και οι δύο τους θέλουν να κερδίσουν την καρδιά της γλυκύτατης, φιλόζωης γειτόνισσας τους. Ο καθένας με τα δικά του τεχνάσματα και σχέδια, μα το «στρατόπεδο» του Πίτερ ολοένα και μεγαλώνει με σύσσωμη την παρέα του δάσους να ετοιμάζεται να κάνει απόβαση.

Με τις φωνές των: Φάνη Μουρατίδη, Πέτρου Δαμουλή, Αντώνη Ζαχαράτου, Χρύσας Διαμαντοπούλου

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 06/05, στις 21:15

«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί.

Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ, Λόρα Σαν Τζιάκομο, Έιμι Γιασμπεκ, Έιμι Γιασμπεκ, Τζούντιθ Μπόλντουιν, Τζέισον Ράνταλ, Χανκ Αζάρια, λάρι Χονκιν

*Alpha, Δευτέρα 06/05, στις 21:50

«Μια Νύχτα στο Μουσείο 2» (2009) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Λάρι Ντάιλι, ο πρώην νυχτοφύλακας του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, έχει παραιτηθεί από τη νυχτερινή του δουλειά και έχει πλέον τη δική του εταιρεία.

Τρία χρόνια μετά επισκέπτεται το Μουσείο και μαθαίνει ότι τα εκθέματα, συμπεριλαμβανομένων των φίλων του που ζωντανεύουν τη νύχτα, συσκευάζονται για να σταλούν στα ομοσπονδιακά αρχεία του ιδρύματος Σμιθσόνιαν στην Ουάσιγκτον. Όλα τα εκθέματα θα αντικατασταθούν με ολογράμματα και δυστυχώς η πλάκα που τα ζωντανεύει δεν θα μεταφερθεί και εκείνη στο νέο χώρο.

Ανησυχώντας για την ευημερία των φίλων του, ο Λάρι ταξιδεύει στο Σμιθσόνιαν και παριστάνοντας τον νυχτοφύλακα καταφέρνει να μπει στο τεράστιο μουσειακό συγκρότημα.

Εκεί, ανακαλύπτει ότι το αιγυπτιακό τεχνούργημα, η Πλάκα του Άκχμενραχ, η οποία ζωντανεύει τα εκθέματα, μεταφέρθηκε τελικά στο Σμιθσόνιαν. Η πλάκα όμως έχει τη δύναμη να ζωντανέψει οποιοδήποτε έκθεμα στο Σμιθσόνιαν, όχι μόνο εκείνα που βρίσκονταν προηγουμένως στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ο Λάρι διαπιστώνει ότι ο Αιγύπτιος φαραώ που ονομάζεται Κάχμουνραχ, επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της πλάκας για να κατακτήσει τον κόσμο.

Ο Φαραώ επιστρατεύει τη βοήθεια ιστορικών κακοποιών, όπως ο Ιβάν ο Τρομερός, ο Ναπολέων Βοναπάρτης και ο Αλ Καπόνε, για να τον βοηθήσουν στο σχέδιό του. Εν τω μεταξύ, ο Λάρι συνεργάζεται με την Αμέλια Έαρχαρτ, τη διάσημη πρώτη γυναίκα αεροπόρο και τα νέα εκθέματα που ζωντανεύουν.

Ο Λάρι και η Αμέλια ζώντας ακόμη Μια Νύχτα στο Μουσείο, αναλαμβάνουν να σταματήσουν τον Κάχμουναρχ και τους συμμάχους του, από το να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη της πλάκας.

Στην πορεία θα συμμαχήσουν και με άλλα ζωντανά εκθέματα, όπως ο Θίοντορ Ρούσβελτ, ο στρατηγός Τζορτζ Άρμστρονγκ Κάστερ και ο διάσημος πίνακας του Στοχαστή.

Με τη βοήθεια των φίλων του από το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο Λάρι πρέπει να ξεγελάσει τα κακοποιά εκθέματα και να σώσει τον κόσμο από τα σχέδια του Φαραώ Καχμουνράχ.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Όουεν Γουίλσον, Στιβ Κούγκαν, Γιουτζίν Λέβι.

*Ant1, Δευτέρα 06/05, στις 23:00

«Οι Επικίνδυνοι» (2010) σκηνοθεσία Σιλβέιν Ουάιτ

Περιπέτεια – Μία επίλεκτη ομάδα των αμερικάνικων ειδικών δυνάμεων «προσγειώνεται» στη Βολιβιανή ζούγκλα για μία απλή, από όσο ξέρουν, αποστολή εξολόθρευσης ενός αντάρτικου στρατοπέδου.

Αυτό που τους περιμένει όμως είναι μία διπλή προδοσία. Σύντομα η ομάδα διαπιστώνει πως ούτε αντάρτικο στρατόπεδο υπάρχει, ούτε πρόκειται να έρθει κάποιος να τους πάρει από το αφιλόξενο αυτό μέρος.

Καθώς ανακαλύπτουν ποιος κρύβεται πίσω από το σχέδιο εξόντωσης τους και ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι τους έχουν ξεγράψει και τους θεωρούν νεκρούς, αυτοί βάζουν σε εφαρμογή το σχέδιο της εκδίκησης και το σίγουρο είναι πως εκείνοι θα γελάσουν τελευταίοι.

Παίζουν: Τζέφρεϊ Ντιν Μόργκαν, Ίντρις Έλμπα, Ζόε Σαλντάνα, Κρις Έβανς, Τζέισον Πάτρικ, Κολόμπους Σορτ.

*Star, Δευτέρα 06/05, στις 23:30

«Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» (2011) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να “επενδύσουν” τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον “μια σκιά του εαυτού του”.

Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ’ ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Τομ Γουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Μάγκι Σμιθ, Ντεβ Πατέλ, Σίλια Ίμρι, Ρόναλντ Πίκαπ, Πενέλοπι Ουίλτον.

*Alpha, Δευτέρα 06/05, στις 00:30

«Ο Μαφιόζος της Διπλανής Πόρτας» (2000) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Λιν

Κωμωδία Μυστηρίου – Η καθημερινή ζωή του οδοντιάτρου Οζ (Μάθιου Πέρι) αλλάζει ριζικά όταν ανακαλύπτει ότι ο νέος γείτονάς του, Τζίμι «Τουλίπα» Ταντέσκι, είναι επαγγελματίας δολοφόνος.

Κατά παρότρυνση της γυναίκας του Σόφη (ΡοζάναΑρκέτ) τον προδίδει στα πρώην αφεντικά του, που τον έχουν επικηρύξει έναντι αμοιβής, αλλά διαπιστώνει ότι είναι πιόνι ενός σχεδίου, όπου όλοι σχεδιάζουν στο τέλος να τον βγάλουν από τη μέση. Ο καθένας προσπαθεί να σκοτώσει τον άλλο παίζοντας όλοι σε ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και ανατροπών.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν αποφασίσει ποιον θέλουν να σκοτώσουν. Όλοι θεωρούνται πιθανοί δολοφόνοι σε έναν αγώνα για επιβίωση με τον «Οζ» να τρέχει και να μην φτάνει. Ποιος θα επικρατήσει τελικά;

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μάθιου Πέρι, ΡοζάναΑρκέτ, Νατάσα Χένστριτζ, Μάικλ ΚλάρκΝτάνκαν, Αμάντα Πιτ, Κέβιν Πόλακ.

*Mega, Δευτέρα 06/05, στις 00:30

«Annabelle Comes Home» (2019) σκηνοθεσία Γκάρι Ντάουμπερμαν

Θρίλερ – Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν “με ασφάλεια” σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα.

Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Παίζουν:  Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, ΜακΚένα Γκρέις, Μάντισον Αιζμαν, Κέιτι Σαρίφ, Μάικλ Κίμινο, Σαμαρα Λη, Μάικλ Πάτρικ ΜακΓκιλ, Στηβ κάουλτερ, Πολ Ντην, Άλισον Γουάιτ

*Star, Δευτέρα 06/05, στις 01:45

«Η Μάσκα του Ζορρό» (1988) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Περιπέτεια – Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ο Δον Ντιέγκο ντε λα Βέγκα (Αντονι Χόπκινς) αντιστεκόταν με επιτυχία στον Ισπανό κατακτητή ως ο θρυλικός, λαϊκός, ήρωας Ζορό.

Από μια σύμπτωση θα γνωρίσει τον Αλεχάνδρο (Αντόνιο Μπαντέρας) ένα νεαρό κλεφτη και θα τον μεταμορφώσει σε διάδοχο του, ώστε να σταματήσει τον τύραννο Δον Ραφαέλ Μοντέρο, o οποίος 20 χρόνια πριν του είχε στερήσει την ελευθερία, τη γυναίκα και την κόρη του.

Σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τα σχέδια των παλιών Δον, που εκμεταλλεύονται τους κατοίκους της περιοχής και πλουτίζουν εις βάρος τους.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Στιούαρτ Γουίλσον, Μάτα Λέστερ, Τόνι Αμεντόλα, Βίκτορ Ρίβερς, Πέδρο Αρμενταρίς, Χουλιέτα Ροσέν, Χοσέ Μαρία ντε Ταβίρα, Ντιέγκο Σιέρες

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 06/05, στις 01:45

«Ιησούς» (1979) σκηνοθεσία Πίτερ Σάικς, Τζον Κρις

Βιογραφική Δραματική – Γυρισμένο στο Ισραήλ σε αυθεντικές βιβλικές τοποθεσίες, αυτό το εμπνευσμένο δράμα αφηγείται τη ζωή του Χριστού.

Αυτή η ταινία για τον Ιησού από τη Ναζαρέτ (Μπράιαν Ντίκον) παρακολουθεί τη ζωή του από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του. Οι γονείς του, η Μαρία (Ρίβκα Νόιμαν) και ο Ιωσήφ (Γιόσεφ Σιλόακ), έχουν έντονη παρουσία στην πρώιμη ζωή του.

Αργότερα, ως νεαρός ενήλικας, ο Ιησούς αρχίζει να συνειδητοποιεί το πεπρωμένο του και σταδιακά συγκεντρώνονται οι απόστολοί του, με τον Σίμωνα Πέτρο (Νίκο Νιτάι) ανάμεσά τους.

Τελικά, ο Ιησούς καλείται να αντιμετωπίσει τη σταύρωσή του, η οποία οδηγεί στην ανάστασή του.

Παίζουν: Μπράιαν Ντίκον, Ρίβκα Νόιμαν, Νικο Νιτάι, Γιόσεφ Σιλόακ, Ρίτσαρντ Πίτερσον, Γκαντ Ρολ, Αλεξάντερ Σκουρμπι, Όρι λεβί, Ιφτάκ Κατζούρ, Ταλία Σαπίθρα

*Open, Δευτέρα 06/05, στις 02:00

«Ο Τρομοκράτης» (1997) σκηνοθεσία Άλαν Τζ. Πάκουλα

Δράσης Περιπέτεια – Ο Φράνκι Μακ Γκουάιρ, ένας νεαρός Ιρλανδός, είναι στρατολογημένος στον αγώνα ενάντια των Άγγλων. Και όχι τυχαία, αφού σε ηλικία 8 χρόνων ήταν μάρτυρας του θανάτου του πατέρα του, μέλους του IRA, στη διάρκεια των δραματικών γεγονότων στο Μπέλφαστ το 1972. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια από τότε και ο Φράνκι, ως μέλος του IRA, ξεκινά για τη Νέα Υόρκη, για να αγοράσει πυραύλους. Εκεί, φιλοξενείται στο σπίτι του Τομ, ενός αστυνομικού Ιρλανδικής καταγωγής, πατέρα τριών κοριτσιών. Όταν αυτός ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα και την αποστολή του φιλοξενουμένου του, διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον και τη φιλία, μια και στο πρόσωπό του είχε δει το γιο που ποτέ του δεν είχε αποκτήσει…

Ο Μπραντ Πιτ και ο Χάρισον Φορντ πρωταγωνιστούν σ’ αυτή την καταπληκτική περιπέτεια θρίλερ, που πραγματεύεται το θέμα της τρομοκρατίας και συνδιαπλέκεται με τη σχέση πατέρα-γιου, πάντα με φόντο το ιρλανδικό πρόβλημα και τα όσα γίνονται στη Βόρεια Ιρλανδία. Βέβαια, για όσους ξέρουν τον σκηνοθέτη ‘Αλαν Τζ. Πάκουλα, θα τη δουν ως ένα πολιτικό θρίλερ για την τρομοκρατία. Ανεξάρτητα ωστόσο από την οπτική γωνία που θα την δει ο καθένας, αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι η συναρπαστική ερμηνεία των δυο μεγάλων πρωταγωνιστών της, η άψογη παραγωγή της και το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Παίζουν: Χάρισον Φορντ, Μπραντ Πιτ, Νατάσα μακ Ελόουν, Μάργκαρετ Κόλιν, Τριτ Γουίλιαμς, Ρούμπεν Μπλέιντς, Τζούλια Στάιλς, Σάιμον Τζόουνς

*Mega, Δευτέρα 06/05, στις 02:30

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα» (1996) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δραματική Ρομαντική – Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, οι δύο ερωτευμένοι εραστές του παρελθόντος, τώρα συναντιούνται στο φουτουριστικό, αστικό, σκηνικό της παραλίας Βερόνα, στο Παλμ Μπιτς στην Αμερική.

Οι δύο αντίπαλες οικογένειές τους, οι Μοντέκοι και οι Καπουλέτοι, είναι πλέον συμμορίες και κάθε άλλη πτυχή της ζωής γύρω από την τραγική, ερωτική σχέση, του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας έχει “μετακινηθεί” από τις μεσαιωνικές καταβολές της σε μια αποφασιστικά σύγχρονη, εξαιρετικά στυλιζαρισμένη πραγματικότητα.

Παίζουν: Γκρεγκ Πιρς, Μπαζ Λούρμαν, βασισμένο στην ιστορία του Γουίλιαμ Σέξπηρ

*Alpha, Δευτέρα 06/05, στις 02:30